⚠️"Скритата истина в една детска градина" ⚠️

• 54 687
  • 1 434
  •   1
Отговори
# 1 275
Колкото и да е опитна, юмрук в носа без  видими следи няма, а още повече разбит нос с кръв. Ако се осиновява ромче или дете с увреждане, социалните гледат да го пробутат, за да отчетат дейност, не се правете на толкова наивни. И защо точно това дете е тормозела, системно, а не всички деца или и други деца?

# 1 276
Сериозно ли приемате въпросите на Боряна за заяждане? С кого? С каква цел?
Наистина ли не се замисляте как може дете да е тормозено физически по описаните начини (не съм гледала все още, от коментарите тук се информирам) и това да не бъде забелязано в къщи? Ако наистина нещата стоят по този начин, възмущение трябва да има не само към градината и нейния персонал, но и в другата посока към семейството. Както не е нормално да се отнасят така с деца в градината, не е нормално и в къщи да не забележат нищо толкова време. За мен лично това не означава, че детето не е тормозено, не оневинявам нито учителката, нито лелката, нито директорката, но ми свети още една огромна червена лампа.
Вие не си ли задавате въпроса как е възможно, та скачате така на Боряна?
Ако приемем твоите съмнения и обърнем погледа към семейството - сериозно ли мислиш, че едни млади хора ще подложат себе си и децата си на този тормоз заради.....не се сещам какви ползи биха имали? Каква е версията на хората, които не вярват на майката? Самата тя се обвинява, че късно е забелязала, че не е обърнала внимание на знаците, които дава детето. В какво друго я обвинявате? Семейство, в което държавата  е позволила да отиде едно дете без родители и да стане тяхно, знаете ли през какви проверки минават за да се случи това? И после лелките от Закрила на детето шушукат с директорката селски клюки. Ако въобще е вярно де. За мен директорката категорично не си е на мястото там. При една чистка от нея трябва да се започне. Егати педагожката се извъди, направо съм в потрес какви неща говори.
Аз не твърдя, че детето и семейството лъже, Милитана. Нито, че погледът трябва да бъде обърнат приоритетно към тях. Напротив, от самото начало вярвам, че в градината е имало тормоз и насилие, и го казах. Задавам си някакви въпроси, които аз намирам за важни. Смятам, че много неща са неизяснени по този случай и че много неща се показват в определена светлина, чисто тенденциозно и манипулативно. Не знам с каква цел. И с това не оневинявам Герова или директорката, нито обвинявам майката. Още след първата част казах, че ми е направило впечатление как подава името на Герова на детето, но най-чистосърдечно си признах, че най-вероятно самата аз бих действала по същия начин, за да науча повече и да разбера какво се случва.

За какви ползи говорим? Хората искат справедливост, искат наказания заради преживяното от детето им. Което обаче не означава, че тяхното поведение е адекватно. Ясно е, че паниката, ужасът и стресът са били и продължават да бъдат огромни, и това в известна степен може да бъде обяснение за поведението им, поне отчасти. Не ги виня, просто някои неща са ми необясними. И са в ущърб на детето. Не бива да се пренебрегват просто ей с лека ръка и да се мятат обиди по всички, на които им е направило впечатление. Не знам защо такива въпроси и коментари веднага се тълкува като оневиняване на Герова. Когато тук няколко човека споделиха, че им е направило неприятно впечатление речника на майка и детето, начина, по който говори майката и други подобни неща, няколко потребителки наскачаха грубо с бутонките напред да обиждат "интелигенцията". Тъпо е. Колкото и пъти да напишем, че не оневиняваме учителката, все тая, защото си задаваме някакви въпроси и виждаме много неизяснени неща.

И за осиновяването коментирах във връзка с подмятанията на директорката как й казали, че родителите са наркомани и скандалджии - как така са им позволили да осиновят, ако наистина са такива, нелогично е. Това ми беше една от първите мисли, след като изгледах втората част. Обаче, ако се позамислиш, и тук има противоречие - хем институиите са некомпетентни и корумпирани, хем конкретно за осиновяванията са супер стриктни и трябва да им имаме доверие на 100%.

Няколко пъти писах, че е недопустимо социалните и полицията да дават такава информация на директорката. Всички са не просто за чистка, но и за санкции, не само директорката. Подобно махленско поведение и селски клюки съвсем не са рядкост конкретно в тази сфера, имам безброй лични наблюдения.

