Стилът ни според възрастта (40+) Лайфстайл тема за пораснали момичета - Октомври 25

• 111 224
  • 1 277
  •   1
Отговори
# 1 080
Тва е ясно, първо съставът и второ типа кожа! Държа на марки, които си имат козметика за типове кожа - мазна, суха, чувствителна. Ако щете ме убийте българска козметика за лице свястна за толкоз години не видях. Вече ми е правило, българска - никога!
Майолита супер си сладка така, обичам много такива романтични блузки!
Момето също ми хареса / с резерва към ботите 🙃/.

Последна редакция: вт, 28 окт 2025, 15:52 от mimi.7299

# 1 081
Къде ме върнахте, ей!

Очила на Фенди и италиански ботуши Grinning

За очилата (овърсайз, tortoise) платих 3 студентски стипендии за успех изплатени наведнъж + джобните си за месец напред. Откраднаха ги много бързо в СУ няколко седмици след купуването, не бях успяла да им се нарадвам. За ботушите отидоха 2 месечни заплати, ако не се лъжа + спестявания. Отгладувах ги във съвсем буквалния смисъл на думата Grinning

Asa много ми хареса, страхотна комбинация! Бени също!
Наде, аз много те харесвам с панталони!
Момето, а закачат ли катарамите?
Ели, много полезен трик! Мерси, че сподели!

# 1 082
  • София
Ехааа, колко красота показвате днес…:heart_eyes:
Пепси е чудна в бяло.
Надя вдъхновява с усмивка и показва още веднъж как се отблагодаряват положените усилия.
Сиска, ако някой ден харесам шлифер ще е заради теб и уникалния стил с който ги носиш.
Ал е с прекрасна блуза, а ДХЗ изпипана до последния детайл.
Момето, Майола, Rockstar - също чудесни.

То се е видяло, няма да устоя на изкушението велурена чанта. Докато избирам ще взема да почета как да я поддържам. Че споменът отпреди няколко десетилетия за съсипани велурени обувки още ми държи Sad

# 1 083
Scorpio, веднага ще ти дам идея, но първо да направя комплимент на Деси за чантата - фиксирах я веднага!!

Импрегниращ спрей ти трябва за велурена чанта, която може да се окаже на мокро, защото този тип спрейове пазят (частично) и от цапане. ММ каза, че съм била "тефлонирала" ботите си и маратонките на чедата.

Suede Protector Spray, Rain & Stain Waterproof Protection for Shoes, Boots, Handbags, Purses, Suede, Leather, Canvas, Nubuck, Fabric, Nylon

^^^ ето този купих, а след това си намерих в шкафа и оригиналния спрей на Ugg, който дефакто е същото нещо.

# 1 084
Помня навремето колко трудно беше да се намери подходящо за млада кожа козметика, както и с какви очи ме гледаха, като казвах какво търся, че е за мен и спецификите на кожата ми към момента. Бяла козметика ползвам някъде откак станах на 16. Отначало беше по принуда- третирах проблемна кожа, впоследствие стана неизменна част от мен. В онези трудни времена да се намери нещо, което  да пасва на претенциозната ми кожа си беше предизвикателство, а да се сдобия с редовна доставка клонеше почти към мисия невъзможна. Хубаво е поне, че баща ми проявяваше разбиране и при пътуванията си отделяше време (или е заръчвал на колежки- идея нямам) да ми уйдисва на претенциите, чинно степенувани в списък, който носеше в куфарчето си редом с изрязаното ми на картон стъпало- обувчената ми мания също не е от скоро. 😀 Понякога намирах много добри продукти в магазините на Трансимпекс- мнооого ги тачех, чудни неща съм купувала от там, особено щО касае козметика (и ски екипи на Серджио Такини). От последните още имам полари, които са като нови. 😍

Ай, Агент! Сърцето ме заболя за откраднатите очила. 😡

# 1 085
Здравейте, момичета! Наскоро ви открих и ви чета редовно, много сте вдъхновяващи и много неща научавам от вас. Днес искам да ви питам по един въпрос, който не видях да сте дискутирали тук, поне и не откакто ви чета - какво мислите за носене на мини-дължини на нашата възраст? Аз лично поне от десетина години не съм носила къси поли или панталони извън плажа, но наскоро си поръчах за проба два мини панталона тип пола /в черно и бордо/. Чудя се обаче дали да ги задържа, защото не съм сигурна дали съм адекватна с тях. Снимах се с единия набързо и пускам снимка, извинявам се за прашното огледало и обстановката, в ремонт сме в момента. Вие какво мислите, всяко мнение по въпроса ще ми е много интересно и полезно!

