След раздялата - анкета

• 3 037
  • 95
  •   1
Отговори
# 75
Не това казах, Манди.
Не да се цикли, но не и да се бяга от спомена.
Колкото и да го изтласкваш, ако не ти направят лоботомия, той си е там. Споменът, човекът, преживяването с него. Да си мислиш, че ще го забравиш, компенсирайки с други мъже, хора, преживявания е просто самозаблуда. Но няма лошо, някои хора това им помага.
Слагаш го в чекмеджето на паметта си и натам.
//
Те някои и по врачки ходят, магии правят и вуду кукли. Сугестията е голяма работа и наистина помага.

# 76
Изпозабравила съм цели месеци и години аз, направо ми се губят. По едно време намерих стари мейли, разменяни с приятелка и се изумих на някои случки. Нищо не помня, буквално, все е едно не е било. Значи и това може Simple Smile Без магия Simple Smile

# 77
Изцяло съм съгласна с разсъжденията на Манди, това е и моят път за преодоляване на раздели. Спомените, дори да са неизличени, не са интензивни, не ми носят негативни чувства, не ме боли от тях.
Време, време, време и заетост. Моята кратка рецепта за справяне.

# 78
С възрастта почва ли по-лесно да се преживява раздялата?
Писнало ми е да плача. Преживях предишната дългогодишна връзка за около година, влюбих се отново, продължи само два месеца и сега пак се чувствам разбита. Всеки път ли ще е така Sad

# 79
Леле ...една година ми се вижда безкрайно...аз ако се чувствам така една година и ден да мине ,друг да дойде ...

# 80
И аз много забравям места и случки свързани с бивши. Мога всеки ден да минавам покрай някоя пейка на която сме се целунали с еди кой си за първи път и изобщо няма да се сетя за него. Някакси като приключи връзката и мозъка ми превключва и ги изпозабравям нещата. Снимките ги хвърлям, не обичам да държа снимки на хора, които са излезли от живота ми и няма да се върнат в него. От подаръците също се отървавам. Като пролетно почистване, прекрасно ми действа.

# 81
Моето е част от опцията за хобита и индивидуални занимания, но малко по-точно - с изкуство Grinning

Чрез рисуване, скулптура, писане, музика - има толкова много начини човек да изрази тъгата от раздялата и да създаде нещо красиво от нея. И наистина помага Grinning

# 82
Както казваше Мерил Стрийп, Take your broken heart, make it into art

# 83
  • София
Моето е част от опцията за хобита и индивидуални занимания, но малко по-точно - с изкуство Grinning

Чрез рисуване, скулптура, писане, музика - има толкова много начини човек да изрази тъгата от раздялата и да създаде нещо красиво от нея. И наистина помага Grinning

Най-хубавите стихове се пишат след раздяла. Аз имам и тук-там някой разказ.

# 84
  • До хладилника, който обичам
С обръщане към себе си, спорт, хобита, индивидуални занимания - за да се разнообрази човек, да види какво още му харесва, да хаби енергия в полезни неща, вместо в киснене в самосъжаление, което е изключително неефикасно
С излизане и забавления с приятели, без търсене на нов партньор - защото животът не е свършил, и още по-малко се изчерпва с наличие или не на партньори; човек трябва да умее да се забавлява сам
С размисъл, самоанализ, промени в нагласите и поведението - за да не се повтарят старите грешки

И аз много забравям места и случки свързани с бивши. Мога всеки ден да минавам покрай някоя пейка на която сме се целунали с еди кой си за първи път и изобщо няма да се сетя за него. Някакси като приключи връзката и мозъка ми превключва и ги изпозабравям нещата. Снимките ги хвърлям, не обичам да държа снимки на хора, които са излезли от живота ми и няма да се върнат в него. От подаръците също се отървавам. Като пролетно почистване, прекрасно ми действа.
+1. Въпреки че поддържах, и с някои бивши даже още поддържам бегла връзка, защото с повечето не съм се разделила с лошо, на самите отношения като любовни слагам кръст, остават в миналото и изобщо не ми и хрумва да се обръщам назад с меланхолия и да ровя, да си спомням и т.н.
Също така не смятам, че има Един-Единствен Човек, предназначен за нас, напротив, между седем милиарда има сигурно стотици, ако не и хиляди, с които бихме си паснали чудесно, и може да има повече от една силна любов в живота. Според някои приятели съм коравосърдечна, но чудесно си живея с коравото си сърце.

# 85
И аз съм за "бърза нова връзка".
Клин клин избива.
След раздялата с бившият ми може би след два месеца срещнах съпруга си.
Почнеш ли да "страдаш" може и години да минат преди да се излекуваш.
А аз винаги си мисля, че ако си обичал наистина силно само времето може да излекува болката. За някои този период може да е и 20 години според зависи колко са чувствителни.
И какво? 20 години ще чакаш да се "излекуваш"?
Не - следващият.

# 86
Това “бърза нова връзка” веднага след раздяла винаги ми е било адски грозно и неуважително към човека с който си бил в дълга връзка, скачаш в някакви отношения напук и да отмъщаваш едва ли не и да не говорим, че те са сложили край. Това не е начина да се излекуваш, за мен най-добрия вариант е да останеш сам, да анализираш защо сте стигнали до раздяла, да си вземеш бележка, да се подобриш, травмите чистиш, за да не ги пренесеш в следващата връзка и да бъдеш благодарен затова, което е станало, чака те нещо по-хубаво и красиво. И да, трябва си време, давайте си го!

# 87
Той (примерно) те е напуснал след като ти е изгубил времето и някаква част от младостта, но ти е редно да се държиш “уважително” към тоя човек?
Никога
По-добре един хубав секс.

# 88
Сексът си е секс.
Но не замества дълбоката емоция.
И за мен е само временно решение. Само истинско влюбване би избистрило положението. А за такова си трябва чистене на сетивата и ума от предишната сериозна връзка.
Иначе – компенсациите са приятни понякога, признавам. Но са временно решение.
И то не е толкова до респект към другия, а към теб самия.

# 89
Аха, ако са ме зарязали значи дължа на човека отсреща уважение и трябва да си страдам тихо вместо да си намеря нова тръпка и да не ми дреме?
За първи път чувам такива съображения, абсолютно нищо не дължа на тази, която ме е зарязала особено по тривиалните причини - нова тръпка, омръзване или липса на желание. Без да има някаква конкретна издънка от моя страна. Хващал съм се и с приятелка така на бившата.
Иначе както писах по назад наистина е нужно да мине определено време да се успокоят нещата след тежка раздяла, обаче понякога се случва ненадейно и е глупаво да пропуснеш нещо обещаващо заради срокове. На мен това ми се случи един месец след първата ми и най тежка раздяла, по късно ми отне години докато пак ми се получат нещата.

Общи условия

Активация на акаунт