⚠️"Скритата истина в една детска градина" ⚠️

• 39 592
  • 1 185
  •   9
Отговори
# 1 125
Снощи изглеждах подкаста с Тодоров и психоложката (съжалявам, не за помних името й), който беше пуснат тук. Общи приказки, положения по принцип, с които не споря, съгласна съм с доста от нещата, които коментираха. Съвсем правилно пита защо до момента не е работено с Герова, защо институциите се бавят толкова много.
След втората част на репортажа и участието на Тодоров се чудих той участвал ли е в разпити, има ли лични наблюдения върху Герова на живо или прави всички заключения на базата на кадрите, които са му показани. В подкаста сам обяснява, че не е работил с нея, че е виждал само кадрите на журналистката.

Дано наистина се намери някой да попита лекарите, прокуратурата и разследващите какво и защо се случва. Ивайлова очевидно си прави следващите части на репортажа в движение, надявам се наистина да говори с възможно повече от замесените и да изясни някои неща.

Мен ме изумява категоричността на редица потребители в темата - както в интерпретирането на информацията, така и в квалификациите към останалите.

# 1 126
Третата част на репортажа май ще е за разследването, надявам се в нея да има интервюта с разследващите и лекарите.

# 1 127
  • София
И аз. Има логика въпросите към представители от "тази страна" да бъдат в третата част, дано не бъркам. И да има повече факти.

# 1 128
Пишете глупости. Несериозно е да смятате, че понеже при вашият случай събитията са се развили по един начин, то при всички останали ще е така. Типично е за децата, жертви на сексуално насилие, да си мълчат. В случая, според детето, всичко се е случвало в тоалетните, докато другите деца спят. Не са знаели какво се случва, за да кажат.

Напълно сте права, случаите са различни.
В групичката на дъщеря ми ставаше въпрос за психическо и физическо насилие, но макар и малки, децата споделяха и разказваха.
Нима мислите, че в този случай сексуалното насилие е започнало веднага? Има и физическо насилие.
И искате да кажете, че децата лягат да спят и заспиват на секундата, и месеци наред не забелязват, че другарчето им липсва в спалното им помещение?
Не подценявайте 4-годишните деца — те не са бебета!

# 1 129
Децата са били на 3 тогава, в 1-ва група. Сега са на 4. Според репортажа майката предполага, че сексуалното насилие е започнало още първият ден, когато детето е останало да спи в градината на обяд. Разказа какво се е случило, когато го е взела. Гледахте ли въобще видеото?

# 1 130
  • София
Бърди, аз за това питах кой е този психолог. Всичко което намирам е ютюб в подобни подкасти.
Не казвам, че е нелегитимен, защото аз напоследък следя само независими канали точно там, но просто ми липсва задълбоченост. Дано наистина в третата част има повече конкретика.

# 1 131
Шокирана съм от този случай и в опитите си да открия докъде е стигнало разследването, попаднах на темата тук.
Искрено съчувствам на детето и семейството му. Наистина, Герова изглежда неприятна и зла  персона,  Данданова също, а леля Иринка очевидно крие нещо. Ноо, не ми дават мира някои съвсем логични въпроси и несъответствия, които остават неизяснени в хода на разследването на журналистката и които не виждам споменати дотук.
Подчертавам, че никак не ми се вярва родителите сами да насилват детето си, защото поведението им никак, ама никак не ми се връзва с това на човек, който иска да скрие вината си. Ако те са направили нещо нередно, защо да тръбят и да разправят, след като ако не бяха обърнали те внимание, никой и нямаше да разбере, че нещо се е случвало с детето. За любовник на майката пък хич да не говорим. Такова малко дете все някъде щеше да се изтърве да спомене за чичо Еди Кой Си, ако имаше такъв.
Това, че криело, защото имало недоверие към родителите си, също не го приемам, защото и моето дете, без да е малтретирано, се е случвало да не иска да ми разказва всичко, което се е случило в градината, па макар и безобидно за сметка на други, които понякога си е доукрасявало. Явно и там важат по-различни правила, отколкото вкъщи.

Но, странно ми е как едно толкова малко дете при целенасочено удряне и пипане в областта на интима няма да нададе вой до небесата, та не само да събуди другите деца, ами и цялата градина да вдигне на крак. Моето за едно издухване на нос или мазане на рана пищи като заклано. А детето от Каблешково при такова грубо физическо посягане само тихичко е плачело...Не си го представям, наистина.

Друго, което ще е интересно да се разбере, ако бях на мястото на разследващите, е кога е дошло в дома на семейството осиновеното дете. И дали това съвпада с промяната в настроенията на момиченцето. Децата често ревнуват от родните си братя и сестри. Доскоро тя е била най-малката и специалната и изведнъж идва дете отвън и то става важно и център на внимание. Това би могло да бъде повод за различни фантазии, с цел да се привлече отново вниманието към нея. Още повече, често осиновените деца ги съжаляват заради това, че най-малкото са изоставени, а ако пък са и преживели и насилие или неглижиране - съвсем. Това също може да провокира в другите деца желание да бъдат съжалявани. И да, чух какво казват психолозите, ноо...все пак не би било зле да се изясни и този момент.

И още нещо. Учудваме, че педагогът участва в хигиенизирането на децата. Не знам от коя група ги оставяха сами да се бършат след тоалетна, но дори и да не го правят сами, все си мисля, че това е работата на лелките, а не на учителките.
Тъпото е, че няма как да чуем версията на Герова и от нейните изказвания да се направят някакви заключения. Ако е невинна, сигурно е много глупава да се държи по този агресивен начин, който хвърля допълнително негативна светлина върху нея. Или пък, както коментирате, има толкова солиден гръб зад себе си, че няма страх и срам от никого...

