Как трябва да постъпя?

• 310
  • 10
  •   11
Отговори
Здравейте, Мами!
Синът ми е на 9 години и е фен на ютубъра Аethelthryth. От него той научава думи, които не са нормални за говорене на неговата възраст.
Цитирам: Кък, Къковица, Бета-кък, Парафино-гълтачка, Мангуст това са само имена, сега ще кажа най–притеснителните негови изрази:
Пресна Осемнайска(Момиче наскоро навършило 18 години)
Тупа бело(Употребява наркотични вещества)ТОВА Е НАЙ–ПРИТЕСНИТЕЛНОТО!!
Троши пари по курви(Платена любов)
Не искам дори да си спомням за останалите.
Сега ще ви разкажа за случката, след която разбрах че нещата са сериозни.
Един ден синът ми беше взел дебитната ми карта и изпрати така наречените СЪБОВЕ на съответния ютубър със съобщението към тях гласящо–Presli pulnil li si presna osemnaiska?
Ще разкажа и за най–тъжното, от което ме е срам...
Тъй като ние не сме много финансово стабилни, не можем да си позволим всякакви удобства и това е забелязано от синът ни, всеки път щом мъжът ми се прибира и не му е купил нещо сладко той го нарича цитирам:
Кък, който не може да издържа семейството си.
Това много разстройва мъжа ми.
Моля ви посъветвайте ме как да процедирам!

# 1
Ама какво говорите?
Как на 9 ще говори така на баща си! И никой от вас не му отпира един шамар, че да му тракнат зъбите!
Божеее! Щях да му обясня как Кък не си издържа семейството като му изхвърля всичко, ама вичко! Да спи на дюшек и да пита съучениците си колко е часа.

Вие едва ли не се извинявате!
Я веднага се стегнете,ч е много проблеми ви чакат. Тоя ютубър се забранява - намерете приложение за контрол и айде няма нужда да  му е идол един смотан наркодилър. Какво смятате ще научи синковеца от него.
Стига сте го легундрили и угаждали!
Каже ли пак така на мъжа ви развилнейте се и го завлечете за ухото навън. Аз бих го метнала пред вратата, ама вас ще ви е страх да не избяга за през нощта ...
Ей хора! Отглеждате бъдещ наркоман с проблеми с поведението и пълна липса на респект! Допуската ОГРОМНИ грешки.
Психолог, книги и работа с вас!

Ще му е мъчно на баща му като го обиди по този долен начин и ще и трайка! Стига бе!

# 2
  • София
Това не звучи особено реално.
На “кък” отдавна му мина модата, за “мангуст” да не говорим. Тов сленг замина преди година-две.
Ааа, и накрая тоя презрял 9-годишен търси сладко. Добър опит…

# 3
Мда, определено психолог като за първо време. На 9 г. да говори за подобни извращения... Аз съм без коментар!

# 4
  • над кукувичето гнездо
Всичко това звучи нереално и абсурдно.

Ако това е рално, първо ще спра интернета на дребния, а при подадена подобна реплика ще се срещне с по-тъмната ми половина.

Ще си изкараме абстинентния период семейно в игри и разговори, пътувания и ангажиране със семейни задължения и/или спорт с някой треньор, който да всее малко респект.

Но като цяло действам превантивно и не позволявам на 10-годишното ютуб, гугъл и каквито и да е соц. мрежи. Само вайбър за 15 минути на ден, но и там имахме сериозни рестрикции. Има половин час за игри на ден и толкова. Останалото е каквото успее покрай съучениците да види. Лошото е, че от тях попива разни простотии.
7-годишното пък още само мечтае за телефон.

# 5
Може би става дума за същия образ
https://www.bg-mamma.com/?topic=962541

Доколкото знам, този човек си е купил Mercedes-Benz G-класа с парите на децата Sunglasses

# 6
Моето е на 9,и не знае какво е ютубър,еле пък всичко което сте изброили.
Възпитава се от телефона детето ви ..честито😞.

# 7
Лошото е че и аз съм виждала деца на подобна възраст, които ръсят някакви подобни непристойни изрази и реплики.  Не искам да цитирам, защото не искам да си спомням. Много е важна и средата. Имах едно познато дете за което се твърдеше, че е започнало да прави секс на 10 годишна възраст, а даже беше и момиче. Тя самата си го казваше. Дали е вярно или не, не мога да съм сигурна.

# 8
  • София
На Пресли не му ли мина отдавна модата?

# 9
  • София
Как може да вярвате, че това го е писала майка Joy
Доскучало мъ е на някой тийн в час. И му се е дояло сладко. Wink

# 10
  • София
Как може да вярвате, че това го е писала майка Joy
Доскучало мъ е на някой тийн в час. И му се е дояло сладко. Wink

Точно.