НОЕМВРИйските дечица с теменужки във ръчица

• 11 975
  • 274
  •   1
Отговори
# 150
  • София
Безмлечни каши за тая възраст, може да се добави АМ или кърма!

В Красна поляна бяха пратили и на мои приятели детето, защото на 7 м не стояло право. Те само се изтормозиха. Нищо му няма, проходи на година и 2-3 месеца.

Борето се обърна в събота за пръв път от гръб на корем, и то когато му постлах едно одеало на пода.  Правете така - твърдо е и имат пространство и започват с акробатиките Peace

# 151
Здравейте мамчета! Ние днес бяхме на консултация и резултатът е 8500 кг и 71 см. Слава богу че спря да наддава като слонче. Само 300 гр за 1 месец и съм много доволна че вече бях почнала да се притеснявам.
За кашите - педито каза да почна да му давам безмлечна /да я разтварям с неговото мляко/, безглутенова. Първия ден 50 гр. каша и после АМ, а от 2 ден направо 150-180 гр. С нея да заместя следобедното хранене. Взех му оризова на Милупа и утре ще го пробвам. А за пюретата и Дани взе да им се цупи. Само тиквата я тачи, ама нали е сладка затова сигурно. За плодовите пюрета Педито каза да изчакам до другия месец. Погледна и зъбетата - каза че скоро ще пробият. Яко са се подули и побеляли и само мрънка, а когато не мрънки РЕВЕ. Доки ме успокои че зъби растат до 2,5 год. та да почна да си калявам нервите. Ама аз след коликите тези зъби хич не ме плашат. Twisted Evil
Аз поръчах на Дани бънджи гащи от ДаНет и ни дойдоха за 2 дни. Питах педито за тях - тя каза че може да го слагам но за не повече от 15-20 мин., Дани като го сложа вътре е като побъркан - скача, върти се, бръмчи, плюе, хили се и като минат 20 мин и тръгна да го вадя ревввв...
А с тези зимни бебета дето обичат да им е хладно не знам какво ще правим лятото. Тези дни като беше топло Дани се беше претоплил и имаше пъпчици на пупата а беше само по боди и дънки Shocked. Да не говорим че изобщо не спи. Виж днес на хладното време се отспа.
Вие забелязали ли сте бебоците да не искат да спят като е топло на вън?
За второ бебе  Stop. Първо трябва да забравя коликите и рева на първото че направо  ooooh!.
Желая ви спокойна и сънлива нощ!

# 152
  • у дома...
мамета, не издържам вече... Свеки сега взе Ани и я носи, носи... Цял ден не е спряло хлапето - то не беше рев, то не беше мрънкане... направо се чудя Есма как се справя с две...

Вече е почти 22 часа... Свеки издържа само 5 минути с ревящата Ани на ръце Whistling. Аз обаче я приспах... намазах и венците с Дентинокс и и дадох да ми дъвче показалеца Twisted Evil! Чавето заспа!!! Е верно незнам до кога, но за момента спинка... А мен вече ме болят де що кокали имам по мен - колена, гръб, кръст... Искам масаааж, ама любимия е на дълга втора смяна та къмто полунощ може и да ме огрее. Но май варианта "тати каза, че ще ми купи колело, ама друг път" ще ми се падне

Последна редакция: пн, 16 апр 2007, 22:02 от Надя Велинова

# 153
  • София, Дианабад
Прочетох, искам и медал!  Laughing 
За най-бавно четене на 8 страници, които бях в началото на 6- когато започнах на обяд днес  Grinning
Първо да ви подхвърля една идея,  за тези, бебчета, които отказват пюренца, дали не ги мъчат зъбките и да не им е кеф да ядат с лъжичка?!  newsm78
Миленче, аз имах подобен проблем с Борис. В началото много му се хареса пюрето от 1- 2 лъжички, обаче нямаше търпение да яде и искаше шишето, в твоя случай кърмата. И направих така – давам между храненията плодово пюре – ябълка или тиква, които му се услаждат и така се научи, че от лъжицата идва нещо вкусно, а и като му давам лъжичка и казвам „МММ колко е вкусна тиквата”” и сега като яде и той прави „ММмм”, а и му привличам вниманието с дрънкалка или нещо такова, за да не е съсредоточен в лъжичката. Но, ако е твърде гъсто пюрето или твърде рядко – категорично го отказва. Така че може да има подобен проблем също.
Но първо за няколко дни спри да даваш с лъжичка и смени лъжичката също, може и с метална да опиташ. Знам, че мамите ще ми се чудат за съвета за металната, но тя измита добре и напарена на гореща вода се твърди по дебелите книги, че събира по-малко микроби от пластмасата.