Още в първия си пост тук писах, че всички в казуса са неадекватни - като започнеш от директорката, минеш през лелката и кмета-мутра, и стигнеш до семейството, полицията, прокуратурата, болницата, че и обществото, ако щеш. Да не пропусна и големия защитник на семейството, който от трибуната на НС призоваваше за саморазправа и тук много му се радваха. И продължавам да стоя зад това свое мнение. Най-лошото, че от всичко това страда едно дете.

# 1 277
В репортажа се спомена, че има и други родители подали сигнал срещу Герова за тормоз над децата им. Не споменаха имена, защото явно разследването по тези случаи тече в момента.

Кръв от носа може да тече и от спукан капиляр, не са казали, че носът е бил счупен. Аз самата като дете имах случай с удар в лицето (от падане) и ми тече много кръв, но носът ми не е бил разбит.

# 1 278
И аз не съм написала, да е счупен. А е точно разбит- при удар се подува и тече кръв. Това е казано от майката, че се е случило. Не съм го решила аз така.

# 1 279
Колкото и да е опитна, юмрук в носа без  видими следи няма, а още повече разбит нос с кръв. Ако се осиновява ромче или дете с увреждане, социалните гледат да го пробутат, за да отчетат дейност, не се правете на толкова наивни. И защо точно това дете е тормозела, системно, а не всички деца или и други деца?
Това което пишеш е отвратително. Ромчетата и децата с увреждания не са деца и са второ качество и се пробутват на всеки срещнат, така ли?

# 1 280
Може да влезете във фейсбук страницата на детската градина има безброй снимки на родителите с децата им.
Силно впечатление ми направи това.
В повечето детски градини в България родителите дори не припарваме вътре — нямаме такъв достъп.
А във въпросната градина дори семейството от случая е било там през декември, изработвайки заедно сурвакници.
Това, за което се говори, звучи като филм на ужасите, продължил месеци наред.
Та се питам как никой не е забелязал нищо толкова време.
Как е пребивано това детенце до кръв… и после се е прибирало вкъщи!
В селските градини е "прието" родителите да се включват в разни активности на градината. Казвам го като бивш директор на ДГ. Бивш, защото напуснах по собствено желание.

# 1 281
Нищо необичайно няма в това родители да са поканени в детската градина, ние също като родители сме канени в групата на детето ми когато беше на такава възраст. По повод на насилието и мълчанието на детето - в моята детска градина преди много, много години имах едни такива "учителки" които бяха пишман педагожки. Ново дете бях и не ми бяха показали къде е тоалетната, цял ден се стисках, прибирах се тичешком и право в тоалетната, докато майка ми се усети да говори с персонала. Не били длъжни, още помня отговора. След това ме намразиха и ме караха да си изям някаква гнусна супа, и то след като съм си изяла второто и десерта. В резултат повърнах и ме накараха да си изям повръщаното. Това цялото нещо ставаше докато другите деца спят, а аз на масичката стоя и се напъвам. Според вас нормално ли е това, щото според мен не, но го разбрах десетки години по-късно, майка ми въобще не  знаеше. И до ден днешен не мога да погледна пилешка супа по тази причина. Та ето ви ситуация на издевателство над дете, което не се сеща че е такова, за да сподели на родителите си, но го търпи и то оставя отпечатък у него.

# 1 282
Това което пишеш е отвратително. Ромчетата и децата с увреждания не са деца и са второ качество и се пробутват на всеки срещнат, така ли?
Ами повечето осиновители искат бели деца от български произход без увреждания, даже по- мургави българчета не искат.

# 1 283
Да, те по-мургавите българчета са по-кофти деца. Ако ме питат мен, тези дето имат такива критерии направо да ги отрязват като потенциални осиновители. То няма капацитет да свърже 2 и 2, тръгнало дете да осиновява.

# 1 284
Може да влезете във фейсбук страницата на детската градина има безброй снимки на родителите с децата им.
Силно впечатление ми направи това.
В повечето детски градини в България родителите дори не припарваме вътре — нямаме такъв достъп.
А във въпросната градина дори семейството от случая е било там през декември, изработвайки заедно сурвакници.
Това, за което се говори, звучи като филм на ужасите, продължил месеци наред.
Та се питам как никой не е забелязал нищо толкова време.
Как е пребивано това детенце до кръв… и после се е прибирало вкъщи!
В селските градини е "прието" родителите да се включват в разни активности на градината. Казвам го като бивш директор на ДГ. Бивш, защото напуснах по собствено желание.

