⚠️"Скритата истина в една детска градина" ⚠️

• 52 870
  • 1 431
  •   1
Отговори
# 1 305
Няма да си пускам пак видеото, но съм 99% сигурна, че леля Иринка е казала на майката да заведе детето на лекар.
Не на детето да каже на майката, то и би било безсмислено след като майката го е чула.

"Леля Ирина на няколко пъти е казвала на *** (цензурирано е името на детето) да каже на мене да не я пускам на градина, да я заведа на доктор, но детето нищо такова не ми е споменавало."

Това са точните думи на майката. Ако ѝ го е казала директно на нея, то майката щеше да каже "Леля Ирина каза на мен..."

# 1 306
Освен това ако е казано на майката от леля Ирина, то съвсем логично е майката да попита каква е причината за тази препоръка.

# 1 307
  • Другата България
Няма да си пускам пак видеото, но съм 99% сигурна, че леля Иринка е казала на майката да заведе детето на лекар.
Не на детето да каже на майката, то и би било безсмислено след като майката го е чула.

"Леля Ирина на няколко пъти е казвала на *** (цензурирано е името на детето) да каже на мене да не я пускам на градина, да я заведа на доктор, но детето нищо такова не ми е споменавало."

Това са точните думи на майката. Ако ѝ го е казала директно на нея, то майката щеше да каже "Леля Ирина каза на мен..."
Затова написах 99%, допускам да не съм разбрала, вероятно се е застъпило с другото, което майката сподели, че е чула - думите на Герова към детето “да не казва“.

# 1 308
Сериозно ли приемате въпросите на Боряна за заяждане? С кого? С каква цел?
Наистина ли не се замисляте как може дете да е тормозено физически по описаните начини (не съм гледала все още, от коментарите тук се информирам) и това да не бъде забелязано в къщи? Ако наистина нещата стоят по този начин, възмущение трябва да има не само към градината и нейния персонал, но и в другата посока към семейството. Както не е нормално да се отнасят така с деца в градината, не е нормално и в къщи да не забележат нищо толкова време. За мен лично това не означава, че детето не е тормозено, не оневинявам нито учителката, нито лелката, нито директорката, но ми свети още една огромна червена лампа.
Вие не си ли задавате въпроса как е възможно, та скачате така на Боряна?

Обясни се хиляда пъти. Детето е плачело още първия път, когато е оставено да спи в детската градина. Майката е забелязала наранявания по всички нокти на детето, забелязала е и и подпухване в областта на лицето. Детето е било заплашвано да мълчи. Майката може би е забелязвала и други неща, но очевидно не всичко е отразено в репортажа.

Защо не коментирате, че детето само разказва, че бельото му е било сваляно от госпожата, без изобщо да бъде сугестирано от майка си?
Защо не коментирате изказването на бившата близка приятелка на Герова, която твърди, че е видяла как Герова влиза в банята да се къпе, а после излиза чисто гола пред 20-годишния си син?
Защо не коментирате, че момиченцето твърди, че госпожата му е слагала памперс и се държала като с бебе с нея? Откъде 3-годишно ще измисли такива фетиши? Че госпожата е уринирала в бебешко шише и е карала детето да пие от бутилката? Родителите ли са сугестирали детето си да говори за фетиши и парафилии?

И най-вече защо не казвате нищо за това, че други родители също са подали оплаквания?
Първо, както вече казах и обясних, не съм изгледала третата част.
В цитирания пост коментирам нападките срещу Боряна, която съвсем резонно питаше как може в къщи да не са забелязали системен тормоз, какъвто явно се описва от майката, както и дискусията и коментарите в темата към онзи момент. На база на коментарите, които прочетох тук, за мен продължава да бъде необяснимо как дете може да се прибере с разбито носле и това да не предизвика реакция в къщи. И е необяснимо защо се скача агресивно срещу човек, който задава този въпрос, все едно този човек е виновен за насилието или за нещо друго.

Никъде не съм казала, че родителите са сугестирали детето да говори за фетиши или че то си измисля подобни неща. Единственото, което казах беше още след първата част, където в откъса се виждаше как майката подава името на учителката. Повтарям се за втори път днес, че самата аз най-вероятно бих постъпила като нея, за да събера информация и да разбера какво се е случило. Нямам съмнения за думите и разказите на детето, не съм коментирала никъде, че е сугестирано или това е плод на фантазията му.

