Отговори
# 150
Честито, Кло!!! Бях ръснала от вълшебния прашец, та си знаех, че ще стане! Hug

Да, ясно ми е, че опасността в планинските преходи в момента идва от все още зелените листа, но няма ли как  преди да започне да вали да се погрижат да предотвратят евентуален сакатлък? Специално за Петрохан и в най- жаркото време покрай пътя е пълно с потенциално опасни дървета, едвам крепящи се по склоновете, които докато не започнат да падат върху платната и да стават поразии, се подминават с широко затворени очи. Rolling Eyes

Реших да спретна една доматена супа набързо. След разходката екстра ще ми дойде. Innocent

# 151
Снощи се наложи да мина по Скопие покрай НАП, шубе ме хвана да не ми угасне каручката. Водата беше до праговете на колата. Зарекох се в следващия порой да предпочета другата кола, поне е висока. Ама имах разнос на дечиня по къщИте в късна доба и силен дъжд...и не помислих. Спря окончателно дъжда при нас. Дано това да беше и уикенда да се покаже Райко.

# 152
  • Пловдив
Какви хормони може да пусне синкото? За сверка...Т3, Т4, TSH, тестостерон, прогестерон...? Инсулин?

# 153
И ние днес минавахме по Скопие, нещо страшно беше. Пътя към Скобелева майка пък си беше изцяло затворен и имаше страхооотни задръствания.
Мина и третия преглед при зъболекар. Второ мнение, че зъба не е нужно да се вади. За момента няма да правим нищо, докато не успеем някакси да направим снимка. Затвърди ми се позитивното впечатление от последната зъболекарка, така че си оставаме при нея за проследяване. Спирам с нашите саги със зъбите, че чак на себе си досадих.

Последна редакция: пт, 03 окт 2025, 14:39 от Terra Incognita

# 154
  • София
За какво Мисте?

# 155
  • Пловдив
амиии...така, да си проверял как е Stuck Out Tongue Winking Eye
Бяхме пускали заради акнето мин.година.

# 156
  • София
Еми да отиде на ендикринолог. Да си поиска и антитела.

# 157
Лав, дано да е правилното това и да няма повече проблеми със зъбчето.
Аз пък да се включа с нашата коремна сага, докато сме на медицинска тематика. Излезе калпротектина (маркер за възпаление в червата), който е с референтни стойности до 50, а над 200 го дават силно завишен. Та нашия е 800! Свързах се с доктора и той каза да повторя след 20 дена и че вероярно е така заради вируса, който прекара. Ама аз се разчетох… и пише, че след вирус се покачва до към 200-300.. и сега как ще издържа 20 дена се пита в задачата 😑😑

# 158
  • Пловдив
Ех, Азалче... Hug

Ре, това с доктора го знам Simple Smile Идеята е без да свършим работа.

# 159
  • София
Мисте, без доктор за какво са ви? Кой ще ви ги разчете? Всяка лаборатория ползва различни единици. И ИИ няма да е достоверен. Лекар може да прецени какво да пусне. Не са само хормони. Има и генетични за различни състояния, за нетолерантност към храни, за други алергии.

# 160
И доктора не винаги е достоверен. Повечето гледат референтните стойности и толкоз.

# 161
  • Пловдив
Именно...види, че са в норма и вика Ок, ма не е баш така, щото има значение дали са до горна или долна граница. М да...па и тъй за сверка кой ти дава направление? Stuck Out Tongue Winking Eye

# 162
  • София
И доктора не винаги е достоверен. Повечето гледат референтните стойности и толкоз.
Специалистите знаят какво да гледат. То ако става само с референтни стойности ще затрием медицината и ще ползваме гугъл или ИИ.

# 163
Изследвания на хормоните на ЩЗ заради акне, без други симптоми, които да говорят за проблем с функцията на жлезата, за мен не “прави смисъл” (по щерката).

Азал, аз бих потърсила второ мнение при толкова сериозна разлика. Също и бих скъсила 20-те дни.

# 164
Аз днес свърших чудесна работа и по повода хлопнах кепенците час по - рано. Напазарувах, взех си детето и право в ОИ челно. До тук сменени чаршафи,  измити подове, перални. Сега пет минутки почивка и  продължавам.

Общи условия

Активация на акаунт