⚠️"Скритата истина в една детска градина" ⚠️

• 54 690
  • 1 434
  •   1
Отговори
# 1 290
3 годишния гошко, или гошко със бибата от яслена група. Понеже те малките са били смесени...

# 1 291
Детето не споменава нищо лошо за съучениците си.
Детето има проблем с Герова.
Абе кой как гледа, слуша и разбира, божа работа Joy

# 1 292

Виждам, че някои пак не вярват на майката. Как не разбрала, че детето и е бито. Еми, вижте репортажа, жената казва, че е забелязала знаци, подпухналост, смяна в настоението, и се обвинява, че не е обърнала внимание по рано. Разплака се. Тази жена има 3 деца. Завела си е детето в детска градина, нали така. Оставя го на сигурно място!

И аз мислех да го пиша това, но си викам, че няма смисъл.
Явно все още има хора си смятат мършата за невинна.
Майката виновна, детето манипулирано, не знам си какво.
Сега бил съученика Гошко.
Кой къде е написал, че Герова е невинна, а майката е виновна?

Кауза пердута е дискусията в тази тема заради подобни коментари и демонстрираното ниво.
Жалко е, защото е важно - и заради детенцето, но и по принцип - как се стига до подобно насилие; как може да се избегне; какви зависимости и връзки има в градините и училищата, в прокуратурата, в полицията и социалните; как се държат учители и възпитатели, а и родители, защото сексуалното насилие, слава богу, не е толкова често срещано, но ежедневно деца са подложени на тормоз и натиск от педагози, но и от други родители.
Опростачвате всичко, дискусията е на ниво "мърши". Наистина няма смисъл.
С подобни защитници на никой не му трябват врагове.
Подкрепям Ви - още преди дни казах, че няма смисъл от диалог при това положение. Моите съмнения ги изразих вече няколко пъти и третата част ги затвърди. Отговори все още няма. Остава да следим случая и да се надяваме, че ще се разбере какво точно се е случвало с това дете.

# 1 293
  • Другата България
Няма да си пускам пак видеото, но съм 99% сигурна, че леля Иринка е казала на майката да заведе детето на лекар.
Не на детето да каже на майката, то и би било безсмислено след като майката го е чула.

# 1 294
Все едно е дали някои жени тук не вярват. Какво е значението? Аз даже не ги чета като прочета първото изречение. Ние не може да сме еднакви, а и зад анонимността може да стои всеки. Въпрос на манталитет, на възпитание, на начин на живот. Не знам, все едно е кой е скептичен, подозрителен, критикуващ.

Обаче директора Афродита… Ако случаят не беше толкова трагичен, щяхме да се смеем на тази евтино изрусена богиня. Не мога да повярвам, че още не са я пратили на борсата. Уникално куку.

# 1 295
  • Някъде там
Дано притиснат Иринка да говори.
А дори децата да са видели и чули нещичко, не мисля че някой от останалите родители ще се съгласи да му подлагат детето на разпит или той да разкаже, ако не е потърпевшо детето му а само свидетел. Жените които говореха във видеото казаха защо.
После трябва да се местят или да си водят децата в друго населено място...
Интересно ми е обаче за какво е уволнявана от  другите дг, едва ли е само за снимките.

# 1 296
Без да съм специалист по следствени работи, едва ли явяването на разпит е концерт по желание. Предполагам при деца се действа по по-различен начин, но силно се съмнявам да питат родителите искат ли, съгласни ли са.
Мен веднъж ми пращаха призовка за междусъседска свада, на която дори не бях свидетел, но не ме питаха искам ли да отида в полицията - имах дата и час кога и къде да се явя, както и беше упоменато по кой член и кой закон подлежа на санкции, ако не се явя.

Впрочем, от третата част стана ли ясно дали са разпитвани директорката, лелката, другите учителки и персонал? Оставам с впечатление, че не са разпитвани и недоумявам как е възможно.
Доколкото разбирам, и в тази част няма въпроси към прокуратурата, съдебна медицина, лекарите, извършили прегледите?

