Отговори
# 75
  • София
Бърди, сто на сто има и интереси и некадърност.
Туризмът, който е водещ отрасъл, е пълен провал. Акцентира се само на няколко морски и един-два зимни. До зимните курорти трансфер от Пловдив ще е много по-бърз, удобен и евтин.
СПА курортите са трудно достъпни без кола. Исторически забележителности, планински туризъм извън ски нито се рекламират, нито също са достъпни.
Абе мъка е, а може наистина да сме водеща дестинация, но без визия и инфраструктура нормални туристи йок. Ако има редовен наплив и петте летища ще могат да работят.

# 76
Съгласна, Ре.
Интереси и некадърност е много лоша комбинация, но я виждаме много често.
Ето Пампорово например, коментира се в нашия край как не попада в такава степен в реклами, инвестиции и стратегии, за разлика от едно Банско например, което е много популярна дестинация. Не знам каква е причината.

Ще бъркам някакви яйца във фраера за обяд.
Може и крем карамел да си направя, ако не ме домързи съвсем.

# 77
  • Наблизо
Кайсе,всичко да мине леко за ТМ!

Иначе да,точно,всичко е въпрос на Човек и интереси.Всичко е нарочно за Пловдивското летище,въпреки че от пилоти знам,че то дефакто е с по-добри характеристики от Враждебна,много по-лесно за кацане и излитане,по-хубаво време и т.н.

# 78
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Враждебна не напразно е кръстена така Wink
И не напразно немците са избрали да направят летището точно там. Идеално е било във военно време за скриване на целите при съществуващо само визуално откриване.

И защо всичко трябва да се съсредоточи в София и аз не разбиарам. 2/3 от неизбягалите българи са в София. Sad другото е пустиня.
Сериозни теми сме захванали рано зарана.

# 79
Да,тъжно е за Панаира.Все още има изложения,но не са така популяризирани.Мъжете ходиха в събота,ако не беше баткото,нямаше и да разберем,че има.А какви базари имаше едно време зимните месеци,ехеей.
Вън е ужасно,студено,дъждовно,поне децата ходиха по сухо по институциите 😬.Обаче на майка им ѝ се налагаше да излезне,и се прибра премръзнала,и малко мокра.Очаквам дата за сливицата за след две седмици,иначе ми предложиха и за вторник/сряда.Рано ми е,няма кога да се подготвя психически,че ще ми е баш след дългата работна седмица.А там пък е един ужас и нерви,не ми се разправя.Ще иска време да се нагодим към новото старо,но до тогава сигурно ще има доста напуснали.Искам да ги прескоча тези месеци до напасването,но ще успея да се задоволя само с един.
Стар фасул,картофена пица и пилешко с добавки на тигана за днес от мен.

# 80
Летяла съм до/от Пловдив и много страдах, когато отмениха удобните ни полети. Пътници има, полетите бяха винаги пълни, не е заради икономическа целесъобразност. Удобно, малко и бързо летище е, спестява време и разходи на пътуващите, носи приходи на района, обслужва цяла Южна БГ. Със сигурно е заради разни игри и интереси на "важни" хора, слухове съм чувала различни, но кой знае баш къде е заровено кучето. И за панаира страдам, доста емоции имам от там.
Снощи ми звъняха със служебен пожар баш преди заспиване, защо вдигнах изобщо чудя се. Така рязко ми се качи нивото на стреса, че не успях да заспя до малките часове. Днес се оказа, че пожар няма и е просто фишек, ама ей -на. Ще се влача недоспала целия ден, а имам уговорка за вечерно кино.
Пилаф с пуешко са си поръчали моите хора, това ще правя в обедната почивка.

# 81
Оооо, Бърде, и не- пловдивчанките помним какво събитие беше Пловдивският панаир, че и две издания имаше- пролетно и есенно. Баща ми едно на ръка, че редовно беше командирован там, когато се провеждаше, уикендите ни караше и нас да го разгледаме- със всЕ бабите (редуваше ги), не можеше да се пропусне! Няма да забравя, как дори изгубихме едната баба и си отвисяхме да я чакаме на уреченото място, а тя, милата, видяла, че продават картофени пелети и се наредила на някаква километрична опашка, за да ни купи. HeartВсъщност тогава за пръв път опитах, нямаше ги в продажба по магазините по онова време, краят на 80- те да е било.
Софийското летище неслучайно при по- гъста мъгла спира да работи. Imp Последно първите дни на януари Тилката кацна във Варна, но проблемът беше друг- никой от информация не знаеше накъде е пренасочен самолетът... Мила родна картинка.

