Кралски работи и клюки - октомври 2025

• 69 652
  • 1 098
  •   1
Отговори
# 975
За мен споделянето на аксесоари(чанти, шалове и т.н.), бижута и шапки е ок. Но дрехи и обувки - не. Всеки трябва да си има собствен гардероб. Още повече, че повечето, които си разменят дрехи не са един и същ размер и почти всички опити са нелепи. Нито размерът е точен, нито им подхожда на години, фигура, дори самите дрехи са видимо ретро, не са нещо уникално, което да си заслужава.
Ще видим за Шарлот. Катрин все още не е носила дрехи на Даяна, Камила или Елизабет.
Вероятно и Шарлот няма да ѝ носи роклите, щом Катрин не носи на по-възрастните роялки.

Последна редакция: ср, 29 окт 2025, 10:35 от Tinо

# 976
Да, но в другите монархии носят.

Това са понякога скъпи и  уникални дрехи, понякога просто са красиви. Няма нищо лошо да се носят от няколко поколения. Дори и ние обикновените хора го правим.  Не разбрах какво лошо има, или понеже е Амалия в случая е погрешно.

# 977
  • В полите на Пирин планина
Аз мисля, че даже е много хубаво да се носят дрехи на майките от дъщерите им. Не е никак практично стотици сетове да стоят необличани повече от 1-2 пъти. Не е лошо да се дава пример срещу прекомерното консуматорство от важни за съответната държава хора.
Явно не съм толкова критична, но не видях на Амалия роклята да стоеше зле и да я загрозяваше. Прическата ѝ не ми хареса особено.

# 978
  • Glasgow
А те не ги ли носят по майчина линия? На майка, баба.
Катрин как ще носи на Камила дрехите...

# 979
Летисия няколко пъти сме я виждали в тоалети на свекърва и. Според мен е лично решение това.

# 980
Само си представих нещо на Елизабет 2 на някой млад.
Пропуснала си сватбата на Беа 😃

Кейт няма майка, леля или баба в изброената поредица от принцеси и кралици.

# 981
  • В полите на Пирин планина
Но сме виждали майката на Кейт с нейни дрехи, което пак е супер.

Скрит текст:
Не съм роял, но и аз давам дрехи на майка си, на свекърва си, на сестра си, ако по някаква причина не ги нося и са хубави/запазени и почти нови.

# 982
Само си представих нещо на Елизабет 2 на някой млад.
Че внучката ѝ не се ли омъжи в нейната сватбена рокля, само малко пипната?

# 983
При нашата култура, възрастен да износи на млад бива. Обратно- не. Минала му модата, става  да се снима за семейния  албум, но за мен на официално събитие, навън не става. Но стига да е лично решение, не натрапено от мама например, приемам, не е кой знае какво.
 И  коментираното розово червило на Мери на моя екран не  е чак толкова зле. И те имат правото, нищо, че са важни особи, да избират което има харесва и допада на тях. Не са манекенки да представят дизайнери ,себе си представят.

# 984
Снаха да заема дреха на свекървата говори, че отношенията им са повече от добри.
При кралските дрехи модата е на второ място. Повечето им рокли, особено вечерните обикновено са класически модели, от качествена материя и добре ушити. Шевовете не се разлазват, плат трудно избелява. Ако се и съхраняват правилно, не внучки, а и правнучки биха могли да ги носят без проблем.

Покрай това носене-неносене на чуждите стари дрехи се замислих каква ли е съдбата на гардероба на Даяна? Прибрала ли си го е след развода, в кралските гардеробни ли виси? Не би трябвало да е там, май.

# 985
  • Glasgow
Те дори и да бяха в добри не виждам Катрин как ще стои в дреха на Камила, Камила е доста ескцентрична и смела

# 986
Двойният колан на Мери е страхотен! Като фен на коланите високо го оценявам. И се радвам, че отново се завръща на мода носенето им. Не на простото коланче, тип мъжки на панталона, а точно различните, арт колани. Двойни, тройни, десеторни, ако ще 😃 Хубавият колан раздвижва дрехата и придава уникален вид и на най-универсалната.

Последна редакция: ср, 29 окт 2025, 11:37 от птица

# 987
Със сигурност не е това причината Катрин да не носи дрехи на Камила. Достатъчно смела е и тя. Тези лъскави вечерни рокли, които направо тя въведе в кралския съвременен гардероб, понякога смели контрасти и др. Те са много различни като конструкция, излъчване и личен стил. А и сякаш повтаряне на дрехи е от майка на дъщеря повече. За свекърва е след като последната не е активна кралица.

# 988
  • София

Пропуснал съм кога Н.Кр.В. принц Ал Хюсеин бин Абдула е пристигнал у нас или нашите медии не са го отразили. На снимката виждате срещата му с президента. Тези обиколки из Европа вече ми се виждат малко странно.

... Не, че не сме виждали и по-неудачни ракурси, като свещници-рога над роялска глава, но все пак 😃
Фотографите трябва да ги мислят тези неща.
Всъщност тези свещници-рога са начин на честване в Швеция, Норвегия и Финландия на празника на Света Люсия (St. Lucia / Sankta Lucia). Денят се свързва с победата на светлината над тъмнината, защото по стария календар 13 декември е бил най-късият ден в годината (зимното слънцестоене). Така, че в конкретния случай нямаме рога и фотографите сериозно ги мислят тези неща. В източното православие точно в деня, в който според народната традиция деня почна да нараства, честваме Рождество Христово.

# 989
Скрит текст:
Снаха да заема дреха на свекървата говори, че отношенията им са повече от добри.
При кралските дрехи модата е на второ място. Повечето им рокли, особено вечерните обикновено са класически модели, от качествена материя и добре ушити. Шевовете не се разлазват, плат трудно избелява. Ако се и съхраняват правилно, не внучки, а и правнучки биха могли да ги носят без проблем.

Покрай това носене-неносене на чуждите стари дрехи се замислих каква ли е съдбата на гардероба на Даяна? Прибрала ли си го е след развода, в кралските гардеробни ли виси? Не би трябвало да е там, май.

Някои от дрехите и са в музеи, други самата тя продава на търг с благотворителна цел
През 1997 г. тя продава на търг близо 80 рокли в Christie's, събирайки над 3,2 милиона долара за изследвания на рак и СПИН.

И досега нейни дрехи продължават да се продават от големите аукционни къщи и достигат зашеметителни цени. Тук се разказва за Търгът „Стилът на принцеса Даяна и кралската колекция“, организиран от аукционната къща Julien's Auctions, проведен  в аукционната къща Peninsula в Бевърли Хилс.

https://www.viewsofia.com/article/58754/Prodadoha-lyubimata-rokl … a#google_vignette

Общи условия

Активация на акаунт