⚠️"Скритата истина в една детска градина" ⚠️

• 13 869
  • 409
  •   4
Отговори
# 90
Кой, по дяволите, вярва в институциите в днешно време? В най-корумпираната държава в ЕС?

# 91
Истината е една ..няма държава...във всяко едно отношение....и малкото добри закони,няма воля за спазването им,няма контрол...
Рибата се вмирисва откъм..главата
Имам внуци,момче и момиче...4г..
Внука взе лейкопласт и ми го залепи на устата...така правела госпожата,да не говори..
Миналия понеделник,попитал майка си...защо идва го вземе....
Тя била потресена,предвид,че той не ходи с желание,очаква се да е щастлив ,че го взема..
Когато ги сложили да спят,госпожата обяснила...че който си отвори очите,няма да го вземат от градина ..Децата вярват!Имат доверие,дават доверие...както ги учат у дома...и когато го загубят..
Иначе невинни неща...то от някъде се тръгва .
Ами точно за това живеем в такава държава, защото всеки си мисли, че държава няма и смята, че не е нужно да си дава зор. А и държавата, не сме ли ние?

# 92
Не, не сме ние. Държавата са държавните институции и служители. Тази сутрин си казаха какви са таксите за назначаване на държавна работа-  20 000 евро, та мислите ли, че не са навързани, че няма да се прикриват?

# 93
Как и кой ще докаже, че именно тази жена е извършила тези чудовищни неща с детенцето?
Със свидетелски показания. Лелята на групата е била свидетел според детето. Случайно или не, тя е напуснала декември, когато детето е променило поведението си и е започнало да показва страх от градината.

В такъв случай майката за какви документи говореше, че доказвали секс. насилие?
Имат съдебномедицинско удостоверение от гинеколог, който е прегледал детето по-скоро след предполагаемия инцидент. Доколкото видях на документа пишеше 06.03.2025 г.
Другата експеритиза е по-късна, кога, не е ясно.
Ако е минало по-дълго време, напълно възможно е двете експертизи да са с различно заключение.

Грозно е труда на хиляди педагози, които се грижат за децата ни, да бъде петнен.
Случаят е за един конкретен педагог, не за всички. Аз лично имам положителен опит с детската градина на детето ми и дори за секунда не бих се замисляла да прехвърлям вината в/у тях. Също и никой не насажда страх у децата си. Но когато има коренна промяна в поведението и отношението към градината, причината трябва да се намери, а не да се неглижира.

П.П. Децата ни са снимани навсякъде. Но в градините дори не е нужна камера, достатъчно е само звук да записва.

# 94
Аз искам да чуя хората, които са против, на какво основание са против да бъдат записвани децата им, или те като педагози? Какъв е доводът? Преди 10 години имах  кратък педагогически стаж и още тогава повдигах темата. Твърдо съм за. Като родител още повече.

# 95
  • Другата България
Наистина ли досъдебното производство е прекратено?
Защо хората продават дома си?
И последен въпрос - втората част излязла ли е, на материала на Тина Ивайлова?

Хора, физиономията на тази жена направо “крещеше“, че е виновна. Поведението ѝ, всичко.
Разбира се, че вярвам на детето, безмълвна съм от видяно и чуто, и респект към този баща.
Надали всеки на негово място би оставил въпросната без възмездие, казвам го съвсем отговорно.

# 96
Не е излезнала втората част. И аз я чакам с нетърпение.
Хората си продават къщата, разбираемо защо.И аз бих се махнала от града, най-малкото, за да не ми напомня всекидневно за ужаса, които е преживяло детето ми...

# 97
  • Другата България
Ще помоля да я сложите тук, че ще загубя нишката, а този случай много, ама много ме докосна.
Възмутена съм и от поведението на леличката, то е ясно, че е заради зависимостта на всеки от всеки в малкия град, и страха, но по ягодите, това е ДЕТЕ, на 4 години, ти си майка, баба....как е възможно?

Последна редакция: ср, 01 окт 2025, 18:02 от Merri_An

# 98
Новините на БНТ почнаха с този случай, ще правят още една медицинска експертиза. Възпитателката е отстранена от длъжност, но няма обвинение все още.

Хубаво ако наистина са я отстранили. Това Каблешково е с 2600 души население - сигурно всички са роднини един с друг или приятели, кумове и т.н.

Я излезе истината, я не.

# 99
  • София
Наистина ли досъдебното производство е прекратено?
Защо хората продават дома си?
И последен въпрос - втората част излязла ли е, на материала на Тина Ивайлова?

Хора, физиономията на тази жена направо “крещеше“, че е виновна. Поведението ѝ, всичко.
Разбира се, че вярвам на детето, безмълвна съм от видяно и чуто, и респект към този баща.
Надали всеки на негово място би оставил въпросната без възмездие, казвам го съвсем отговорно.
Защото не живеят в адекватна държава със закони и правила, затова…

# 100
  • Другата България
Новините на БНТ почнаха с този случай, ще правят още една медицинска експертиза. Възпитателката е отстранена от длъжност, но няма обвинение все още.

Хубаво ако наистина са я отстранили. Това Каблешково е с 2600 души население - сигурно всички са роднини един с друг или приятели, кумове и т.н.

Я излезе истината, я не.
Най-малкото е да я отстранят.

# 101
Колко трябва още да преживее това дете?!
На колко гинеколога още трябва да го заведат, на колко човека още трябва да разкаже травматичните си преживявания?!

Тази журналистка, хубаво, че е подхванала случая, но абсолютно неетично включва детето за по-голяма драма. Репортажът можеше да мине и без разпита му. Да не говорим, че може да навреди на разследването, защото майката, в стремежа си историята да бъде чута, задава въпроси, които включват отговора.

Иначе историята може да е пример за малодушие, за жалкото пазене на собствения задник и за това как системата работи не за децата, а за да имат едни лелички (тук се включват и педагози, и сестри, и директори) заплата.

# 102
Аз също съм потресена от случая, но още по гневна съм от реакциите на институциите. Никакви. Нагушени с рушвети и подкупи и си мълчат.
Лелката, лъже че не знае. Заслужава и тя да лежи за прикриване и съучастие.

Направи ми впечатление къщата на въпросната учителка, заможна, нагла. Като нищо да се утърве.

# 103
Севлиево?

# 104
  • София
Тия дето не искате да ви снимат камери ми е интересно сигурно в автобус и метро не се качвате, защото и там има камери…

Общи условия

Активация на акаунт