По-красиво лице с фейс йога: Потърсете съвет от инструктора Антоанета Илиева

• 380
  • 8
  •   6
Отговори
  • www.bg-mamma.com
Антоанета Илиева е сертифициран инструктор по Face Yoga по метода на Danielle Collins, акредитиран от International Institute for Complementary Therapists и International Practitioners of Holistic Medicine.

Завършила е квалификационен курс за масаж на лице и глава към Национална агенция за професионално обучение и образование. Изучавала е руската школа по Face Building на Евгения Баглик, завършила е курс по самомасаж при известния нутриционист Ума Гош. Завършила е обучение по Остеоестетика към Източно-европейската школа по Остеопатия. Създател на марката NATURE FACE за натурална козметика.

"Майка съм на 2 деца – на 10 и 15 г., и човек, който е избрал да вижда и следва доброто в живота и да се доверява на естествените процеси в него", казва за себе си Антоанета.

"Face Yoga ми помага да се грижа пълноценно за лицето си в натовареното ежедневие, а резултатите ме вдъхновяват да помагам и на други жени да се чувстват и изглеждат прекрасно с помощта на този метод.
Разработила съм готови програми, с които жените могат да тренират самостоятелно вкъщи. Провеждам консултации, на база на които изготвям индивидуални програми и рутина с козметика, така че дамите да се грижат пълноценно за лицето си. Също така съм създател на женска холистична група, в която заедно с над 150 жени се грижим за лицето, тялото и душата с помощта на различни практики."

Повече за Face Yoga

Face Yoga е естествен холистичен метод за превенция и борба с бръчките, увисналата кожа, подпухналостта и тъмните кръгове. Базирано на набор от упражнения, масажи, акупресура и релаксация, редовното практикуване на Face Yoga тонизира мускулите на лицето, отпуска напрежението и засилва притока на кръв, с което помага на кожата да придобие по-млад и сияен вид. Методът работи в дълбочина, като се фокусира върху мускулатурата на лицето. За разлика от тялото, мускулите на лицето не са прикрепени към костта, а са захванати един за друг в лигаменти, което изисква по-специфична работа, за да бъдат тонизирани и укрепени.

Два пъти седмично Тони ще отговаря на въпроси, свързани с темите:

• Кога и как да включа Face Yoga в грижата за себе си?
• Как старее лицето ми. Типове лица според Face Yoga.
• Какви техники помагат при паднал клепач?
• Как да се справя по естествен начин с назолабиални линии?
• Как да се справя с подпухналостта по лицето?
• Какви техники да добавя при двойна брадичка?
• Как да се справя с прегърбената позиция на тялото?
• Как да си помогна при скърцане със зъби и бруксизъм?
• Какво да правя при бръчки по челото?
• Какво да правя и наблюдавам при лицева асиметрия?

Instagram: https://www.instagram.com/faceyogatoni
Facebook: https://www.facebook.com/faceyogatoni
Уеб сайт: https://faceyoga.bg

Темата е част от социалната инициатива на BG-Mamma "Специалистите говорят".
Ако се нуждаете от #консултация в друга сфера, вижте всички #специалисти, които са се включили в кампанията ТУК.

#СпециалиститеГоворят #красота #faceyoga

Правила на консултативните теми във форума

Последна редакция: ср, 01 окт 2025, 10:14 от Пeтя

# 1
За лицевата асиметрия ми стана интересно, защото наистина забелязвам при такава, че са различно дълбоки бръчките и с различна позиция, но въобще повлиява ли се от фейс йога, когато асиметрията е причинена от асиметрия в костното развитие, загуба на зъби и разместване на захапката?

# 2
За мен представлява интерес темата:
Какви техники помагат при паднал клепач?
Дали може с йога гимнастика на лицето може да се поправи неоперативно този недостатък?

# 3
  • София
Мен би ми било интересно за отговорите на тези въпроси: Как да се справя по естествен начин с назолабиални линии? , Какви техники помагат при паднал клепач? и Кога и как да включа Face Yoga в грижата за себе си?

# 4
Привет, харесвам ви от много отдавна! Слаба съм, но в лицето съм пухкава Simple Smile имам мазнини по бузите и дори като погледна бузата отвътре, тя е с очертани формички мазнина, както при целулита, но в по-малък вариант. Повече да се насоча съм "фитнес" за лице, или по-леки движения, които да раздвижват лимфата?

# 5
За лицевата асиметрия ми стана интересно, защото наистина забелязвам при такава, че са различно дълбоки бръчките и с различна позиция, но въобще повлиява ли се от фейс йога, когато асиметрията е причинена от асиметрия в костното развитие, загуба на зъби и разместване на захапката?

