⚠️"Скритата истина в една детска градина" ⚠️

• 15 798
  • 454
  •   8
Отговори
# 450
Цитат
Замислям се повече за поведението на ‘лелята’. От една страна- ако ваша колежка е набедена в подобно ужасяващо посегателство срещу дете, а вие никога нищо нередно не сте забелязали и нямате никакво съмнение,че се е случило подобно нещо - така ли щяхте да се държите? Нямаше ли да сте по-категорични да я защитите.
От друга страна пък, как може да си свидетел на нещо подобно и да мълчиш или да не противодействаш ? Странно е.

Лелята затова е напуснала- била е свидетел и е знаела- за мен това е логично.. Но тя няма да каже нищо, защото е заплашена.

# 451
  • Варна
И да има камери, не означава, че записите трябва да са достъпни за всеки, а да си има строги правила за употребата им-най-вече при сигнал и съмнение за престъпление.

Че то и сега е така. Има камери в някои ДГ, също и в доста училища. И това съвсем не означава, че всеки, който пожелае има достъп до тях. Напротив, достъпът е труден. Работя във фирма, която се занимава с монтаж на охранителни системи и видеонаблюдение и знам как става. Записи се предоставят по молба на полицията, тогава официално отива наш служител, сваля записите на флашка и ги предоставя на полицаите. Куп народ си мисли, че като има камери, това означава, че всеки родител, учител и служител има достъп до тях. Изобщо не е така и аз лично не разбирам хората, които са против видеонаблюдението.

# 452
Малко е да кажа, че съм потресена от случая!

Ще споделя моят скромен опит с държавна ДГ и учителка в предпенсионна възраст тогава. Никое дете в групата не каза, че момиченце всеки ден е престоявала в тоалетните 4г, когато госпожата е на смяна, за да не пречи, защото е "голямо бебе и плаче за мама".
Дори мимиченцата, с които играе и извън ДГ не са казали нищо на родителите си. Истината излезе, когато станаха първи клас и децата се освободила от страха и взеха да разказват.
Апропо госпожата четеше в Бгмама във варненските наборни теми за да следи какво споделят майките

Не чух да са привикани в следствието леля Иринка, другата учителка в групата и директорката...

В 5 клас синът ми беше тормозен от съученици, оплакал се на класната, отговорът направо ме шокира - Ще свикне и моят син, както съм в училището, така го къпеха съучениците му на чешмата с главата надолу...WTF

# 453
А щом е редно да се къпят, то може и таз даскалка да се хване и да се изкъпе Grinning

# 454
  • София
Неда, в нашата градина имаме камери в общите помещения, както и в коридорите. Държавна е градината, не е частна.
За кой град става въпрос?

Общи условия

Активация на акаунт