Отговори
# 45
  • Мнения: 12 356
Тегаво си е, защото почти никога не е просто час и половина Simple Smile

За вечеря гореща супа от домашен петел.

Мъх днес г@з път да види. Обиколил експото за час и половина, пътувал три пъти по толкова. Ама само и само да не е в офиса Grinning

# 46
  • Мнения: 16 536
Ни летища ща, ни нищо. Супа от петел обачееее 🐷

Кло, успех на девойката!

# 47
  • Мнения: 14 316
Моето мъх е на пълнени чушки, със невероятен сос (умрЕ циганката дет м'а Фалеше), а малкото зверче на пилешка пържола с пържени картофи. И за двамата тартор.

# 48
  • тук и там
  • Мнения: 13 565
Е,кажи сега рецепта за соса де..
Аз една леща имам от онзи ден,все не опират до нея.Това ще е,ако не искат някакви макарони ще стъкмя..
Вчера и онзи ден бяха на сьомга,защото бяхме взели повечко,а бързо се разваля.

# 49
  • Мнения: 14 316
Кайси, много е лесен.

Започвам го с бучка масло, около 50 грама.
Този път каймата за чушките ми беше по-мазна и съответно сока в тавата беше по-мазничък. Та сложих около шест супени лъжици (или около половин черпак) от него в касерола, като завря добавих две с.л. брашно, бърках да се запече до златисто, продължих да сипвам с черпака сок от тавата + сол + червен и черен пипер. Като се хомогенизира и придоби желаната консистенция, прибавих половин кофичка кисело мляко. При непрекъснато бъркане се сваля от котлона след две-три минути.
И Воалà.

Последна редакция: ср, 01 окт 2025, 22:10 от Clo - Camille

# 50
  • Мнения: 11 812
А киселото мляко се слага като се махне касеролката от котлона, или? Трябва ли да се остави сместа да поизстине?
Много са ми сложни тези сосове. ☺
В нас не са се правили, съответно не съм гледала как се готвят и са ми тъмна Индия. Същото се отнася и за застройките, между другото.
Ох, супа от петел!!! 🥰
Нарязах и метнах да се пекат и няколко сладки картофа.

# 51
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
  • Мнения: 41 857
сложи ги цели, само измити.
същинска тиква, чак и Душко Добродушков ще я хареса

# 52
  • Мнения: 11 812
Такива пека на барбекюто във фолио, после ги пълня с неща и стават… жожоба. А и тиква имам.
Доядоха ми се печени- леко карамелизирани и с люто пиперче отгоре.
Освинване отвсякъде.

ПП. Баба ми мяташе цели картофи (по- големшки) директно във фурната- да се пекат. После разрязваш, слагаш масло и сиренце и мъркаш от кеф.

# 53
  • Мнения: 16 536
Такива пека на барбекюто във фолио, после ги пълня с неща и стават… жожоба. А и тиква имам.
Доядоха ми се печени- леко карамелизирани и с люто пиперче отгоре.
Освинване отвсякъде.

ПП. Баба ми мяташе цели картофи (по- големшки) директно във фурната- да се пекат. После разрязваш, слагаш масло и сиренце и мъркаш от кеф.
тури и захар... вЕрвай ми.

# 54
  • Мнения: 11 812
Неееее!
Ся, може да ям козунак с лютеница или с маслинова паста 😊, но това вече и на мен ми е прекалено. 😅

# 55
  • Мнения: 2 301
Пъш....преядох с домашни яйчицааа.. ма не от наште кокошки де, те са вече остъклени.
Пишман-тракториста утре ше го изписват и е сърдит на маман, щото можело още днес, ма тя на банкет била и помолила лекарите да е утре... бетер децата сааа...

# 56
  • Мнения: 14 316
Редактирам си поста с въпрос: печете ли чушки в извънземното (Еър фраера на Инстант Пот визирам) и как?
Върху решетката, но на коя програма и за колко минути....

ТиЛи, оставаш на котлона и с киселото мляко малко да поври. Не повече от две минути. Ако го оставиш повече ще стане много гъст соса. С него заливаш чушките след като си ги сервирала по чиниите.

О'Рахалят ме съботира днес цял ден. Не знам дали успявам всичите му творения да видя и коригирам.

Последна редакция: ср, 01 окт 2025, 21:31 от Clo - Camille

# 57
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
  • Мнения: 41 857
давай както дойде, ние вече свикнахме - чушки-пушки, пармиджано - партизани...
лека нощ, бамбини.
две нощи петох до 2, днес ми е ден/нощ за спане. Simple Smile

# 58
  • Мнения: 3 358
Аз пека в Косорито без решетка, по 12-15 минути от двете страни на 205 градуса. И друго щях да пиша, но буквално заспивам.

# 59
  • Варна
  • Мнения: 3 383
Ма какво сте се раготвили в ден сряда, бре!?! НалЕ в уикендите се фъргаме на кухненските чудеса!
И да си призная, у нас се случи баш същото - опекох хлебче, наготвих супичка от манголд, правих патладжан с доматен сос и отделно кьопоолу - няма да казвам, че остана само от супата. Прасчовци два броя сме туканка...
Иначе и една проста салатка краставички с копър набутах, защото държа и суров зеленчук да се яде всеки ден!

Общи условия

Активация на акаунт