Патологиите на Герова на отвратителни, нямам нито желание, нито думи да ги коментирам. Няма оправдание за действията й. Не търся такова и въпросите за реакциите на майката нямат връзка с това и не са опит да прехвърляне на вината към нея, както постоянно се опитвате да внушавате тук. Реално тук няма два лагера - никой не защитава и не оневинява Герова и останалите в градината. Даже точно обратното. И директорката съм критикувала, и социалните, и проукуратурата, и съдебна медицина, и кмета, и всички по веригата на база видяното и чутото. Искрено се надявам да си свършат работата както трябва и всичко, което се изнася, да не попречи на разследването.

# 1 309
Майката в действителност сугестира в 1-2 момента, трябва да върна да видя къде точно беше, но не знам дали ще понеса още веднъж да си причиня да го изслушам това. Като цяло детето само си разказва. По принцип човек, който не е специалист, може да подаде реплика без да иска. Рисунките на детето също са показателни за преживяно насилие.

Иначе за ударите в областта на лицето - на мен ми се е случвало като дете да ме ударят адски силно с топка в лицето (носът ми пое удара), но дори нямах синина. Възможно е майката наистина да е видяла само леко подпухване. Кръвотечение от носа обикновено спира за няколко минути. От всичките три репортажа разбрах, че детето е било удряно предимно в корема, тоест по меките тъкани, където следи не остават.

# 1 310

Казва го в 23:49 минута.

# 1 311
  • Някъде там
На детето е казала Ирина да каже на майка си да я води на лекар, не на майката.  Веднага след това майката казва, че няколко пъти и се е чуло Герова да казва, няма да казваш на майка ти, явно за това някой може да се е объркал, че на майката го е казала.Даже Тина я попита. Сега пак го слушах.

Последна редакция: сб, 25 окт 2025, 23:09 от daviz

# 1 312
От леля Иринка ставаше чудесен защитен свидетел, ако не беше това нахлуване с рогите напред (с камера и микрофон) Едно е да те разпитват при гарантиране на права, в спокойна обстановка, с разяснява е на процедура, ако е нужно-и с прилагане на специфична процедура. Друго е от улицата, "урбулешката"
Репортажът в този си вид е безполезен. От журналистическа гледна точка може и да е качествен, вълнуващ, ангажиращ обществото. И дотам.
Именно, защото нея я тресе яко страх от това, че ако признае всичко, което казва детето, автоматично става съучастник.
Потресаващи показания прави детето. Умът ми не го побира. И пак много въпроси поражда казаното. Тая с какъв кураж ги е вършила тия зверски извращения под носа на всички? Как е разчитала, че и момиченцето, и Иринка ще мълчат. Как тази майка не е отишла да пита защо детето е с отекъл нос и наранени нокти. Въпреки, че лесно могат да бъдат заблудени родителите, че нещо децата са се сборичкали, и айде, нали, случва се...Моето дете две поредни лета се връща с най-различни контузии от градина, за някои от които съм търсила сметка, но за повечето имаше логични обяснения.
Много крайно звучи всичко и трябва разследващите добре да си свършат работата.

# 1 313
Никой не е говорил за счупен нос в коментарите.

Връщах се назад да търся коментара на съфорумката по повод нослето, който ме впечатли и заради който всъщност реагирах. Намерих и откъса в репортажа. "Герова я удряла с юмрук по носа. Текнало кръв...Леля Ирина ме бърже, Герова ме удря. Леля Ирина ме бърше, Герова ме удря. Не спира да тече кръв." Според разказа на детето ударите са повече от един. А това предполага следи. Трудно ми е да си представя как след няколко удара с юмрук в носа на малко дете ще има само леко подпухване, каквото майката каза, че е забелязала. И въпреки, че това ми направи много силно впечатление и ми е червена лампа, не смятам майката за виновна и още по-малко, че оневинявам Герова.

