Красота отвътре: Суперхрани за сияйна кожа

• 4 092
  • 321
  •   1
Отговори
# 150
Обичам да си правя шот с джинджифил, портокал, лимон, черен пипер.

# 151
Пия чаша топла вода с лимон всяка сутрин и обикновено закусвам овесени ядки с чия и/или ленено семе. Също така обавям протеини към кисело мляко, смути или печива.

# 152
Много полизни са овесени ядки с мед, кисело мляко, сушени плодове и сурови ядки.

# 153
  • Банско
В нас всички ядем здравословно, дори децата. Аз обичам да правя смутита напоследък. От вашите продукти съм взимала Green и Protein mix. Сега имам ритуал със смути с магданоз, банан, ябълка, морков, червена мака и коприва. Тези съчетани с чаша топла вода и фастинг.

# 154
Кой е вашият любим бърз ритуал или рецепта със суперхрани за сияйно начало на деня?
От две години се храня по зоната,който е най-балансирания здравословен режим за хранен е според мен.Богатството и разнообразието му от храни е огромно,голяма част от него са незаменимите и полезни въглехидрати и фибри.Любимата ми закуска в него е овесени ядки с протеин на прах,кисело мляко,мед и орехи.За сгъстяване добавям от вашия хуск без който никога не оставам вкъщи 😊.

# 155
Вечер в купичка смесвам лъжица чия с овесени ядки и ядково мляко. Оставям в хладилника. На сутринта са набъбнали и нарязвам банан за сладост и това закусвам.

# 156
Кой е вашият любим бърз ритуал или рецепта със суперхрани за сияйно начало на деня?

За съжаление май нямам такъв ритуал точно със суперхрани, но като бях бременна пиех топла вода с лимонов сок и мед, сега пия топла вода с домашен ябълков оцет, но после пия и кафе. Така избягвам констипацията, която ми действа най-зле на сияйното начало на деня.

# 157
Сутрин започвам с чаша топла вода и се старая докато я пия да се раздвижвам (упражнения за разтягане на врат,кръст и т.н.). След това закусвам - или филийка,намазана с нещо и варено яйце, или кисело мляко с овесени ядки,чия, шоколадов крънч,орехи и банан (като тази закуска гледам да е макс 2 пъти седмично, тъй като не е хубаво да се започва със сладко хапване деня). Разни смутита с протеини, пшеничени трици и т.н. ги правя следобяд.

# 158
Сутрин тренирам интензивно. Изобщо не се чувствам добре ако след това закуся, за това пия протетин на прах само. Първото ми хранене е за обяд. До тогава приемам много вода само. Вероятно не звучи, като най-здравословното начало на деня, но по този начин се чувствам добре, енергична и с в добра форма.

# 159
  • Русе
Закусвам овесени ядки и мюсли с кисело мляко, орехи, плодове и мед.

# 160
  • София
Ето един мой любим бърз сутрешен ритуал със суперхрани, който дава енергия, сияйна кожа и яснота на ума — готов за 2–3 минути:
🥑 Сияен еликсир за утрото (златно смути)
Съставки:
1 чаша растително мляко (бадемово, кокосово или овесено)
1 банан (за естествена сладост и калий)
1 ч.л. куркума на прах (антиоксидант, придава „сияние“)
½ ч.л. канела (балансира кръвната захар)
1 ч.л. чия или ленено семе (омега-3, фибри)
1 ч.л. мака или ашваганда на прах (адаптогенна енергия)
1 ч.л. кокосово масло или тахан (здрава кожа и хормонален баланс)
Щипка черен пипер (за по-добро усвояване на куркумата)
Приготвяне:
Всичко се блендира до гладка консистенция — готово!

# 161
  • София
Любимата закуска- 2-3 супени лъжици чия се накисват в 100 мл вода. Като набъбне се смесва с половин кафена чашка скир, супена лъжица мед (много ми харесва портокаловият, защото не е толкова сладък) и плодове по желание. Смесва се и се остава 10-12 часа в хладилника.

# 162
Не мога да започна деня си без закуска. Обикновено се старая да си приготвям здравословни и балансирани неща - тип бисквити и кексове, които съдържат извара, яйца, чия,  боровинки и малини, канела. Задължително сутрин пия чаша топла вода с малко лимон и куркума.

# 163
Закуска с кисело мляко с овесени ядки, мед и плод.

# 164
  • София
Накисвам овесени ядки или овесено мюсли с лъжичка фъстъчено масло, чаена лъжичка чия и добавено какао във вода за през ноща. Сутринта добавям кисело мляко или скир, според наличностите. Поръсвам с канела. Понякога добавям и мед, ако искам да подсладя.

Общи условия

Активация на акаунт