Термин Ноември 2025 - Тема 5

• 22 659
  • 745
  •   1
Отговори
# 615
Днес ми бяха последните тонове. Идната седмица понеделник влизам в болницата за планирано секцио във вторник (ако малкия не реши да се обърне и да си изчакаме термина 09.11). Нямам контракции, нямам паднала тапа, но много ми натежава, въпреки че съм смъкнала 2 килограма от миналата седмица. До сега изобщо не бях чела за секциото, бях твърдо решила за естествено раждане, но новия живот друго е решил 😁 Ще съм благодарна ако може да споделите някои полезна информация  (или линкове към такава) - възстановяване, тренировки след това, полов живот, какво да очаквам след операцията. Малко ме е шубе, никога не са ме оперирали до сега, но вярвам на лекарите, а и мъжът ми ще бъде до мен.

Може ли да споделите вие за изписването с какви дрешки смятате да изведете бебчета та, чудя се дали си заслужава да купувам комплект, при наличието на толкова много други дрехи или поне едно одеало за повиване да му вземем.

Имам и друго питане, относно болничните. Текущия ми болничен за 45 дена преди раждане е издаден от следящия ме лекар, но предвид планираното секцио 5 дена по-рано, какво следва да се направи. След раждането кой издава следващия болничен и за колко дена?

Пожелавам на всички спокойно раждане и прекрасен старт на майчинството ❤

# 616
gadolina, според мен специален комплект за изписване е излишен, особено ако решите бебето да е повито с одеялце. Пък и цялото нещо с изписването трае 15 - 20 минути, после към вкъщи. Аз бебчо я бях облякла с боди и отгоре много симпатичен ромпър на малки цветенца, шапчица и одеялото. Тези специални комплекти имат доста излишни части, които така и не влизат в употреба.

Относно болничните, втория се издава от болницата, в която раждате. Те ще ви информират като ви изписват. А третия болничен вече се издава от личния лекар на бебето. Той се прави като изравнителен, в зависимост от това дали бебето се е родило по-рано или по-късно от термина.

# 617
  • Варна
За болничния от 45 дни в болницата ще искат негово копие. После те издават следващия.

Бъдете спокойни за килограмите на бебоците. Малкият в 37+5 седмица беше 2624 гр. Наскоро писах аз как съм била родена 2800 гр. и изписана 2700 гр. на 52 см. 35 години по-късно бременна в 9 месец с термин 05.11 съм под 60 кг. Последно като се теглих на празен стомах тези дни бях 59.1 кг., а забременях 52 кг. някъде на 172 см. Аз, честно казано, не държа изобщо да е голямо бебе, после да качва, ако не е наследило моя ген. Важното е да е здраво, пък ниското тегло не е повод за притеснение. Ей ме мен, живото доказателство. Не го мислете това е моят съвет!

Днес бях пак на тонове. Сестрата каза, че още по-чувствителна е станала матката и може и до края на седмицата да родя. За всеки случай ми даде час за преглед другата сряда, когато ми е и датата на термина, та така. На мен ми е спокойно, все едно на друг човек ще се случва. Чак малко се притеснявам, нормално ли е да не го мисля особено.....

# 618
Моите тонове минаха, направихме и отлепянето на мехура, казаха, че това може да предизвика раждане до 48 часа, а може и нищо да не стане нищо не се знае. Имам и 2см разкритие, та така, чакаме си. Таткото нещо се разсърди, че сме правили това с мехура и щяло да има такъв ефект, ама ще видим какво ще се случи.
И на мен ми го спомена като вариант докторът при когото ще раждам това въпросно отлепване на мехура. Болезнено ли беше? Можеш ли да го сравниш с някакво друго усещане? Чувстваш ли нещо по-различно в момента, като контракции например? Много ме притеснява мен това, защото терминът ми е далеч (22.11) и ми се струва прекалено рано за предизвикване. Мислех, че само при преносване се практикува. На теб защо ти го приложиха, kinira, кога ти е терминът?

# 619
Smurfette19 Моят термин е 01.11 и все още нямам контракции или нещо такова. Като усещане не беше нещо супер приятно, по скоро сякаш ми се пишка. Други прегледи за разкритие, които са ми правили са били по-болезнени, но пак ти трябва да си отпусната и тогава се води, че е по-безболезнено. Това, което ми обясниха за процедирата е, че може да предизвика раждане до 48 часа, ако тялото е готово. При теб още е бая рано според мен за такива интервенции.

За момента почти 5 часа след процедурата, не усещам нещо по-различно. Да видим как ще се развие и вечерта.

# 620
Мили мами, минавам да се включа и да кажа, че нашата малка Лора се роди днес в 16.45ч. 🥰

Днес ни извикаха на преглед в 9 сутринта, като ме провериха имах 3 см разкритие и затова ни пратиха да се разходим да видим дали ще се увеличи. Два часа по-късно вече беше на 4см и директно ме приеха в болницата. Сложиха ми окситоцин и в 5 без нещо вече раждах  - буквално час преди това бях със 5см разкритие - доста бързо се случиха нещата.

