Термин Ноември 2025 - Тема 5

• 22 701
  • 745
  •   1
Отговори
# 600
Hristi Yana, честито момиченце! Gift Heart Радвам се, че трудностите покрай бременността ти са вече зад гърба ти и вече ще се гушкате с голямата мадама! Sparkling Heart

# 601
Какви дрешки взехте за изписването? Тия комплекти въобще не ми харесват и нищо не  мога да избера за момиче.

# 602
Ани00 Съжалявам, за това, което преживяваш. Много кураж и сили ти пращам. Аз като съм в тежък период си повтарям само, че съм силна и ще успея да се справя и дишам няколко пъти дълбоко. Hug

Hristi Yana Честита госпожица! Много да те радва, на теб бързо възстановяване и скоро да сте вкъщи!

За изписването, аз реших да не взимам специални дрехи, взела съм си едно боди, един ромпър, още един плюшен ромпър, ако е много студено, шапка, ръкавици и пелена. Щях да взимам нови дрехи, но после осъзнах, че то ние като се снимаме детето ще е повито и няма да се вижда нищо друго освен пелената, та реших, да си спестя тези харчове.

# 603
Какви дрешки взехте за изписването? Тия комплекти въобще не ми харесват и нищо не  мога да избера за момиче.

Аз бях решила да си сглобя сама, после видях в Джъмбо имат много сладки - два модела са само синьо и розово за 20лв и бяха хубави, в крайна сметка поръчах ето това от Тему,  памучно е и има много части на мен ми харесва доста пак беше около 15-20лв. Ще взема и за всеки случай нещо в по-мъничък размер примерно 48 имам едно такова комплектче, и пухено ромпърче за отгоре.

# 604
Hristi Yana, честита радост, да сте здрави и бързо възстановяване!

За изписването взех комплект след супер дълго ровене по сайтове за бебешки дрехи и накрая просто случайно с таткото го харесахме в един бебешки магазин, докато проучвахме къде какво има. Състои се от боди и камизолка за отдолу, тънък ромпър за отгоре, ръкавици, шапка, лигавник тип бандана и много приятна памучна пелена. Имам и дебела в подобен цвят, ако е много студено и главно за пътя от болницата до колата. Аа вътре в кутията имаше и много смешни мини буйки, кърпичка и играчка. Цената беше добра за толкова части. Моят съвет е да проверявате на място в магазините за бебета, имат попадения или пък може да решите сами да си сглобите.

Аз да помрънкам, че не ми се размина и хремясах и аз. Засега е леко и май ще отмине, но чинно пия хомеопатия и биозин. Също безценния ми чай от лайка с литри, което ест води до половината от дните, прекарани в тоалетната 😀

# 605
Не знам как е при вас, но при мен сънят вече е някаква страшна битка. Не мога да си намеря страна, изтръпва ми корема горе при диафрагмата, запушва ми се носа, бебето води битки само със себе си точно отстрани и гледам да не я притискам…абе кеф 😂 Вече нямам търпение да раждам и да мога поне да си легна, както искам. Снощи беше толкова зле, че бях сигурна, че ще ми изтекат водите от зор заман 😂

Хубавото е, че пренаредихме стаята, изчистихме доста по-основно спалнята и около Бебеманията накупихме доста неща. Раздадоха ми много мостри за козметика и засега май няма да купувам още, но като че ли на А-дерма много ми я хвалят и ще се спра на нея след раждането, ако ми допадне. Друг вариант са Бебо, Биодерма, Uriage.

Всичките ми познати за началото на ноември вече родиха (планирано секцио) и вече всичко започва да става все по-реално. Ще се опитам да отметна багажа за родилното тази седмица, но не знам на каква пижама да се спра. Мисля да поръчам от SHEIN, ама дали ще дойде навреме 🫣

# 606
Не знам как е при вас, но при мен сънят вече е някаква страшна битка. Не мога да си намеря страна, изтръпва ми корема горе при диафрагмата, запушва ми се носа, бебето води битки само със себе си точно отстрани и гледам да не я притискам…абе кеф 😂 Вече нямам търпение да раждам и да мога поне да си легна, както искам. Снощи беше толкова зле, че бях сигурна, че ще ми изтекат водите от зор заман 😂

Хубавото е, че пренаредихме стаята, изчистихме доста по-основно спалнята и около Бебеманията накупихме доста неща. Раздадоха ми много мостри за козметика и засега май няма да купувам още, но като че ли на А-дерма много ми я хвалят и ще се спра на нея след раждането, ако ми допадне. Друг вариант са Бебо, Биодерма, Uriage.