# 1 297
Дано притиснат Иринка да говори.
А дори децата да са видели и чули нещичко, не мисля че някой от останалите родители ще се съгласи да му подлагат детето на разпит или той да разкаже, ако не е потърпевшо детето му а само свидетел. Жените които говореха във видеото казаха защо.
После трябва да се местят или да си водят децата в друго населено място...
Интересно ми е обаче за какво е уволнявана от  другите дг, едва ли е само за снимките.
Ох, дано. Тя ще е ключов свидетел.

# 1 298
В репортажа, Тина каза, че в момента се води разследване от варненската прокуратура и ВКП или ВКС (не помня точно), и затова не могат да разпитват и да задават въпроси наред..

# 1 299
От леля Иринка ставаше чудесен защитен свидетел, ако не беше това нахлуване с рогите напред (с камера и микрофон) Едно е да те разпитват при гарантиране на права, в спокойна обстановка, с разяснява е на процедура, ако е нужно-и с прилагане на специфична процедура. Друго е от улицата, "урбулешката"
Репортажът в този си вид е безполезен. От журналистическа гледна точка може и да е качествен, вълнуващ, ангажиращ обществото. И дотам.

Последна редакция: сб, 25 окт 2025, 19:30 от Светкавица

# 1 300
Ако не беше този репортаж, досега бургаската прокуратура да е архивирала случая.

# 1 301
В репортажа, Тина каза, че в момента се води разследване от варненската прокуратура и ВКП или ВКС (не помня точно), и затова не могат да разпитват и да задават въпроси наред..
Благодаря.
В такъв случай се замислям доколко е уместно да продължават да разкриват такива подробности за упражненото насилие, думите на лелката и т.н. Ако въпроси и разкриване на информация от едната страна са невъзможни заради разследване, логично е същото да важи и за другата.

# 1 302
А защо леля Иринка да е защитен свидетел?

# 1 303
  • Другата България
От леля Иринка ставаше чудесен защитен свидетел, ако не беше това нахлуване с рогите напред (с камера и микрофон) Едно е да те разпитват при гарантиране на права, в спокойна обстановка, с разяснява е на процедура, ако е нужно-и с прилагане на специфична процедура. Друго е от улицата, "урбулешката"
Репортажът в този си вид е безполезен. От журналистическа гледна точка може и да е качествен, вълнуващ, ангажиращ обществото. И дотам.
Не мисля, че е имал друга цел.
Разбуни общественото мнение, заговори се за случая, прехвърлиха го във Варна - не мисля, че някой е очаквал Тина да обикаля прокуратура и следствие, и да ѝ се отговаря на въпросите, тя си го каза на края на третата част.

# 1 304
Сериозно ли приемате въпросите на Боряна за заяждане? С кого? С каква цел?
Наистина ли не се замисляте как може дете да е тормозено физически по описаните начини (не съм гледала все още, от коментарите тук се информирам) и това да не бъде забелязано в къщи? Ако наистина нещата стоят по този начин, възмущение трябва да има не само към градината и нейния персонал, но и в другата посока към семейството. Както не е нормално да се отнасят така с деца в градината, не е нормално и в къщи да не забележат нищо толкова време. За мен лично това не означава, че детето не е тормозено, не оневинявам нито учителката, нито лелката, нито директорката, но ми свети още една огромна червена лампа.
Вие не си ли задавате въпроса как е възможно, та скачате така на Боряна?

Обясни се хиляда пъти. Детето е плачело още първия път, когато е оставено да спи в детската градина. Майката е забелязала наранявания по всички нокти на детето, забелязала е и и подпухване в областта на лицето. Детето е било заплашвано да мълчи. Майката може би е забелязвала и други неща, но очевидно не всичко е отразено в репортажа.

Защо не коментирате, че детето само разказва, че бельото му е било сваляно от госпожата, без изобщо да бъде сугестирано от майка си?
Защо не коментирате изказването на бившата близка приятелка на Герова, която твърди, че е видяла как Герова влиза в банята да се къпе, а после излиза чисто гола пред 20-годишния си син?
Защо не коментирате, че момиченцето твърди, че госпожата му е слагала памперс и се държала като с бебе с нея? Откъде 3-годишно ще измисли такива фетиши? Че госпожата е уринирала в бебешко шише и е карала детето да пие от бутилката? Родителите ли са сугестирали детето си да говори за фетиши и парафилии?

И най-вече защо не казвате нищо за това, че други родители също са подали оплаквания?

Общи условия

Активация на акаунт