За срещата в Младост - ей как ми се идва на Бедрок - онзи ден пихме кафенца на Бар енд Грила в Младост 3, спокойствие си е там..  Simple Smile Но в четвъртък уж бях запланувала среща в центъра с приятелка. Но ще го измислим. А на Бедрок има бира и картофки, а в Студентския парк къде ще пием бира? Там съм на линия  - крайно време е вече. Grinning

Да кажа, че и Борис много мрънка днес, може би защото не ходихме на разходка, а той 2 дена свикна по 7- 8 часа да е навън. И също не се е обърнал още по корем, но не изпитва и кой знае какъв интерес - само се върти от време на време. Опитва си да си хапва крачетата, но му пречи коремчето, защото добре похапва  Laughing  Всяко дете се развива различно - някои се обръщат други не, някои спят повече, други не. Ние да не би да сме еднакви? Не бива да се връзваме на правилата на докторите.

Изчезвам, защото е хубаво да спретна една салатка, че има гладни....

Лека нощ и много спокойно спящи бебета...  Grinning

# 154

Той е, малко олигавен, обаче захилен исках да го изтипосам тук Simple Smile А пък уж писах име на снимката, но видях, че няма..иии вече е надписана.. Embarassed

За второ детенце - искаме, ама малко да поотрасне Сашко. Simple Smile
За зъбките - помагат му хомеопатичните, опредлено. Утре ще видим какво ще каже докторката за зъбчетата, защото аз виждам някакво бяло петънце, ама знам ли..
Имам няколко въпроса за захранването - четох много малко по темата, но ще питам какво мислите по тези въпроси:
1. На някои пюрета, пише примерно за след 6 месеца, или след 4.. След като Сашко е само на кърма ще трябва да въвеждаме новите храни все едно е на 4 месеца примерно. Но дали ще преработва храната според месеците, или трябва едно по едно.. пррво зеленчуци, плодове, след това месо?
2. Една педиатърка е казала, че е добре да се захрани с млечни пюрета, не безмлечни. Но те нали са с краве мляко?! Вие давате ли таакива (този въпрос е за кърмещите още).
3. Давате ли вода и по колко на ден. Сашко пие с хомеопатичните по около 200 гр. на ден общо, понякога иска още, обаче малко връща ако му дойде в повечко. А наведнъж към 70р.

Последна редакция: пн, 16 апр 2007, 23:34 от jenny_b

# 155
 Ние днес с Вени направихме тегела в Морската, макар че бе променливо времето. Тук е мястото да спомена, че тя е най-сериозната май от всички ни..Най-често е навън с детето!!!  Peace

Роня, и ние сме всеки ден навън, само че не звънкам, че тичам по задачки. Даже снощи споделих с Вени, че Аквариума е чудесно място за майки с деца и тези дни вече се надявам да се видм и да пийнем по едно там (Рени, къде ги спомена тези бири и картофки, ще ги сънувам тази нощ)  Laughing Какво ще кажете?

И ние сме още само на кърма. Резултата от консултацията сочи - 6940кг, 64см т.е. порастнали сме с 650гр и 3 см което е суперррр  Peace Това означава, че ще изчакаме със захранването до 6-ти месец. Частното педи ни посъветва да започнем със зеленчук (аз си избрах картофче) - това за тези, които още не сме захранили. На тази възраст може да се започне с 2-3 лъж, на другия ден 6-7. След това сменяме зеленчука, смесваме и така, докато се замести обедното хранене със зеленчуково пюре към 150гр. След това следобед по същата схема се започва с плод. След заместени две хранения се минава към детска кухня, което означава поне 2 месеца захранване. Ами това е схемата, която ми препоръча жената и мисля, че ми допада.

И нас ни мъчат много зъбки. Днес й намазах венеца с гелче, но на горкото ми, не му хареса вкуса й и положението стана още по-лошо.