# 82
По въпроса за туризма - много пъти съм се питала защо нашия край не се разработва. Пистата на Ком не е някаква супер -дупер, но може да привлича хора. Преди години наши приятели от Русе идваха тук да карат, защото в известните курорти е безбожно скъпо. А и тук имаме минерални извори за СПА. Но няма инфраструктура. А може да живне районът ни.
   Вали, студеншко,Мъх вика, че ще пали парното.
   За довечера боб, и ХЕЧ салам, тва иска Мъх. Аз съм пас.

# 83
Кло, излезе ли класирането за Техническия в Пловдив?

# 84
На Пършевица също сме карали ски. Даже там си сцепих главата, та ме шиха. Първото ми возене на линейка 😎 Беше си фул “курорта”
И ние пуснахме топлото, много е приятничко вътре, а навън ромоли дъждец.
Сутринта ходихме на изследвания, стиснете по един палец всичко да е наред с тях.. ако се окаже, че и те са окей, не знам каква е причината да го боли корем, но ако не са окей ще е по-кофти май..
Ии нещо ме е ударил творчески ентусиазъм да затварям зимнина. След онзденшните чушлета, вчера взех и изпекох още 4кг, обелих ги и днес ще ги затварям. И туршия ще правя тия дни. Добре че ще вали и няма на къде да щъкаме, та ще сме си вкъщи и ще затварям буркани 🤭
А догодина ще се пробваме да си гледаме гранинка, подготвихме я вече, аз си правя списък какво ще садя и разучавам кое как кога и какво се гледа 😆 направо не мога да се позная 🫣
ПП. Да се допълня. Имате ли опит с пиролизите на фурните? Навсякъде чета, че са адски полезни нещица, но аз един път я пуснах и вместо да изчисти, изпече някак си мърсотията и после едвам я изжулих. Сега печката ми пак е за чистене, преди това трябва ли да я поизчистя с нещо, или да я напръскам.. не искам пак да чегъртам до припадък.. 🥲

Последна редакция: чт, 02 окт 2025, 14:37 от Азалия

# 85
И при нас си е направо студено.
Закарах Минито на училище сутринта и на преглед бях, бебка е минала 3кг вече, може да излиза. Купих шницели за вечеря. И хич нямам намерение да мърдам повече в това ужасно време.
Кайс, чакаме да пишеш!

# 86
  • София
Ази, аз имам пиролиза и работи добре, става фин прах. Не я ползвам често, защото трябва да махна водачите и скарите, тавата, която държа на дъното, а те са ми най-гадни за чистене.

# 87
  • тук и там
Всичко е наред.Върна се,даже не се обади да го взема от метрото,добре е,няма видимост с едното око,щото има сложена лепенка и нещо като предпазно стъкло,но утре ще го маха и ще може да шофира.Благодаря за палците! Heart
Аз съм много доволна от пиролизата и често я ползвам(въпреки,че не било хубаво толкова често за печката).Изгаря всичко,накрая остава един бял  фин прах само(пепел предполагам),който трябва да се махне с кърпа.
Разготвила съм се днес.Мусака правя,но остана кайма и за това на кюфтета ще я направя,и за да има "гарнитура" и рататуй ще правя..Rolling Eyes Друг път ще взимам  по-малка разфасовка,че заради едната кайма,три манджи готвя..

# 88
Ренко, не успяхме да му направим снимка. На три места се пробвахме - изпада в истерия и не става. 😩 Много съм недоволна от служителя в един от кабинетите. То не беше въртене очи, пръхтене... Малкия го гледа изплашено, той ми върти очи. Много се ядосах. Яд ме е че не си отворих устата. Иначе ми казаха, че е вероятно и при него да се самоумъртви и почернее. Утре пак сме на зъболекар, този път успях да се вредя при тази, която бях набелязала отначало. Поговорихме доста по телефона, обясни ми доста неща, но утре като го погледне ще можем конкретно да обсъдим положението. Без снимка обаче....

Кайсия, стискам палци всичко да е наред с ТМ.
За летището в Пловдив и мен ме е яд.

# 89
  • София
Може да се консултираш дали е добре и да приема вит Д за, зъбчето.

Общи условия

Активация на акаунт