НОЕМВРИйските дечица с теменужки във ръчица

• 11 964
  • 274
  •   1
Отговори
# 165
  • София
Здравейте мацки! Да ви разправям за нашето ядене. Вчера на моя разбойник определено му беше ден. Яде доста за разлика от преди.Общо 6 пъти за 24 часа по 140 средно, а на обяд 80 гр. тиква и 130 мляко. Направо  #CrazyЯвно трябваше да наваксва за миналите дни на диета и се убедих, че децата преминават през различни периоди. Щом са здрави и жизнени не трябва да се втелясваме по колко ядат Peace А през нощта яде в 2, после пак в 5 и от 5 часа започна да проплаква, да се нервира, биба не искаше изобщо. Носихме се, пяхме и в 7.30 заспа за половин час, пак яде и сега спи от преди малко да видиме докога. С две думи тежка нощ SickЧудя се възможно ли е тези проплаквания и нерви да са от зъби newsm78А и всичко, което докопа мушка в устата без значение какво дори и напиканият памперс докато аз се обърна да взема нов беше в устата му, но пък нищо не забелязвам на венците. Знам ли от какво е, но е трудничко и за него и за мен newsm78 

Хайде лек ден!  bouquet

# 166
Привет  Hug
Цяла нощ не съм спала  Tired ... Вики има сополи. За първи път му е и го понесе ужасно.... Реване през половин час, колики, зъби, настинка ... пълни екстри!!
Бубалинка, Вики обратно - преди да го захраня много зор имахме с изхождането, сега е екстра - по 2 пъти на ден.
Вчера се мотах в студентски парк, ама ми беше паднала батерията на телефона... Забравила си бях ПИН кода ... блокирах си картата  Whistling . Добре, че е Андрей и ми пази документите с ПУК кода, че...
Момичета, остава ЧЕТВЪРТЪК - СРЕЩА В МЛАДОСТ      ПЕТЪК - СРЕЩА В СТУД.ПАРК   и на двете 13.00 -14.00ч... или кой когато смогне  Аз тъкмо ще си накупя малко ОВКО - има ги в Кауфланд
Рени, като идвах в Младост миналата седмица не ти звъннах щото си бях забравила телефона  Embarassed Но си взех поука и за в бъдеще МНОГО ще внимавам  Flutter
Карил, добре го каза това да не се притесняваме за бебоците  Peace
Аз давам на Вики и млечни каши. Ял е вече и млечно пюре.
За сега - толкоз... До скоро  Hug

# 167
От както хапва зел.пюрета,започна по 3,4 пъти да ака.Преди това беше редовен-сутрин след сокчето,и след обед-след плод.пюре.Сега не мога да смогна да сменям памперси,дано да е временно,че иначе  Mr. Green
Мама Мони,и Дарко няма нищо по венците,но симптомите са сходни и съм сигурна че скоро ще се появи зъбче #Crazy
Той също не се обръща още,но съм спокойна щото чета и явно и той изостава с развитието си  newsm10 smile3521 smile3521
Излиза,че доста от нашите  newsm30 според този доктор се развиват баааавнооооо. newsm32
Ами като знаят милите че цял живот после няма да си седнат на дупето заради разни работи,сега си мързелуват  newsm47
Роси не се притеснявай толкова
 smile3534 на доктора

Последна редакция: вт, 17 апр 2007, 10:45 от dima_dari

# 168
  • sofia
Здравейте мами,
Откакто хапва по малко пюре, просто ни се сгъсти акото и пак си ака по веднъж-два пъти на ден.
На твърдо забелязах, че се обръща по-лесно, но рядко се обръща.
А нощес Тодоран ми вдигна Т - 37,8, една свещичка го оправи....засега няма, дано да е било нещо инцидентно, че баткото груха като магаре.
Мони, напълно възможно е кофти сънят да е от зъби, аз се надявам и нашата Т от това да е била.