Ние също много искаме второ бебче, да сме живи и здрави, пък то ще си дойде  Grinning

Този ВИП Брадър или много добре са го режисирали или всичко излезе отс ценарий  Mr. Green

Лека и спокойна нощ  Hug

# 156
Малеее,  Crazy ooooh!не мога да ви изчета, бе!
Мерси на всички за съвета, да спра пюретата, може и да го направя, то и на мен това ми мина през акъла,..а царевицата т.е пюрето е без глутен, ама пак може да е алерген newsm78
ГРИГ, браво за изпита!
ЗА ЛЪЖИЧКИТЕ, ние нямаме проблем, аз в началото хранех както беше казала Цвети..и това което бях чела от Бърди, и беше копирано от МЕРЕЛИН- да се сложи малко на върха на лъжичката, да се изтрие от горната челюст количеството. В началото плюеше, а аз пак го слагах в устата, но без да го правя грубо, де. И сега вече прехвърля с език и хоп - гълта. НЕ давам с МЕТАЛНА лъжичка, а с пластмасови на НУК. Цветни са синя и оранжева и са удобни.
ЗА ЗЪБИТЕ мисля, че сега се притесняваме излишно..в смисъл всички реват, тръшкат се, лигавят се ...е, така ще е докато зъбките изникнат, макар че при някои това продължава бая дългичко.
РЕНИ, добре че си превела...С английския съм 0. ОХ..
СОФИЯ, ще пробвам това с одеалото, защото сина ми също не се е обърнал. НО АЗ Не се притеснявам!! Просто темперамент!
РОСИ просто са ти напълнили главата с глупости! #2gunfireКак изостанало бе!!Аз едно време бях "изостанала" по физическо в училище, щото не съм могла да хвърлям 50 метра топка..Е, недоразвитата я знаеш как изглежда, .... Sick
Цвети, да спомням си това за твойта раничка, и ще го имам впредвид. Всъщност аз си знам че това при Дани е алергия, но не знам за съжаление от какво е предизвикана...
Една приятелка ми каза, че се взима анален секрет и се изследва рН за средата, и по ТОВА СЕ СЪДИ ДАЛИ алергията е към белтъка на кравето мляко!!!МОЛЯ ВИ НЯКОЙ ЗНАЕ ЛИ ДАЛИ Е ТАКА..Язък че съм мед ..лице, ама то немога да знам и това..
МЕРЕЛИН бравос бе душата че пак си тук!!Липсваше ми! HugУТРЕ сме при Педито  Praynig PraynigЩе съм сама с колата и Дани, ама ще вали сигурно иначе можеше и да се разходим в Заимов.
ЗА КОСОПАДА. аз съм вече по-добре, е, то няма как де ...с тази къса !!!!! Cry Cry Cryкоса, така съм проскубана че няма на къде...Ама по-не ми пада ..НО ПРАВЯ ОВЧАТА МАСКА от Красива мама!!! Пия Центрум.

# 157
здравейте и от мен,
първо поздравления за колажа,страхотен,браво Цвети.Сега ще сложа снимка и на Алесия,ако може и нас да сложиш  Hug

Ние днес биахме при педито.Резултатът е 7,400 кг и 69,5 см.Много сме поратснали.А от днес се върти като пумпал.Вчера цял ден се мъчеше да се обърне,ама неуспешно.Днес просто се обръща постоянно.

Днес за първи път се захранихме с ябълка.Мммм доста се намръщи,ама нич нямам намерение да я насилвам.Постепенно ще свикне детето.
Иначе да се похваля Алесия е супер добро дете.Много обича да си играе самичка на земята с гимнастиката,обожава да я возя с колата,вечер заспива самичка в 21.00 и откарва до 7.00 сутринта,после яде и пак заспива до 10.30.Дано не се промени,че така си е направо рахат.

Ние на 11.06 си идваме в БГ,чакам с нетърпение.Аз съм от Пловдив,но кой знае,дано успея да се организирам за някоя от вашите срещи  Hug Heart Eyes

сега ви цункам и отивам да спинкам  Hug  bouquet Heart Eyes Hug

# 158
Цвети сложих снимка,ще съм ти много благодарна  Hug

# 159
Ех, много ми е мъчно, че не мога да ви чета през деня - все още нямам интернет у наше село и вечер цапцарапвам безжичния на татето, ама докато сколасам да прочета всичко и минават  поне 2 часа.
 Роси, миличка, и аз имам такива мисли от няколко дни - Ники само веднъж се обърна, иначе прави напъни да става, когато се хване за пръстите ми, маха с ръчички, гука.. Уж съм опитно майче, пък се шашкам зверски. А и от известно време забелязвам, че малкото криви едното оченце като се умори - знам, че е физиологично в първата годинка, ама съм се притеснила... Tired
Утре заминаваме при бабата, та ще пиша отново към края на седмицата, дано мога да надникна и да прочитам как сте!
Прегръдки от нас! Бъдете здрави!

