Термин Ноември 2025 - Тема 5

• 7 683
  • 296
  •   2
Отговори
# 225
Момичета, моля за помощ!
Може да прозвучи глупаво за което се извинявам предварително, но ми е първа бременност. Моля някой да ми обясни в какво се изразяват контракциите? Имам скъсяване на шийката причинено от контракции, но аз мисля че никога не съм усещала такова нещо?!
Всички говорят за "стягане" на корема, обаче аз не мога да разбера дали е от протягането на бебето (корема ми изглежда изпъкнал по диагонал и на допир от едната страна има дупе 🤣, а от другата краче) или нещо друго. Също и като стана и вървя примерно също си усещам корема стегнат, но нито ме боли нито имам дискомфорт. Единствените болки, които усещам от 2-3 седмици са долу в яйчниците и кръста (тип менструални, точно като в началото на бременността). На преглед съм във вторник, но като питах АГ по неговите обяснения аз контракции през живота си не съм имала 🤣.
Стана дълго, но наистина имам нужда от вашата помощ 🤍
здравей! И аз с имам болки ниско долу в 35г.с съм. Не са винаги, минават след като изпия магнезии и но шпа. Според Аг е нормално.

# 226
  • Варна
*Панда*, понеже си писала, че ще видят и как е тазът ти, ясно ли ти е как го мерят?

Последна редакция: пт, 10 окт 2025, 20:13 от scalestone

# 227
Хора помагайте имам някакво усещане ,когато се движа и дори и да седя права от време на време усещам болка като ръчкане във областа на влагалището и преди съм имала но 1 боцкане а сега вече от около 10 15 мин е постоянна болка която при движение се усеща още повече  и другото което е от днес когато се забърша след тоалетна по малка нужда имам нещо  слузето  и  разтегливо  по хартията това тапата ли е ???

# 228
Момичета, моля за помощ!
Може да прозвучи глупаво за което се извинявам предварително, но ми е първа бременност. Моля някой да ми обясни в какво се изразяват контракциите? Имам скъсяване на шийката причинено от контракции, но аз мисля че никога не съм усещала такова нещо?!
Всички говорят за "стягане" на корема, обаче аз не мога да разбера дали е от протягането на бебето (корема ми изглежда изпъкнал по диагонал и на допир от едната страна има дупе 🤣, а от другата краче) или нещо друго. Също и като стана и вървя примерно също си усещам корема стегнат, но нито ме боли нито имам дискомфорт. Единствените болки, които усещам от 2-3 седмици са долу в яйчниците и кръста (тип менструални, точно като в началото на бременността). На преглед съм във вторник, но като питах АГ по неговите обяснения аз контракции през живота си не съм имала 🤣.
Стана дълго, но наистина имам нужда от вашата помощ 🤍
здравей! И аз с имам болки ниско долу в 35г.с съм. Не са винаги, минават след като изпия магнезии и но шпа. Според Аг е нормално.
Аз за прегледа ще съм 37г.с. но до понеделник трябва да съм спряла хапчетата (магнерич, ношпа и коринфар), като говорих с АГ също каза че болките са нещо нормално, дори каза че след спиране на хапчетата ще ме боли още повече, но не знам с тези контракции как ще стане...

# 229
Миша,аз изпитвам същото днес - дори + слузестото жълтеникаво нещо, което имах няколко пъти като се избърсах 😅

# 230
Миша,аз изпитвам същото днес - дори + слузестото жълтеникаво нещо, което имах няколко пъти като се избърсах 😅
Имам го вече от два дни това "жълтото" нещо и не знам какво е😅. На последната микробиология (ако не се лъжа в 33г.с) ми излязоха  гъбички и АГ ми изписа една вагинална свещичка(не помня името), която ми помогна веднага (дори ми спря бялото течение, което имам от дете), но ето вече 3 седмици по късно пак съм с течение, че и не е бяло🙄. Ще раждам естествено и ми е притеснено, понеже четох някъде, че не е хубаво да раждаш с инфекции, за да не му стане нещо на бебето.
Ако болницата в която ще раждам имаше добра неонатология може би щеше да ми е една идея по- спокойно, но уви ..

# 231
Аз нямам инфекция, днес ми се случи 2-3 пъти да имам такива лепкави, слузести парченца по 1-2см и май са част от тапата..

# 232
Мале момичета, имам чувство че до няколко дни някоя от вас ще роди, направо ми е нереално ,че вече говорим за падане на тапите.....
Късмет на всички 🥰🤗🫶

# 233
Стига,де - четох,че може до няколко седмици да си стоиш без тапа😂

# 234
Спряхте ли децата от градина?
Моята се надявах да устиска до края на месеца здрава, ама уви, пак е със сопол.
Аз съм с маска, но не знам дали ще оцелея, обикновено си хващам от нея....

# 235
Стига,де - четох,че може до няколко седмици да си стоиш без тапа😂
Ти казваш стига, ама 🤣🤣 при мен както се е засилил да излиза от самото начало имам чувството, че няма да чака много след спирането на хапчетата 😅 а иначе въпросната тапа не трябва ли да е примесена с кръв (поне така съм чела). Аз не мисля че при мен е от тапата, а по скоро пак направих някоя инфекция от често ходене до тоалетна (поне според мен, понеже на моменти няма почти нищо и леко ми запарва като при цистит)

# 236
Здравейте момичета, вие събирате ли коластра? Чела съм че тази преди раждането се събира , при мес вече има, но не събирам. Също, от днес имам ритмично появяваща се болка в пубисната кост ( срамната кост) продължава до 5 секунди и след около 30 секунди пак. Поносимо е , но до сега нямах болки и се притесних. Ще се видя със следяща АГ в сряда ама до тогава.... според вас калво може да е? Четох,  че било от разтягането на таза и че така тялото се подготвя за раждане.

# 237
Аз нямам коластра 😬 от утре съм 36 г.с.

# 238
Аз *мисля*, че имам коластра или поне нещо подготвително. На няколко пъти излиза доста малко течност, която изглежда почти безцветна. Появява се ако натисна гърдите навътре около зърната. Няма мирис или нещо конкретно, но не съм пробвала да цедя цедя, чисто случайно го видях един ден.

# 239
Аз днес бях на последната консултация и на тонове. В 36 г.с. +1 ден съм. Другата седмица пак на тонове за последно, тъй като имам дата за секцио, което ще е този месец. И аз имам болки. Бебето е добре, 3 кг е.
Моята докторка така и не се съгласи да пробваме нормално раждане. За нея щом един път си бил секцио няма значение колко време се е минало. При мен разликата с първото дете ще е 6 год и половина. Пък и за датата не ми даде аз да си я избера, защото била в почивни дни и тя избра дата през седмицата да е. Много съм разочарована, ама поне всичко да свърши с щастлив финал.

Общи условия

Активация на акаунт