Термин Ноември 2025 - Тема 5

• 22 581
  • 745
  •   1
Отговори
# 645
LieToMe Ти ходиш ли редовно на тонове? Там, ако има някакво страдание на плода трябва да може да се види. Но както и hey.anne сподели най-добре отиди на един ехограф да те видят и да ти е спокойно, май има тестове за околоплодни води и по аптеките, ако искаш можеш и там да пробваш.

# 646
Здравейте,
Да се отчета и аз днес бях на тонове и на преглед.34 седмица и 5 дни съм.Всичко изглежда наред.Бебчо вече е 2 900 кг.Определихме дата за секцио за 28 Ноември и се надявам до тогава да си кротува.Пуснах днес един куп кръвни изследвания и влагалищен секрет.Имам още 3 пъти тонове и един преглед до чакания момент.От другата седмица започвам да пера и подреждам.Започнах и да събирам чантата за родилно.Успех на всички, които чакат големият ден и честито на мамите, които вече гушкат бебоците си.

# 647
  • Варна
LieToMe, не се притеснявай! Всичко ще е наред!

Аз не мога да разбера защо трябва такива неща да се разказват на бременна. Наистина недоумявам как може някои индивиди никаква връзка с главния мозък да нямат. Толкова пък да си дебилен....

Последна редакция: ср, 29 окт 2025, 20:36 от scalestone

# 648
Leti07, честито! Честито и на мамите, които писаха преди това! ❤️ Бъдете здрави, щастливи и бързо възстановяване на всички! 🥰
И аз днес бях на тонове в 37с. и всичко е наред. Много е бурна напоследък и доста ме натиска с главичката в шийката на матката. Усещам някаква болка, но ми се струва, че не са контракции.
LieToMe, разбирам те, и мен известно време ме измъчваше точно тази идея. Но аз някак си се самоуспокоявам, защото мисля, че поне при мен не е основателно. Но с две ръце подкрепям съветите на момичетата по-горе - ако не ти дава мира, най-добре да се посети лекар за твое успокоение 🥰

# 649
  • София
Вчера се роди сина ни - 3500 гр. и 49 см. секцио 10 дни по-рано от предвидения термин. Бях се заплашила доста от самата операция и предната вечер не бях мигнала, но всичко мина гладко. Днес се изправям и разхождам, болка има, но не е нещо което не може да се изтърпи. Искам да кажа на всички, на които тепърва предстои да не подхождат със страх, въпреки че преди да знаеш какво да очакваш си играе голяма роля, но наистина лекарите си разбират от работата и полагат адекватни грижи.

# 650
Jane Smith Честито да е жив и здрав и много щастливи да сте с малкия бебок 💙
Бързо оздравяване на теб 🤗

# 651
  • Варна
Jane Smith, честито! Да ви е живо и здраво малкото юначе и много да ви радва! На теб бързо и безболезнено възстановяване!

# 652
Jane Smith, честит бебок! Blue Heart Радвам се, че си имала хубаво преживяване и възстановяването върви добре. Нека всичко от отглеждането на малкия продължава така приятно да ви изненадва!

# 653
Здравейте! Честито на вече родилите! И търпение на нас,които очакваме бебоците😁
от вчера имам болки не са контракции (така мисля) ниско долу от лявата страна само като ходя,вече тежи бебето може и за това да е. в 37+4 съм вече

# 654
Jane Smith Честита радост и много бързо възстановяване. Heart Много хубаво, че споделяш, че не е толкова страшно, но наистина когато нещо е неизвестно е притеснително.