Всичките ми познати за началото на ноември вече родиха (планирано секцио) и вече всичко започва да става все по-реално. Ще се опитам да отметна багажа за родилното тази седмица, но не знам на каква пижама да се спра. Мисля да поръчам от SHEIN, ама дали ще дойде навреме 🫣
и при мен съня ту го има ту го няма,бебчо рита с такава сила вече,че... Не искам да прозвучи егоистично ама искам вече да родя😂. В моята болница дават нощници,но аз все пак си сложих резервна да имам. Погледни в Пепко там има избор

# 607

и при мен съня ту го има ту го няма,бебчо рита с такава сила вече,че... Не искам да прозвучи егоистично ама искам вече да родя😂. В моята болница дават нощници,но аз все пак си сложих резервна да имам. Погледни в Пепко там има избор

Мен ме посъветваха да взема поне 2 нощници - една за самото раждане, която после да махна и една за след това. Аз съм много зиморничава и взех с дълъг ръкав, като едната е и по-плътна. Мисля да си взема и халата, понеже съм сигурна, че ще ми е хладно. След това обаче АГ потвърди предупрежденията на поне 2-3 магазинерки че ще ми трябва нощница с къс ръкав за самото раждане и така се сдобих с трета 😀 от Пепко. Искат късия ръкав заради абоката. Иначе на братя Гьокови имат много хубави за бременни, но така и не взех от тях, едната ми е от магазин Хумана, а втората от магазинче за бельо, май е турска - памучна и приятно мека. Напоследък се ориентирам все по-често към турски текстил за мама и бебе, понеже имат доста хубави памучни варианти на много достъпни цени.

Аз почнах да усещам нещо като менструални болки и седя и се чудя дали ще е много откачено, ако бебето реши да се роди преди да съм си събрала багажа? Мислех днес да поръчвам, че има отстъпки на Софармаси, като ще комбинирам и с малко козметика за мен и бебето за след това. И приготвянето на дома ни е на около 60-70% само готово 🙈  с таткото се стараем всяка свободна минута, той е и на работа, но аз мнооого бавно правя всичко с тая липса на добър сън и бързо изморяване.

# 608
И аз съм много зле със съня. Тази нощ не съм мигнала от киселини, толкова ужасно досега не ми се беше случвало да се чувствам. Спала съм е полуседнало положение и то по-скоро придремвах.

Утре съм на преглед да видим малкият колко е пораснал. Вече повечето неща са купени, остава да се подредят, да се сглоби леглото и да си оправям вече багажа.

# 609
И ние сме на преглед утре, а термина ми е тази събота, направо не знам къде се намирам.

Тези дни и успяхме да се преместим най-накрая, че и вкъщи е лудница вече. Слава богу днес ни дойдоха пералнята и сушилнята, та познайте какво пране ме чака.

Краката ми са огромни вечер, супер много се подуват и започват да болят изведнъж доста силно стъпалата.
Съня ми е що-годе добре, но пък имам и болки в кръста.

Мъничко остана, браво на всички мами и стискам палци за леко раждане. 🤍

# 610
Аз се връщам от преглед, до тук всичко си беше ок, ама от последните 10 дни бебчето е наддало само 200гр и доктора каза да ям повече протеин. В 36гс е 2600гр. А съм почти постоянно гладна, не разбирам къде тогава отиват тези калории и хранителни вещества ако не към бебо, дори аз не качвам твърде много , до тук съм +10кг
Как минаха днес прегледите на другите 🤗

Последна редакция: вт, 28 окт 2025, 14:53 от NewWay73

# 611
Моите тонове минаха, направихме и отлепянето на мехура, казаха, че това може да предизвика раждане до 48 часа, а може и нищо да не стане нищо не се знае. Имам и 2см разкритие, та така, чакаме си. Таткото нещо се разсърди, че сме правили това с мехура и щяло да има такъв ефект, ама ще видим какво ще се случи.

# 612
NewWay73, миналата седмица в 36+0 моя мъник го измериха 2 304…. Беше наддал 200 грама за последните 2 седмици, че даже и по-малко. Уж всичко излиза перфектно, нямат притеснение за пъпна връв и плацента, всичко било супер… просто бил по фино бебе. Побърквам се вече. Искрено се надявам малко от малко да е сбъркала апаратурата, примери бол, та да ни изненада при раждането, поне към 3 да е вече. Въпреки че, миналата седмица лежах в болницата, тъй като не харесаха записа на тоновете и ми обясниха, че килограмите не са свързани с това до колко е развито детето, което малко ме успокои.

# 613
Аз ходих вчера и бебка беше около 2450 гр в 35+3 г.с и АГ каза, че е нормална. Спирам витамините за бременните (Pregnacare Max), за да не стане много едра до термин и магнезия, за да започнат контракциите постепенно.

Не знам как е при вас, но аз съм като парцал последните 10 дни. Гледам да се раздвижвам всеки ден и да тренирам поне 2 пъти в седмицата, но определено няма много енергия.

Последна редакция: вт, 28 окт 2025, 17:19 от Vertex

# 614
Аз последно бях на преглед в петък в 37+6 и го измериха над 3300😅 така че не знам какво ще стане, докато родя….другата седмица е терминът и започвам да се чудя какво ли ще се случи, дали ще пренося. Но пък за кг не се притеснявам толкова, защото често не е измерено правилно.

Общи условия

Активация на акаунт