⚠️"Скритата истина в една детска градина" ⚠️

• 21 752
  • 587
  •   2
Отговори
# 570
orchid, има (и познавам)  деца по на 7-8 г, които не могат да се оправят с родове и времена.. Та аз лично не бих съдила по това...

# 571
Освен това е възможно "дистанциране" като начин на преработване на травмата.

Не искат да споделят. Имам позната в детската градина - не разкрива подробности, само потвърди, че е имало разследване.

# 572
Детето е било на 3, сега е на 4. Нормално е да не говори правилно граматически.

# 573

Имам позната в детската градина - не разкрива подробности, само потвърди, че е имало разследване.
Имало, кога ? През март-април или през всичките месеци, както писаха в някои статии 🙄

# 574

Имам позната в детската градина - не разкрива подробности, само потвърди, че е имало разследване.
Имало, кога ? През март-април или през всичките месеци, както писаха в някои статии 🙄

Бях разстроена, попитах я дали е истина това, което се говори за (случката в) Каблешково. Беше лаконична, че е имало проверки в градината, не знае какво се е случило с тях. Не е била учителка на това дете.
Т.е реално не ми даде кой знае каква информация. Писах в темата още от самото начало - ако имах повече инфо, щях да споделя.

С това само коментирам, че явно повечето избягват да дават каквито и да е "изявления", да разказват и т.н. - дали от страх, дали - заради следствието.

# 575

Бях разстроена, попитах я дали е истина това, което се говори за (случката в) Каблешково. Беше лаконична, че е имало проверки в градината, не знае какво се е случило с тях. Не е била учителка на това дете.
Т.е реално не ми даде кой знае каква информация. Писах в темата още от самото начало - ако имах повече инфо, щях да споделя.

С това само коментирам, че явно повечето избягват да дават каквито и да е "изявления", да разказват и т.н. - дали от страх, дали - заради следствието.
Съвсем разбираемо,никой няма да дава обяснения на хората от персонала,все пак произнесена присъда няма.
Те знаят това,което и широката общественост,освен ако не са участници/съучастници..
Могат да споделят,това на което са видели...полиция,регулиращи органи,дошли на проверка ...
Предполагам съвестните служители ,също са в шок,даже се срамуват...

# 576
Деца, чиито майчин език е български бъркат родовете?
Да, децата нямат усет за вчера и преди месец, но казват "ям" и "ядох", не казват "била съм яла". Това е доста по-трудно за оформяне на речта за дете на тези години.
Не се хващайте в конкретния глагол, избран е случайно, като сравнително приемлив.

# 577
Пак се повтарям, но според мен във втора част ще участва Тодор Тодоров - криминален психофизиолог. Аз коментирах случая с двама познати психолози. И двамата са на мнение, че детето не лъже.

# 578
Че жената е насилник или че е сексуален насилник?

# 579
  • София
Да, децата нямат усет за вчера и преди месец, но казват "ям" и "ядох", не казват "била съм яла". Това е доста по-трудно за оформяне на речта за дете на тези години.
Не се хващайте в конкретния глагол, избран е случайно, като сравнително приемлив.
Напротив казват! И това няма общо с това кой ти е майчиния език.

# 580
Аз съм учител по български език и литература. Прави ми впечатление в последните години, че  голяма част от децата/пети- седми клас/ използват вместо минало време минало неопределено, когато разказват за минали събития. Например вместо Миналото лято ходих в чужбина. пишат Миналото лято съм ходил, вместо вчера четох - вчера съм чел. Много ми е странно и ми коства усилия да променя това, но е дълбоко вкоренено у някои такова изразяване. Може би си говорят така от малки.

# 581
Пак се повтарям, но според мен във втора част ще участва Тодор Тодоров - криминален психофизиолог. Аз коментирах случая с двама познати психолози. И двамата са на мнение, че детето не лъже.
Ако Тодоров подкрепи случая, за мен няма да има никакви съмнения.
Като споменах, че имам лични впечатление от Т. Ивайлова, по същия случай имам и такива с Тодоров. Човекът има безгрешна преценка.

# 582
  • София
Аз съм учител по български език и литература. Прави ми впечатление в последните години, че  голяма част от децата/пети- седми клас/ използват вместо минало време минало неопределено, когато разказват за минали събития. Например вместо Миналото лято ходих в чужбина. пишат Миналото лято съм ходил, вместо вчера четох - вчера съм чел. Много ми е странно и ми коства усилия да променя това, но е дълбоко вкоренено у някои такова изразяване. Може би си говорят така от малки.
Да, аз имам такова дете вкъщи и Ви казвам, че всеки ден от малка я поправяме. На логопед ходи над година. Имаше подобрение и сега пак понякога говори буквално като “циганка”. Има такива деца, да.

# 583
  • Някъде там
Естествено че има такива деца.
Познавам и съм срещала такива и познати и непознати.
И моите като малки си измисляха какви ли не форми на глаголите, включително и преди била съм обичала, била съм спала.
Едната даже докато тръгна в първи клас, винаги казваше, аз съм бешила малка, а не, аз бях малка или нещо друго с била.

# 584
Ако Тодоров подкрепи случая, за мен няма да има никакви съмнения.
Като споменах, че имам лични впечатление от Т. Ивайлова, по същия случай имам и такива с Тодоров. Човекът има безгрешна преценка.
+1.И аз имам такива наблюдения над неговата работа.Мисля си, че ще се включи по някое време ..

Моята племенница до към 5-6 годишна казваше "аз като беших/ядих" 😂 И тя не е единственото такова дете де. Примери много, но ще отклоним фокуса на темата 🙂

Общи условия

Активация на акаунт