# 169
  Честит рожден ден на Tedi 91   bouquet! Да си жива и здрава, много щастие любов и късмет ти желая   bouquet!

Ние вчера също бяхме навън. Прибрахме се за новините в 19ч  #Crazy! Видяхме се с Мариянка. Емката много е пораснала, пу пу  Mr. Green!
   За зелето - варено, но и на мен ми се струва, че е тежка храна за бебе. Като алергени в зелето дават външните по-твърди листа и пънчето / сърцевината/ на зелката  Peace!
   За зъбките - ако сте пипали венеца на бебчетата си преди активизиране на зъбите, той стои един равен и с по-остро външно ръбче, а сега е по заоблен и мекичък и ръбчето не се усеща  Peace! За тези които са мами за първи път - нормално е да има температура около 37,5 при никнене на зъби, а също и краткотрайна водниста хрема! Ако стане нещо такова - не се шашкайте, а първо говорете с педи  Peace! Не е задължително детето да е болно! Вили така ми вдигаше температура за няколко часа или пък текнат едни сополи като вода и на другия ден - здрав !
  Хайде хубави разходки от нас! Ние след малко пак ще излезем   bouquet!

# 170
Привет, мамчета!  Hug

За кашите - при тези бебчета, които са на кърма е желателно кашите да бъдат безмлечни, за да не папкам АМ, а при изкуствено хранените няма проблем. Те и без това са свикнали с това млекце. Най-важното е обаче да бъдат безглутенови, но това вие си го знаете!  Simple Smile
За обръщането - Иха, ама то излезе, че всяко второ дете е със забавен растеж. Глупости на търкалета! Close Дари също още не се обръща, но е толкова живо дете. Придвижва се самичка с главата напред. Слага си стъпалата на леглото и се изтласква, не мойш я задържа на едно място легнала. Бие се с ръце  Mr. Green огъва се на мост, защото й харесва да гледа наобратно. Аз не виждам проблем. Много се дразня, обаче когато се поставят подобни граници. Карилчето хубаво е написала. Едно време нашите родители, та дори и нас все за обръщане и разни такива неща са мислили, а я вижте какви жени сме станали.  Peace
За акането - Преди да захраня Дари имаше проблем с изхождането. Случвало се е и по 4-5 дена да не свърши работата сама и все й помагахме. Откак започнах с пюретата си ака дори по 2-3 пъти на ден. 1-2 пъти само зацапва, ама 1 сериозно се осира.  Mr. Green Промени ни се миризмата и твърдостта на акото, вече е като на голям човек  Crazy (ама съм описателна  Mr. Green)

Честит рожден ден на Tedi 91!   bouquet

Рени, благодаря за правилното описание на ситуацията със зъбите! Hug При нас явно все още не е това проблемът!  Peace

Весел ден и само послушни бебоци!   bouquet

# 171
Честит рожден ден, Tedi91! Жива, здрава, обичана, любяща!

bubalina, отначало като захраних Теди и той беше почнал да ака през ден Sick но от известно време започна всеки ден, понякога даже и по два пъти и много миришеееееее ooooh!
karil, какво каза педито?!? Praynig
За зелето - днес ми направи впечатление в детската кухня, че предлагат пюре зеле и моркови...от други мами съм чувала, че децата го ядяли с охота и било вкусно...аз като чуя зеле и моркови правя асоциация със салата, та се чудя каква манджа е това  newsm78

Ние излязохме още в 10ч. тази сутрин...слънцето така беше напекло и галеше с лъчите си,ама сега се появиха гадни облаци, излезе вятър и се прибрахме...дано следобед да се оправи времето, че пак да излезнем Praynig

Слънчев ден, приятни разходки и послушни дечковци! lovekiss

# 172
  • София
ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН НА ТЕДИ91!!!!! newsm59

За срещата в Младост, я ми кажете къде точно се намира заведението. Прощавайте, ама не го знам. Мисля, че кратки обяснения ще свършат работа.

Да ви се похваля. Сестра ми е тук за една седмица на гости и сега успявам вече да се почина. Вчера устпя да научи Ники да светва лампата и да пуска и да вдига щорите.
http://www.vbox7.com/play:71f73419

Иначе вече съм направо скапана. Нашият татко се връща към 9 вечерта и успяваме да хапнем набързо за половин час, след това къпане, хранене и то време не остана.

Аз още не съм захранила. Караме само на кърма. И аз като Клюки вече не мога да се понасям, че имам 10 кг за смъкване, ама пък ме е страх и кърмата да не намалее.

