Отговори
# 645
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Добри, няма такса за обмяна след 1 януари.

Четох това, но знам какво видях. Имаше поне 20 човека за обмяна в тавекса в мол Сердика края на август. Не знам защо е бързането, може би защото се обяви да не се чака крайния срок.

# 646
Тавекс винаги е с опашки Simple Smile
Абе нека си обменят хората.

И все пак как са издали касова бележка с това евро.

# 647
  • София
Ама какво да се чака, ако са ти в сметката, става автоматично. Даже и парите под дюшека да са, пак може да си ги внесеш по сметка и ще ти се обърнат автоматично без такса.

# 648
  • тук и там
Ами ако не се плаща цялата сума,може би има значение.Ние щото сме поръчвали мебели от Айко в Бг,и една част платихме авансово,а другата-като пристигнаха мебелите.В този смисъл,ако пристигат след Нова Година,си мисля че тогава може да се плаща в евро.
Аз лятото нали се ядосвах с тях, дето не връщат пари, а само заменят..И ме убеждават,че навсякъде било така в техните вериги-и в Германия и Австрия и т.н...Грънци е така..

# 649
Само да ви кажа, че още от пролетта/лятото, в една верига бензиностанции можеше да се плаща в брой, в евро. На мен ми се скара една лелка, защото исках да платя с монета от 2е, пък можело само с банкноти.

# 650
Ама какво да се чака, ако са ти в сметката, става автоматично. Даже и парите под дюшека да са, пак може да си ги внесеш по сметка и ще ти се обърнат автоматично без такса.
В определени среди са се притеснили, че ако отидеш да ги внесеш по сметка, ще ти търсят произход Simple Smile
Вероятно тези притеснения са един от факторите за опашки пред Тавекс.

Моята банка до преди няколко месеца не продаваше евро, включително и на клиенти. Сега не знам как е, не ми е трябвало и не съм проверявала. Почти нямаме пари в брой, съвсем дребни суми. Каквото остане, ще го внеса на банкомат в началото на годината и това ще е. Точно снощи коментирахме с мъх, той преди си теглеше цялата заплата и плащаше предимно кеш, но неусетно си промени навиците.

# 651
  • София
Да ви покажа малко красота. И когато пак завали, да се сетите за нея.

"В Света на приказките.
Виждаме едно много специално произведение на изкуството – то се разкрива само когато вали.
С помощта на специална, невидима боя цветя, животни и малки послания внезапно се появяват по мокрите тротоари, оставайки напълно невидими, когато изсъхнат.
Това превръща сивите, дъждовни дни в цветно зрелище, което изненадва минувачите и ги кара да се усмихнат.
Този изключителен проект се нарича „Проект Мусон“ – творчески опит да се открие красотата и радостта дори в дъжда, реализиран в Южна Корея.” Юлиана Антонова

# 652
Главата ми е камбана,от вчера не знам на кой свят съм.И този път нищо не помогна,и пак съм на АБ.Тъкмо да убие всичко що е за трепане 🙄.Дано да се оправя,инак ще отложат операцията,а едни сметки съм си направила без кръчмар 🤐
Вчера от безсилие сварих една тенджера с картофи.Бая бяха,и после остатъка ще се опитам да го направя на кюфтета.Само малко да ми мине пустата глава 🤕
Още съм без автомобил,и днес имах удоволствието да се возя в градски транспорт 😬.В Пловдив бива,ама местния е оле мале 🤐

Общи условия

Активация на акаунт