Последна редакция: ср, 15 окт 2025, 14:42 от Novariel

# 1 132
Пишете глупости. Несериозно е да смятате, че понеже при вашият случай събитията са се развили по един начин, то при всички останали ще е така. Типично е за децата, жертви на сексуално насилие, да си мълчат. В случая, според детето, всичко се е случвало в тоалетните, докато другите деца спят. Не са знаели какво се случва, за да кажат.

+1.

Имало е много индикации, че нещо се случва още от самото начало. Още първият път, когато детето е оставено да спи в детската градина, майката го заварва разплакано на прибиране. Детето също е било заплашвано да не казва. То също така е твърде малко, за да изрази с подходящи думи, че е имало сексуално насилие.

Ама тук логиката на някои е "щом на мен ми се струва нетипично, значи е напълно невъзможно". Нищо, че има сумати изписана литература по темата от психолози и прочие. Жертвата мълчи от срам, от страх, че ще стане по-зле. Плюс това жертвата почти винаги си мисли, че вината е в нея и действията ѝ са провокирали по някакъв начин отстрещното поведение.

# 1 133
И искате да кажете, че децата лягат да спят и заспиват на секундата, и месеци наред не забелязват, че другарчето им липсва в спалното им помещение?
Не подценявайте 4-годишните деца — те не са бебета!

Пак правите предположение на база собствените си фантазии. Къде изобщо се споменава, че детето е водено месеци наред в тоалетните, докато останалите спят? Абсолютно никъде!
Тодор Тодоров го обясни много добре - това е ситуация, която може да се разиграе в рамките на няколко минути.

Също така децата са били на 3, а не на 4. Rolling Eyes

# 1 134
  • Някъде там
Личното ми мнение е, че ако насилника извършва тези посегателства в детска градина и на работа, заедно с още двама възрастни и 20 деца, мисля че знае, как да го направи. И едва ли ще го прави съвсем свободно , пред погледите на децата. Предполагам, че знае как и кога да действа, бързо и незабелязано. Винаги може да я оскубе пошляпне, натисне с пръст по коремчето, без да видят другите деца и ако тя се разплаче, да я изведе уж да я успокои, а в същото време да я заплаши да мълчи.
Едва ли просто си  тормози едно дете ей пред всички. А ако много го иска, винаги ще намери начин.

# 1 135
Относно синята стая и това, че детето не говорело пред психолога, но се разприказвало, когато е дошла майката, искам да разкажа за сходен случай с моето дете.

Не знам в България под каква форма е детската консултация, тъй като в чужбина съм си отглеждала децата, но тук вземат детето в рамките на няколко минути в стая без родител и му дават разни задачи. Предполагам, че при липсата на родител, се опитват да установят, ако има случаи на насилие в семейството.

Та, въпросната мед.сестра пристига да вземе детето ми, което отказва да влезе без мен. Тази нямаше никакъв подход и дори започна да го дърпа, за да го принуди да тръгне след нея. Вкара го в стаята, след известно време се появи много недоволна, че детето "изостава" в развитието си, след като не може да реши никоя от поставените от нея задачи. Когато аз влязох, то първоначално стоеше под масата, но аз бях тази, която го успокои и то седна в скута ми и си реши останалите задачи. Тогава въпросната госпожа ми каза, че детето ми се нуждае от психолог. Обаче учителките от детската градина като чуха това и лично й се обадиха, да й кажат, че е излишно да се хабят ресурси за здраво и нормално дете, при условие че има други наистина нуждаещи се деца.

След година, когато трябваше отново да посетим въпросната сестра се обадих в поликлиниката и пожелах друг специалист, който имаше съвсем различен подход и нещата минаха по коренно различен начин.

Та нищо чудно въпросната психоложка в тази синя стая да не знае как да предразположи едно дете и то да се отпусне само в присъствието на майка си.

Но на мен също лошо впечатление ми направи тази категоричност при изказването за Герова от психолозите на база някакви кадри. Та хората са различни, в различните ситуации реагират по различен начин, не може уж професионалисти да си правят заключение на база реакции. Също така не бях впечатлена от подхода на журналистката при срещата си с въпросната Герова. Не зададе правилните въпроси и не се държа съвсем адекватно, предполагам, че е от липса на опит.

# 1 136
Ужас...дано никой да не изпита такова нещо. До всяка една такава ужасена майка, има едно травмирано дете. Хайд е да не си пожелаваме такива неща.

Навлизането в детайли в някаква степен е нужно, за да си изясним, че не става въпрос за някакви фантасмагории и това е напълно вероятно да се случи.

# 1 137
Преди месеци още Тодоров каза, че правят разследване за жена педофил.
Някой беше споменал тук, че вероятно може да става въпрос за нашата главна актриса. И аз имам такива мисли вече..А даже не си спомням какъв клип съм гледала тогава.
Иначе разни коментари като чета, доколкото разбрах е била уволнена от ДГ в Несебър, след това назначена в тази ДГ. А преди това в Кошарица пак уволнена.Явно е топ педагог 🤷

# 1 138
  • София
Ако наистина е уволнявана толкова пъти, може би не е чак такава връзкарка.

# 1 139
Ако наистина е уволнявана толкова пъти, може би не е чак такава връзкарка.

Да си уволнявана, пък после назначавана, пак си трябва връзки.
Особено пък в този сектор. Така си мисля.

Общи условия

Активация на акаунт