# 173
Гледам, че пишете за някакво папо, наречено кисел .. какво представлява това? Thinking

# 174
чРД ТЕДИ 91,много здраве и късмет ти желая  Hug  bouquet Heart Eyes

момичета само да ви кажа,
не се притеснявайте,че бебоците не се обръщат,всяко бебе с времето си.
Алесия например от 2 дни започна да се обръща,направо ме побърква,понеже както я сложа на земята да играе и след секунда е вече по корем.Но за сметка на това пък главата и не е напълно стабилна.....и аз се притеснявах ама доки каза,че периода в който напълно задържат главата си изправена е между 4 и 6 месец.Така че наистина всяко дете е различно,едно ще започне на 4 месеца ,а друго чак 2 месеца по-късно.
Аз например никога не съм лазила,проходила съм на 1 год и 3 месеца,а първото зъбче на 1 год и 2 месеца  Shocked Mr. Green
ама ей на нормална съм си.....е понякога изперквам ама то това е друг въпрос  hahaha

айде цунки и спокойсвтие на всички мами  Hug

# 175
AngelEyes, ето статия и рецепти за кисели Peace Аз не съм правила кисел с пресни плодове, а купувам готови... Simple Smile В детската кухня също дават и са много вкусни...Теди много ги харесва...ама то май няма нещо, дето да не му харесва Mr. Green

# 176
  ААААААААААААААА, бясна съм  smile3511!!!
  Цял ден сме си в къщи в това готино време и то защо - щото живеем на 20 ет., а тъпата касиерка не е платила тока на блока и нямаме асансьор  #Cussing out! От почти 4 години живеем в тоя блок и за първи път се случва такава гадост  smile3516!
  На всичко отгоре по обяд като са ни спрели стълбищния ток, ми спря и нета, щото ток за суичовете се взема от стълбището и целия ден просто лудвам! Идва ми тая гъска да я  #2gunfire! Добре че едно момче от провайдърите дойде и взе ток от нас за да ми пусне нета, та сега е малко по-добре! Надявам се тая утре да плати тока и да ни пуснат асансьора, че иначе  #Cussing out!
  За капак Боил падна от леглото на теракота! Добре че първо е стъпил на пода, а после е тупнал на пампа и накрая е фраснал кратунката, че иначе щеше да е много зле! Слава Богу една плетена пелена незнам как се е оказала под главата му и сега няма нито зачервено, нито подуто  Praynig!
  Айде, оплаках се, ама не ми олекна, щото незнам утре как ще смъкна количката, за да се разхождаме  smile3515

# 177
Малиииииии, Рени, това  да качваш 20 етажа са си чиста тренировка- абе как не ви се завива свят от тази височина  #Crazy

Ейнджъл, според нашата педиатърка кисел може да означава и плодово пюре с две лъжички адаптирано мляко вътре или крем от чисто царевично нишесте (пак приготвено с АМ) и като изстине му слагаш малко плодово пюре- дава се за следобедна закуска- аз на Неда още не съм давала

# 178
  • София
Днес активността е много слаба. И правилно, с това хубаво слънчице....

Аз от ровичкане по сайтове най-накрая реших и се записах като представител на AVON, защото си ползвам тази козметика, а тук в София нямах връзка. И реших, вместо да търся, да си стана представител - чиста работа Peace

Рени, направо ме уплаши с това падане на Бу. ooooh! Слава богу, че всичко се е разминало леко.

Иначе Алекс се обръща вече от един месец, от днес изведнъж прояде по-голямо количество АМ и се надявам да разредим яденетата и през нощта да не се будим така често. А снощи ме изненада много приятно детето - направи пауза от 9 часа  #Crazy между храненията. Пу-пу все така да е (в което дълбоко се съмнявам, по-скоро си е чиста случайност Mr. Green).

Хайде спокойна вечер на всички Hug

П.П. Виждали ли сте такава количка до сега? Mr. Green

Последна редакция: вт, 17 апр 2007, 21:53 от bubalina

# 179
Бубалинка, това е Стоки, доколкото знам е към 2000 лева. На мен лично не ми харесва, ама всеки си има мнение по въпроса.

Общи условия

Активация на акаунт