⚠️"Скритата истина в една детска градина" ⚠️

• 15 042
  • 445
  •   17
Отговори
# 420
  • София
Може да се вдига шум и преди да има убийство…

# 421
То само убийство оставаше да има.

# 422
В нормалните държави, такива като Герова лежат в затвора и без да са извършили убийсто. У нас трябва да има убийство, за да се случи нещо.

# 423
И това не е така.
Често и да има убийство, пак нищо не се случва.

# 424
  • София
https://news.bg/regions/kmetat-na-pomorie-poiska-ostavkata-na-ra … stin-vasilev.html

След това, гледах изказване на Радостин Василев, в което казва, че кметът чрез други хора и сам, ходил да притеснява семейството.
Също каза, че той лично щял да защитава семейството и момичето от този (цитирам) муньо!
...
Ако някой с неуравновесено поведение като неговото тръгне да ги защитава, врагове няма да им трябват. Дано от прокуратурата не са толкова нестабилни и първосигнални.

# 425
В нормалните държави, такива като Герова лежат в затвора и без да са извършили убийсто. У нас трябва да има убийство, за да се случи нещо.
И тогава нищо не се случва.

# 426
И това не е така.
В най общия случай убийството в България се наказва от закона със затвор, нали така.
Докато блудство и нанасяне на телесна повреда, не винаги.

Най лошото е мафиотския стил на разследване.

# 427
И това не е така.
В най общия случай убийството в България се наказва от закона със затвор, нали така.
Докато блудство и нанасяне на телесна повреда, не винаги.

Най лошото е мафиотския стил на разследване.

Принципно уж се наказва.
Ама реално в Бг дават мъничко годинки.
Ето последно на тия от Цалапица 4 години.
Присъдите са с  повечко години по другите държави.
Блудството нанася огромни вреди.
И педофилия, блудстване трябва да има много високи мерки срещу това + строги наказания.
Но няма.

# 428
https://news.bg/regions/kmetat-na-pomorie-poiska-ostavkata-na-ra … stin-vasilev.html

След това, гледах изказване на Радостин Василев, в което казва, че кметът чрез други хора и сам, ходил да притеснява семейството.
Също каза, че той лично щял да защитава семейството и момичето от този (цитирам) муньо!
...
Ако някой с неуравновесено поведение като неговото тръгне да ги защитава, врагове няма да им трябват. Дано от прокуратурата не са толкова нестабилни и първосигнални.
Той поне е на страната на семейството, за разлика от поморийският кмет. Отделно повдига въпроса в парламента, докато другите се виждат как се смеят отстрани или си ровят в телефона, докато той говори. А не говори лъжи за мен!
Да, може да е първосигнален, ама поне е директен от много други, които са в парламента

# 429
  • София
Истеричните му изказвания не помагат на семейството.
За да се хващат и осъждат престъпници трябва трезва мисъл и трезви действия. Истерията "пуска" престъпници. Това най-общо казано. Примерно хипотетичният граждански арест, с който се бие в гърдите и остава само с това, до какво конкретно ще доведе?

Последна редакция: сб, 04 окт 2025, 19:20 от milenaka

# 430
Алексиев е тъпичък.
Проблема е Герова, а не цялото учителско войнство.

# 431
Радостин Василев е последния или предпоследния човек в тази държава, който бих искала да ме защитава, особено пък по този начин. Ако искаше да бъде полезен, можеше да зададе официално въпроси за разследването до момента на някои министри - на МВР, на образованието, на правосъдието примерно. Но вместо това чисто популистки яхна вълната, заплашвайки със саморазправа и граждански арести. За езика му от трибуната пък да не отварям дума.

Огромни проблеми има в "цялото учителско войнство", макар и не свързани с насилие. Наблюденията ми са предимно в начален етап. Години наред назначенията в училища и градини са по партийна, приятелска или роднинска линия. Сервилно поведение от страна на учители и директори, подбор на ученици, натиск върху родители да не си записват детето в този клас, защото семейството не е добро и ще падне успеха на класа и оттам атестацията на учителя. В градините също има много големи обвързаности. На този фон, поведението на директорката преди и сега изобщо не ме учудва.

# 432
В новините на големите телевизии нищо не споменават за този случай. За мен е много съмнителен и не съвсем достоверен.Агресията само към отва дете ли е била насочена, помощния персонал,медицинската сестра,другата учителка в групата, директора нищо ли не са видели.
Не изключвам някакво недобронамерено поведение от страна на учителката, но не съм убедена, че всичко казано е вярно.Просто ума ми не допуска,че е възможно това да се случи.

# 433
  • София
И за мен има неясноти, още в началото го написах. Това е работата на следствието - да отговори на въпросите.
Дано да няма натиск и да си свършат работата качествено.

# 434

Огромни проблеми има в "цялото учителско войнство", макар и не свързани с насилие. Наблюденията ми са предимно в начален етап.

Е, визирам обсъжданата тема. Иначе е ясно, че образованието ни не е на ниво.

Общи условия

Активация на акаунт