Именно там децата се учат на традиции и обичаи, по-сплотени са, хората се познават.
Събират се заедно и празнуват — и изведнъж едно дете е тормозено, без никой нищо да чуе и забележи.
Всички възрастни до това детенце имат вина — не само Герова, не само директорката, не само леля Иринка.
Това са нечовешки мъки, които е преживяло детенцето.

# 1 285
  • Някъде там
Моите редовно бяха "ранени". Просто бяха палави деца и не само в градината. Но, пък имах шанса да са две и винаги едната ме информираше за другата. Не бих се съмнявала в учителката дори да видех раничка, синина и прочие.

Майката има и по голямо дете, да не забравяме. Ако тази майка е насилник, наркоман и прочие дали, едно 6 годишно няма да се изпусне и каже при разпитите в семейството.  Да обработиш две деца  на различна възраст в едно семейство, да мислят и говорят еднакво...мдаа.
И как ако предположим, че майката е виновника, как това дете не го е страх от нея ? Каката защо няма същите прояви?
Съмняващи се винаги ще има..
Въпросите относно поведението на Герова и Данданова, отговор не са получили тук също.
Всеки има право да се пита и се съмнява в каквото иска..

Да заявиш в ефир, че много от децата редовно си държат ръцете там долу, говори чудесно за госпожа директорката и  поверената й детска градина, за мен лично.

Последна редакция: сб, 25 окт 2025, 17:13 от daviz

# 1 286
На мнение съм, че със сигурност нещо се е случвало в детската градина — никого не защитавам.
Но това едно дете да се прибира изпрано, къпано, бито, сексуално тормозено — главата ми не го побира.
След всичко, за което разказва майката, за този сексуален тормоз — и след една година да е прегледът — това няма как да е скрито.
Жертвите мълчат...
Но жертвата тук е на 3–4 години.
Не бях чувала за дете на тези години с толкова висок праг на болка.
Потресена съм.
Деца се осиновяват и с пари в България.
Във втората част родителите не допуснаха социалните, а за съжаление в третата част нищо не се спомена.
Дано наистина скоро да има правосъдие и детето да успее да превъзмогне този кошмар.

# 1 287
След това ме намразиха и ме караха да си изям някаква гнусна супа, и то след като съм си изяла второто и десерта. В резултат повърнах и ме накараха да си изям повръщаното. Това цялото нещо ставаше докато другите деца спят, а аз на масичката стоя и се напъвам. Според вас нормално ли е това, щото според мен не, но го разбрах десетки години по-късно, майка ми въобще не  знаеше. И до ден днешен не мога да погледна пилешка супа по тази причина. Та ето ви ситуация на издевателство над дете, което не се сеща че е такова, за да сподели на родителите си, но го търпи и то оставя отпечатък у него.

Ужас. Това е отвратително насилие.
Без думи съм.
Но тук има хора няма да ти повярват. Ще кажат, че било друго дете. Че учител това не може да направи.
И не е имало следи  като си се прибрала, значи не е станало.
И на мен ми е текло кръв от носа без да имам рана, синина или следа.
Видеото си казва много и детето казва. Каквото и да каже детето за някои хора не е вярно.

# 1 288
Е, освен да чакаме справедлив съд за мършата Герова, аз не виждам какво друго може да се каже. Мъчно ми е за това дете и за родителите му. Но, надявам се с подкрепа от професионалисти да продължат да живеят нормално. Всъщност, те са много силни хора. Включително и това малко дете. Убедена съм, че повечето хора биха прикрили истината от срам. Стана ми много тежко, когато видях какво рисунки рисува това дете.

# 1 289
Не съм спала от мисли за това дете. Въртя ми се репортажа на Тина, и  ума ми не го побира, как за Бога тази леля Иринка спи вечер. Добре напуснала работа, но тя не си ли мисли, че рано или късно ще я привикат в полицията и тогава няма да може да лъже и увърта...Ще я съдят и нея.

Виждам, че някои пак не вярват на майката. Как не разбрала, че детето и е бито. Еми, вижте репортажа, жената казва, че е забелязала знаци, подпухналост, смяна в настоението, и се обвинява, че не е обърнала внимание по рано. Разплака се. Тази жена има 3 деца. Завела си е детето в детска градина, нали така. Оставя го на сигурно място!

Някой тук се обиди на "мърши". И за мен са такива, Герова, кмета, директорката, свидетелите лелки...

Допадна ми, че приятели на Петя и Динко застанаха пред камерата.

Общи условия

Активация на акаунт