Кралски работи и клюки - октомври 2025

• 11 611
  • 207
  •   27
Отговори
# 90
Харесва ми да се оттеглят овреме, нека има млади "царе", с енергия  и дух за новости. И за тоалети и тиари.
 Може би заради скелети в гардероба  изпреварва, имаше ли нещо или греша човека? Но младите нека са напред.

# 91
Имаше, имаше. Тормоз към персонал, класиката.

# 92
Довечера ще има ли прием с тиари?

# 93
Страхотен пример дават принцът и принцесата на децата си - спорт, свобода, лично време. Уилям повдига завесата точно толкова, колкото той иска.
Добре им натпи носовете на папараците
миналата година и сега си сърбат попарата.
Програмата е пълна с малки подробности за принца – много от които не знаехме преди.“ „Той кара електрическа тротинетка из территорията на замъка Уиндзор, но все още се описва като „закъснял човек“ „Любима напитка е халба сладък сайдер“ „Никое от децата му в момента няма собствен телефон – нещо, за което той и принцесата са били строги“ „Той обичаше да тича по дървените подове на замъка Уиндзор с братовчедите си, когато беше по-малък, опитвайки се да избегне трески. Сега децата му правят същото, но подът е с мокет, така че е по-малко опасен“ „Най-големият му син, принц Джордж, сега знае повече за историята от баща си.“ „И той описва любимите занимания на децата си – това са футбол и хокей за Джордж, нетбол за Шарлот, докато Шарлот и Луи обичат да скачат на батут. "Те скачат на батута и се бият“, казва баща им“.

В днешно време е голяма рядкост един почти тийнейджър да е без телефон, но много правилно са преценили да не им позволяват към момента. Хем ги предпазват от прочитане на лоши коментари, хем пазят личното им пространство и не ги виждаме в тикток или инстаграм. Да не говорим за ползите за зрението, концентрацията и т.н.

Цялото интервю е много интересно. Семейство, трудни моменти, бъдещето на монархията и бъдещите промени в нея и т.н.

# 94
В страните от Бенелюкс (Белгия, Люксембург, Холандия) абдикацията е практика от десетилетия.

Предците на Анри също са абдикирали.

При холандците също Беатрикс абдикира през 2013, за да даде път на младите. Майката на Беатрикс също абдикира в нейна полза през 1980та и следва примера на предишните монарси на Холандия. Вилем и той ще абдикира в полза на Амалия.

Специално за Люксембург, през 2019 личното състояние на Анри се определя на 4 милиарда долара. Нека си абдикира и си харчи парите на воля, без да му се правят забележки как се държи с персонала.

# 95
  • Някъде там
Харесва ми да се оттеглят овреме, нека има млади "царе", с енергия  и дух за новости. И за тоалети и тиари.
 Може би заради скелети в гардероба  изпреварва, имаше ли нещо или греша човека? Но младите нека са напред.
В Люксембург и Нидерландия абдикацията е традиция. Дали ще е сега или след 5-10 години все ще абдикира.
В Люксембург традицията да се абдикира започва след Мария-Аделаида.
Тя абдикира по принуда 1919 г, след първата световна война заради остра критика към нейната позиция по време на германската окупация. От там нататък всички абдикират по собствено желание.
При третата страна от Бенелюкс, Белгия обаче няма такава традиция. Там само двама от шестимата управлявали до сега крале са абдикирали.
Леополд III абдикирал 1951 –единственият, който абдикира под силен обществен и политически натиск след Втората световна война.
Другият е Алберт, който изтъква здравословни причини, но знаем че е и заради драмите с изневерите и Делфин.
Ако Филип абдикира, ще е по собствено желание или натиск (но той няма издънки,за да има такъв), а не по традиция.

Последна редакция: пт, 03 окт 2025, 14:50 от daviz

# 96
Жена му
Тормозеше персонала, не Анри.
Затова Гийом и Стефани, и първият им син (одобено) се спукаха от работа за чистене на имидж.