Здравейте и благодаря за интереса към тази тема.
Асиметрията може да бъде вродена и придобита. При вродена асиметрия не можем да въздействаме с техники от Face Yoga. При придобита се разглеждат причините за нея, като те могат да бъдат свързани с някаква травма в гърба, вид изкривяване или пък загуба на зъби, които не са възстановени. Разлежда се дали асиметрията се задълбочава във времето, като все пак е важно да знаем, че всички ние имаме известна разлика в двете половини, както на тялото, така и на лицето.
Ако асиметрията се задълбочава във времето, се разглежда дали има сколиоза или друг вид изкривяване. Тогава работим активно със стойката и лумбален дял на гръбнака. В тялото всичко е свързано и ако имаме предизвикателна ежедневна позиция - прегърбена, изкривена, то тялото се опитва да се напасне спрямо тази позиция, за да не падне. В следствие на това се получава изкривяване, а това изкривяване тръгва и към лицето под формата на асиметрия.
По отношение на зъбите - един от най-големите фактори, влияещи върху промени в лицевата част на черепа е загубата на зъби. Ако съзъбието не се възстанови навреме, се получава деформация на горна и долна челюст, в следствие на което може да възникне и асиметрия. Тук, както споменах, е важно да се възстанови съзъбието.
При работата ми с клиенти разглеждам всичко това и работим с техники за балансиране на двете половини на тялото и лицето. Работим със стойка, лумбален дял на гръбнака и дълбокотъканни техники. Отпускане на челюстни мускули е задължителна част от този процес, особено при предизвикателна захапка, като например дистална и мезиална.

# 6
За мен представлява интерес темата:
Какви техники помагат при паднал клепач?
Дали може с йога гимнастика на лицето може да се поправи неоперативно този недостатък?

Здравейте. Когато говорим за паднал клепач, е важно да се знае, че е нужна комплексната работа, а не само с кръговия мускул около очите. За състоянието на околоочна зона влияят дори тилните мускули. Затова е важно да включим работа с тях,както и работа със съседни на Orbicularis Oculi мускули. Важна роля за птозата на клепача оказват и дъвкателните мускули. Затова бих ви провокирала да проверите дали стискате зъби, дали усещате напрежение в тази зона и ако да - да започнете с отпускането й. Разбира се - упражненията за очи също са важни, особено, ако забелязвате, че често сте с присвит поглед.
За постигане на резултати ключови са постоянството и правилните техники.

# 7
Мен би ми било интересно за отговорите на тези въпроси: Как да се справя по естествен начин с назолабиални линии? , Какви техники помагат при паднал клепач? и Кога и как да включа Face Yoga в грижата за себе си?

Здравейте. Благодаря ви за интереса.
На първо място е важно да познавате лицето си и типа стареене, за да знаете и кога и как да добавите Face Yoga в ежедневието си. Ако забелязвате повече отпускане на мускулите и поява на назолабиални линии, то по-скоро за вас е характерно т.нар. “деформационен” тип стареене. При него чудесно работи целият инструментариум на Face Yoga, защото лицето има нужда и от лимфодренажни техники, поради склоност към подпухване, и от лифтинг техники, поради задълбочен процес на отпускане на мускулатурата, и от работа със стойка и гръден отдел, за да намалим изгърбената позиция на тялото.
По отношение на назолабиални линии, причината може да бъде както неактивност на зигоматични мускули (поради тотва, че при усмихване не се ангажира изцяло мускула, а усмивката активира само ъгълчетата на устните), така и силно натежение и скъсяване в него. В единия случай работим с отпускащи букални техники, за да възстановим естествената дължина на мускула, а в другия - с упражнения, които активират скуловите мускули.
Като цяло дълбокотъканната работа с точните мускули повлиява чудесно склонността към отпускане и на клепачите. Наблюдавам го като процес при клиентите ми.

# 8
Привет, харесвам ви от много отдавна! Слаба съм, но в лицето съм пухкава Simple Smile имам мазнини по бузите и дори като погледна бузата отвътре, тя е с очертани формички мазнина, както при целулита, но в по-малък вариант. Повече да се насоча съм "фитнес" за лице, или по-леки движения, които да раздвижват лимфата?

Здравейте. Благодаря ви за топлите думи.
Това, че сте с по-плътна подкожна мазнина е чудесно в дългосрочен план, защото ознаава, че по-трудно ще се проявят признаците на стареене при вас. Не бих се ангажирала да ви дам посока на работа, без да разгледам лицето. Много често дамите определят дадено състояние като съвсем различно от това, което в действителност е.
Грешно е да се подходи само с един тип техники, защото зад подпухналостта в лицето (ако въобще има такава склонност) се крие и спазъм в мускулите, което означава нужда и от друг тип техники, освен лимфодренажните.

Общи условия

Активация на акаунт