На мен също ми е притеснено, а хем не ми е първо раждане, но може би фактът, че знам какво и че трябва да оставя по-голямото дете също играе роля. Каката почти всеки ден пита кога ще излезе бебето, а аз идея си нямам. Чакаме си, най-хубавото предстои. На последния преглед ме питаха на какво държа най-много след раждането и аз казах, че това е гушкането след раждане. Heart Eyes

# 655
Честити бебчета🎈🎉🧸
Оххх аз си знам датата и пак ми е потиснато ,че имам още цели 12 дни, накрая е най-изнервящо. А за чакащите нормално предполагам още повече (първият път бях нормално)
Ще си мрънкаме още малко няма как

# 656
Jane Smith, честито бебче! 😍 Да е много здраво, а на теб бързо възстановяване! На мен също ми предстои секцио съвсем скоро и доста ме е страх, беше приятно да го прочета. 🥰

# 657
Jane Smith , честито бебче, да сте здрави и бързо възстановяване!

Аз продължавам със социализацията и малко се поуспокоих за първите дни с бебето покрай съвети, четене и лекции, но имам и аз нов филм, който.. неочаквано за мен, ми вкара майка ми. Споменах ѝ, че трябва да се уговоря с израждащия за преглед другата седмица и че ми предстои първи преглед за разкритие, ще бъда в 37 гс, и тя почна да ме филмира да не съм давала, че така щял да ми предизвика раждане и че тя на времето не била позволявала да я "ръчкат", чак накрая с мен, като преносвала, позволила на седмия ден и ѝ "отлепили тапата" и почнало след това раждане. Аз обясних, че няма как да ти я махнат, тя или пада сама и не е индикация за почващо раждане, или са ѝ отлепили мехура вероятно, не знам и аз със сигурност, защото преди 30 години в провинциално градче никой не им е обяснявал, нито са били информирани като нас. Тя не схвана това за мехура и спори с мен, че са ѝ го пукнали вече след контракциите в хода на раждане, т.е. говори за съвсем друго нещо. Кара ме да разпитвам дали било необходимо бла-бла. Аз питах и акушерка, според която лекарите знаят как да проверят внимателно без да предизвикат раждане, обясни ми подробно и причините, поради които се прави това, с които вече бях и аз наясно, а и по-рано в темата някой беше повдигнал въпроса тук. Попрочетох и други мнения, че е обичайна практика при някои лекари, но е със спорен ефект все пак. И сега просто отлагам да звънна на лекаря за час и мисля да се правя на луда до другата седмица и да звънна в краен случай, за да може да ми даде час поне в 38 гс. 🙈🤦‍♀️ Майка ми, която досега все беше перде и ме успокояваше с "тялото си знае работата", която няма нито един шев при две естествени раждания, сега реши да ме наплаши точно. Не знам какво да правя..
А и понеже бях на тонове при следящия вчера, беше супер бързо, не с колани, а с едно друго устройство на корема, чуваше се само звука на сърчицето и той потвърди, че нямам още нужда от коланите щом нямам контракции и въобще наченки на предстоящо раждане, че всичко било наред и т.н. Не съм сигурна и това колко беше адекватно и какво да правя.

Аа и другото, не знам каква помпа за кърма да си взема, не ми се дават още 300 лв., вече почна да ми се свиди, но не съм сигурна от "евтините" марки има ли въобще нещо добре работещо. Иначе май искам електрическа, защото чувам, че с ръчните много боляло, та съм в дилема.

# 658
Але, на мен ми правиха проверка за разкритие в 38+1 (беше 2 см), на следващия ден ми падна тапата, което мисля, че беше свързано с проверката. Обаче минаха 9 дена от тогава и няма никакви признаци за раждане, така че няма какво да те притеснява. Отлепяне на мехура не са ми правили, но на kinira й направиха преди 2 дена и при нея също още не е почнало.

# 659
Але, на мен ми правиха проверка за разкритие в 38+1 (беше 2 см), на следващия ден ми падна тапата, което мисля, че беше свързано с проверката. Обаче минаха 9 дена от тогава и няма никакви признаци за раждане, така че няма какво да те притеснява. Отлепяне на мехура не са ми правили, но на kinira й направиха преди 2 дена и при нея също още не е почнало.

Благодаря за отговора! 🙏 Наистина мисля да опитам да го накарам да е в 38 поне, пък каквото стане. Тези дни ще се мобилизирам с подготовката и поне да е готово всичко за бебка.

Общи условия

Активация на акаунт