# 97
На мен Стефани много ми хареса. И една такава сериозна 🙂 Вълнува се сигурно много.
Гостите също са много хубави, особено Максима. Много ѝ отива това зелено.
Церемонията по предаването на властта също. Стегнато, бързо, без помпозност и театралност. Така беше и при датчаните, доколкото помня. Както и предполагах, повечето днешни монархии не си падат по косплей.
Само на Мария Тереза не одобрявам роклята. И други роялки сме виждали в подобни, явно си падат по този модел - с пелерина, уж без деколте, пък всъщност със. На мен не ми харесва това голичкото 😃

# 98
Белгийският крал Филип вече е говорил, че ще абдикира в полза на Елизабет, но ще й даде още време да се наслади на младостта си. Дори има публикувано от двореца видео от тази година по случай рожденния му ден, в който говори по този въпрос.

# 99
Датчаните до колкото помня нямаха никакви празненства за абдикация и качване на престола. Маргарет подписа някакви документи помятаха на балкона и айде.
За мен това не е кралско, трябва да има царственост, традиции, тиари, рокли, затова са рояли да показват статут и класа.

# 100
Целият Интернет гърми с тази снимка и същото заглавие. 
И за пореден път се убеждавам колко интересен събеседник е тази жена, за да я гледат всички в такъв захлас!!!
Гледах я как слиза със стилето по стълбите на заден ход - изключително елегантна походка- няма да се кълчи като сварен макарон,  да се подпира, клати......
Уилям мисля че има какво да каже за този поглед към жена му .. 😂

# 101
На мен Стефани много ми хареса. И една такава сериозна 🙂 Вълнува се сигурно много.
Гостите също са много хубави, особено Максима. Много ѝ отива това зелено.
Церемонията по предаването на властта също. Стегнато, бързо, без помпозност и театралност. Така беше и при датчаните, доколкото помня. Както и предполагах, повечето днешни монархии не си падат по косплей.
Само на Мария Тереза не одобрявам роклята. И други роялки сме виждали в подобни, явно си падат по този модел - с пелерина, уж без деколте, пък всъщност със. На мен не ми харесва това голичкото 😃
Има разлика между тържествена коронация и съвсем кратка церемония по предаване на властта. Няма как да знаеш по какво си падат или не. Може и да им се иска да има коронация, но правителството им да не вижда смисъл от такава. Но специално датската монархия, която даваш за пример, има съвсем символична роля - те дори не участват в откриването на парламента си, сами си се посрещат и се снимат, после са зрители, без някаква роля. Така че при тях няма как да се очаква коронация или някаква церемониалност.

Малко останаха монархиите със силно обществено значение. В случая на англичаните нямаше свободна хотелска стая в ЛОндон и околността покрай дните на коронацията, толкова сериозен приток на желаещи да зърнат новия крал, церемонията се излъчваше на живо абсолютно навсякъде - телевизии, ютюб канали с милиони гледащи и следящи детайлите. Докато англичаните предизвикват такъв световен интерес - коронации ще има, това е огромен приток за икономиката. В момента, в който интересът към тях стане минимален като към Дания, Люксембург и другите ще почнат и те със стегнати церемонии и ще се успокояваме, че вече не си падат по тържествените церемонии и косплея както го наричаш.

# 102
Целият Интернет гърми с тази снимка и същото заглавие. 
И за пореден път се убеждавам колко интересен събеседник е тази жена, за да я гледат всички в такъв захлас!!!
Гледах я как слиза със стилето по стълбите на заден ход - изключително елегантна походка- няма да се кълчи като сварен макарон,  да се подпира, клати......
Уилям мисля че има какво да каже за този поглед към жена му .. 😂

Всяка изява на Кейт е фурор в медиите. Снимката е страхотна, показва нагледно как Катрин очарова всеки свой събеседник, както беше с Тръмп, Макрон и т.н. И не, не е само до външен вид, а до излъчване, чар, умение да общува, внимание, с което самата тя подходжда към всяка среща.  Самата поза на снимката издава много, увереност, интерес, внимание, явно е и добре подготвена за този свой ангажимент, за да може свободно да общува с пилотите.
А клипа със стълбите е показно,  малцина са тези, които ще слязат с такова достойнство и елегантност.

# 103
  • Някъде там
Най младият престолонаследник в Европа.

Прекрасна снимка Heart

Хубавици

Балкона  https://www.instagram.com/reel/DPWBloriM3A/
Великите херцози са сменили тоалетите.

Последна редакция: пт, 03 окт 2025, 14:16 от daviz

# 104
Сладури са и наследникът,   и резервата, думата се натовари , но си е точна.  Пожелавам на всички титуляри  един резервен като принцеса АН английска. Сила  и обич.

Общи условия

Активация на акаунт