# 160
И докато д-ра пишеше за физио-то талона аз разглеждах таблицата за бебетата - какво трябва да могат да правят на 5 м. Той ме видя и вика - дай да видим бебето как е. Започна да я мачка, извива, вдига и т.н. - и ми подхвърли - ако искаш вземи направление за гимнастика, така и така ще водиш каката, иначе нищо му на няма на детето, само малко изостава във физическото си развитие. Хем нищо му няма, ама малко изостава... невероятно! Тя вярно не може да се обръща още /а трябвало вече да може/, аз го отдавам на това, че е доста спокойна натура.. Утре ще говоря с педиатърката, да видим какво ще каже за идеята.

Роси, да не би да те е пратил на гимнастика в Красна поляна. Или сигурно на друго подобно място- сестра ми преди водее дъщеря си там и се нагладе на здрави бебета, които им прилагат гимнастики като на деца с ДЦП- това са мъчителни за децата упражнения, които са БЕЗМИСЛЕНИ- пращат там, за да взимат пари от касата. Ако искаш да тгледаш как детето ти е натиснато от здрава безмилостна рехабилитаторка и се пръска от рев- правилно те е насочил- Моята дъщеря също не се обръща (правила го е само веднъж), а е с половин месец по- голяма от Гери- но мисля, че си е ок- тя почти сяда сама от легнало положение- жизнено дете е и само маха с ръце и крака - АМА ОТ ЛЕКАРСКО ПРЕСТАРАВАНЕ!!!

Цвети - не е в Красна поляна, а в поликлиниката към Педиатрията - тя ни е близо тук, до Билла. Иначе - ще говоря с нашето педи, защото и на мен ми се струва че Гери няма подобен проблем - какво като не се обръща, ама пък яко маха с ръце и ритка. Ще трябва по-усилено да започна с гимнастиката аз, така мисля.Иначе - писах, че се шашнах като видях как я извиваше и "месеше" направо - после я похвали , че малко била плакала в сравнение с другите бебенца... #Crazy

Благодаря на всички включили се по темата мамета   bouquet- съвсем не исках да ви шашкам, а и се успокоих че наистина няма нещо такова. Весето С - направи като мен, говори с педито ви вместо да се притесняваш излишно. Сигурна съм, че Ники е ок - още повече че се е обърнал сам  Hug. Недей да мислиш такива неща  Peace

# 161
 Какво сте направили ooooh!Направо онемях LaughingХайде,отивам да ви чета,по-късно ще се включа адекватно Wink
  Благодаря на всички за поздравите Hug

# 162
  • София
 newsm59  Теди91 .Желая ти много щастие, любов и късмет!!!

Бимба, завиждам ти благородно за девойката. Ще си поръчам и аз едно такова ангелче след няколко години Mr. Green

# 163
Добро утро мами! Честито на Теди 91! ДА СИ ВСЕ ТАКА ЧАРОВНА!! МНого ЗДРАВЕ И КЪСМЕТ! СМЕЛО, ДРЪЗКО И НАПРЕД Hug!!!!  bouquet  bouquet  bouquet
Бимба, браво на вас! Дано все да сте така! пу пу пу посрали я гарджоците и всичките пернати! Wink
Мамета, за обръщането! аре барем него да го отхвърлим като проблем. ЗАЩОТО не  е проблем. Стига сме се измъчвали с кво ли не..Едно време Баба ми като го е хвърлила баща ми в тъканата люлка на село знаете ли кога го е "учила" да се обръща и "учила да лази" СТИГА ГЛУПОСТИ!!! Това си е физиология. Децата сами ще си покажат! Още повече момчетата...Те пък са супер изоставащи в сравнение с момичетата. ОЩЕ ВЕДНЪЖ ви казвам..каките нито съм ги учила на ходене, на лазене, не съм ги масажирала след 2-3 месец, а си проходиха, даже не знам кога са взели да се въртят. мисля че беше късно..А си спомням че като бяха на 7-8 месеца, бяхме на море, но те още не бяха "активни" с обръщането, защото оградени с възглавници ...не падаха от леглото. Проходиха на 1г1 м от само себе си. Не сме имали проходилка, бънджи и люлка..Пиша това защото искам да ви отбременя да мислите..за всичко ...са па и за това обръщане... ooooh!само се тормозите.

Последна редакция: вт, 17 апр 2007, 09:43 от Кaril

# 164
  • София
Момичета, забравих да ви питам - откакто сте захранили бебчетата променили се периодичността на изхождането? Имам предвид както преди ли си акат или по-рядко? Алекс беше много редовен - всяка сутрин, по време на ядене. Сега я караме през ден.

Общи условия

Активация на акаунт