Лекарката и акушерките бяха много търпеливи и окуражителни - справих се благодарение на тях. За жалост имам някакви разкъсвания, но на този етап не знам колко сериозни - зашита съм.

Малка Лора е добре, роди се 3080гр, има черна коса и моя нос. 🥰 Това могат да ми кажат за момента, очаквам да я видя утре сутрин.

Това е засега от нас, успех на всички мами.

# 621
Мили мами, минавам да се включа и да кажа, че нашата малка Лора се роди днес в 16.45ч. 🥰

Честито да сте живи и здрави с малата принцеса и много щастливи 🩷 Бързо възстановяване на теб 🤗

Днес ни извикаха на преглед в 9 сутринта, като ме провериха имах 3 см разкритие и затова ни пратиха да се разходим да видим дали ще се увеличи. Два часа по-късно вече беше на 4см и директно ме приеха в болницата. Сложиха ми окситоцин и в 5 без нещо вече раждах  - буквално час преди това бях със 5см разкритие - доста бързо се случиха нещата.

Лекарката и акушерките бяха много търпеливи и окуражителни - справих се благодарение на тях. За жалост имам някакви разкъсвания, но на този етап не знам колко сериозни - зашита съм.

Малка Лора е добре, роди се 3080гр, има черна коса и моя нос. 🥰 Това могат да ми кажат за момента, очаквам да я видя утре сутрин.

Това е засега от нас, успех на всички мами.

# 622
Leti07, йеее, още бебчета! 🥰🥰🥰 Да е жива и здрава малката Лора! Дано и твоите разкъсвания не са много сериозни и да се възстановиш бързо!

# 623
Leti07 , честита радост 🩷, а на теб бързо възстановяване 🤍
Аз минавам да се отчета с днешния последен преглед в 39г.с (не мога да повярвам 😱)
Бебока вече е 3500 (май ще е най- голямото бебе в родата, което никой не знае на какво се дължи), но отново няма индикации за раждане. Водите са в норма, плацентата е почнала да старее, но вече си е било нормално. Термина е 04.11 и АГ каза, че ако до 05.11 не съм родила да заповядам в болницата за наблюдаване 🥲
Явно ще вземе характера на майка си..(всички се надяваха да не стане точно това ама 🤣🤣)
До сега все още не съм усетила какво е това контракция, шийката е почнала да се скъсява, но май няма да е скоро и ще мина термина 😅
Надявам се всичко да мине благополучно!
Вече родилите мами - как сте?

# 624
Leti07, честито ❤ Много прекрасни мигове на опознаване с Лора утре ☺

Аз бях на преглед в понеделник, с 4см разкритие, и докторката беше обнадеждена, че ще тръгне скоро раждането. А и бебето върви голямо (измери го 3700). Само че той има явно други планове, защото и контракциите понамаляха и раждане няма… разбрахме се уж да чакаме до петък и тогава да видим… според нея с тия 4см и малка намеса, ще се получат нещата.

# 625
Лети, честита малка Лора! Sparkling Heart Как бързо и при вас са се случили нещата след прегледа днес! Пожелавам ти бързо възстановяване от разкъсванията и скоро да се гушкате с малката брюнетка!

Аз днес също бях на преглед, но само ми правиха запис на тонове. Нито гледаха малката, нито мен ме проверяваха за разкритие. Викат ме пак следващия понеделник, ако до тогава все още няма раздвижване.

# 626
Защо се дава окситоцин?А не се оставя на естествения ход на раждане бързат ли докторите?

# 627
Fayona, ти също държиш фронта въпреки че не ти е първа бременност и термина наближава. Как издържаш на напрежението психически (и физически)?

# 628
Leti07 , честита радост 🩷 и бързо възстановяване.

Hellokitty1993 по мое мнение си бързат, да. Дори и това моето отлепяне си е малко бързане сякаш.

# 629
Защо се дава окситоцин?А не се оставя на естествения ход на раждане бързат ли докторите?

Аз също знам, че с окситоцин се "дава зор" едва ли не да излезе бебче - кофти е защото директно ми го включиха, нямаше въпрос искаш ли не искаш ли - и то още с приемането в болницата ми го сложиха.
Пукнаха ми и мехура с околоплодните води също - и това не казаха защо - най-вероятно по същата причина. Неприятно наистина, че действат по тоя начин, аз даже съм чувала, че ако ти сложат окситоцин самите контракции са по-болезнени (не знам дали медицински е вярно), но и затова се замислих в последствие - дали болките щяха да са същите.

Честно казано на този етап се радвам, че сме добре с бебка и че се държаха добре с мен. Не се чувствам травмирана от преживяването, както ме беше страх да не стане.
Да, определено не е нещо, което можеш да сравниш с разходка в парка, но смятам, че минаха добре нещата.

Общи условия

Активация на акаунт