От малкото видяно от последната част, Ирина явно по някакъв свой начин се е опитвала да прекрати тези издевателства, карала се е с Герова, казвала е на детето да стои при нея, да каже на майка си да я заведе на лекар. Крайно неадекватно, недостатъчно и безотговорно от страна на възрастен. Но очевидно не е съвсем закоравяла и ако прокуратурата и полицията си бяха на мястото и действаха адекватно, досега трябваше да са я "обработили", грубо казано, да са взели показания и случаят да е на съвсем друг етап. Дали става въпрос за некадърност и некомпетентност, дали такива са законите и процедурите, дали е натиск, влияние или обвързаности - и трите варианта са ужасяващи.

Последна редакция: сб, 25 окт 2025, 23:52 от Moderator3

# 1 314
  • София
Бърди, съгласна съм с логоката ти, но следи може и да няма, а и да има, децата падат, удрят се, тече им кръв от носа и на мен, като родител, не би ми хрумнало подобно нещо и като попитам как е станало и детето каже, че е паднало, няма да ми хрумне тормоз.
Аз гледах репортажа и смятам, че е имало полза от разследването, защото в момента активно се работи по случая във Варна.
Надявам се в този случай прокуратурата и съда да си свършат работата. Подадени са и други сигнали от родители, но тяхната анонимност се пази, заради следствието.

# 1 315
Ре, разбира се, че падат, удрят се, блъскат се - неволно по време на игра, при спречквания и т.н. и че не всяка рана или зачервяване говори за насилие. Понеже от първата част още коментираме, че хронологията куца и репортерката с нищо не допринася за изясняването й, не разбрах това с носленото кога става ясно. Може и да е мой пропуск, но първо казаха за наранените нокти, вероятно те са били първите следи. След подобно нещо дори леко подпухване би трябвало да е аларма.

Пак казвам, въпреки тези коментари и въпреки че ми е много странно, не виня майката. Особено пък в смисъла, който влагат няколко другарки тук. Впечатлило ме е, изкоментирала съм, както и Боряна преди мен. Далеч не съм коментирала само това, обаче на другото никой не обръща внимание. Лепнати са етикетите "защитници на Герова". Защо? Питаха ме днес с цитирано мое мнение в какво обвинявам майката. И като изписах един ферман да се обяснявам, че в нищо не обвинявам майката - ни дума, ни вопъл. Отвратително заяждане все на едни и същи хора, внушения, откровени лъжи, обиди. Темата е важна, дискусия трябва да има и заради конкретния случай и по принцип, но просто не става.

# 1 316
  • София
Така е, но гледах един потресаващ случай на педофил, работил в детски градини в продължение на 5 години. Засегнатите деца, установени, бяха над 200, а са сигурни, че има още и се опитват да се свържат с всички родители. В чужбина е и е сложно, защото там персоналът е мобилен и може да работи в повече от един център.
Разкрива се случайно, когато малко дете проявява симптом на венерическа болест.
Така че, явно родителите може и да не разберат. Все пак няма как над 200 семейства всички да са неинтелигентни или неглижиращи.

# 1 317
Така е, но гледах един потресаващ случай на педофил, работил в детски градини в продължение на 5 години. Засегнатите деца, установени, бяха над 200, а са сигурни, че има още и се опитват да се свържат с всички родители. В чужбина е и е сложно, защото там персоналът е мобилен и може да работи в повече от един център.
Разкрива се случайно, когато малко дете проявява симптом на венерическа болест.
Така че, явно родителите може и да не разберат. Все пак няма как над 200 семейства всички да са неинтелигентни или неглижиращи.
Ужас, наистина потресаващо.
Ако обаче няма физическо насилие, тоест бой, удари, щипане и подобни, разбирам как не са се усетили.

На мен и това ми направи впечатление при Герова - хем физическо насилие, хем сексуално. Не съм специалист, не знам дали подобно поведение е характерно.

Елора - много имам да кажа и го казвам. Не е мой проблем, че ти въртиш едно и също като развалена плоча.

# 1 318
Тя и майката сама каза, че не може хронологично да ги подреди. Дори се вижда в репортажа, че си чете от бележките. Докато е къпела детето е пускала телефона да записва.
За мен родителите са изключително силни хора! Шапка им свалям...Аз не мисля, че бих се справила емоционално по този начин.

# 1 319
Да, силни хора са, макар и съвсем обикновено добро семейство. Приятелите им разказаха много хубави неща за тях, самите те са също много симпатични. Може и да не са много "хай" по форумните стандарти, но заслужават уважение за това, през което преминават и начина по който го правят.

Общи условия

Активация на акаунт