Последна редакция: вт, 28 окт 2025, 19:43 от Vanillа

# 1 086
  • София
И аз харесвам кожени неща, ама не чак толкова. Вчера гледах едно кафяво яке и се отказах. Гледах и кожени поли - това пък много рядко нося.

# 1 087
Vanilla, какви крака само! 😍

Велурени чанти харесвам, но спрях да купувам именно заради поддръжката. Вещите трябва да ми служат на мен, не аз на тях, какъвто беше моят случай.

# 1 088
Да споделя една любимка
https://youtube.com/shorts/PcJiUAqgNiY?si=Hd-ZqhgbLAgl7HSo

За късите поли зависи
Това ми е не
https://youtube.com/shorts/I3udgVU5VOg?si=cLLT1MAmpT7lZuVr

Grinning Ванила ти можеш да си носиш спокойно къси поли.

# 1 089
  • София
И аз харесвам кожени неща, ама не чак толкова. Вчера гледах едно кафяво яке и се отказах. Гледах и кожени поли - това пък много рядко нося.

Кожените поли и рокли много се цепят по шлицовете (цепките) и около циповете отзад. Други пък се напукват при пране, избеляват от белина или надраскват по време на носене. При ежедневни дейности кожените дрехи се нараняват при натиск от чанти, багаж и др.
Никоя кожена дреха не е защитена от тези неприятни явления, които са много чести за жалост.
За това повечето дами не носят кожени дрехи, а копринени или дънкови, които също са толкова шик!

Последна редакция: вт, 28 окт 2025, 16:23 от Силвия Стратиева 2

# 1 090
Мда, за какво да си дам половината стажантска заплата, ако не за обувки?! В случая ботуши, кафяви, на тънък висок ток, без цип, до коляното. От фирмения магазин на Пирин на Стамболийски в Зоната. Обожавах ги! Струваха 92 лв. Носих ги години наред. С тях бях когато ме забеляза бъдещият ми съпруг. ☺️
Скрит текст:
Години след това, когато им дойде ред да ги сменя, в ЦУМ видях подобни Саламандър, но черни. Магазинът почти затваряше, ние нямаме в себе си левове, само валута. Взех да хленча на мъж ми колко ги искам. Там където сега е подлеза с руините, имаше паркинг пред ЦУМ. Пали той колата (по Витошка все още вървяха коли) и отива на Магурата, сменя марки и се връща. Толко бърза глезената му жена, която тъпче около щанда, да си купи ботушите, че влиза през изхода. Следва глоба... Та вместо 110 лв, ми струваха 20 лв отгоре, но пък си ги относих с кеф! 😄 А това бяха много пари тогава...
После на Екзарх Йосиф в един магазин 1 час мерих следващите ботуши, червено-черни, тип каубойски. Обувах, събувах... а продавачките (бяха 2), гледаха мъж ми с всичкото съчувствие на света, защото везната не можеше да прецени 40-ти или 41-ви номер да вземе... Взех 40 и на другия ден пратих мъж ми да ги смени за 41.🤣 След време в безупречен вид ги подарих на приятелка и тя доста ги поноси. За приключения с обувки имам стотици истории...

Последна редакция: вт, 28 окт 2025, 16:24 от DiaMia

# 1 091
Помня навремето колко трудно беше да се намери подходящо за млада кожа козметика, както и с какви очи ме гледаха, като казвах какво търся, че е за мен и спецификите на кожата ми към момента. Бяла козметика ползвам някъде откак станах на 16. Отначало беше по принуда- третирах проблемна кожа, впоследствие стана неизменна част от мен. В онези трудни времена да се намери нещо, което  да пасва на претенциозната ми кожа си беше предизвикателство, а да се сдобия с редовна доставка клонеше почти към мисия невъзможна.
Абсолютно! Все едни универсални кремове...и най мразех като чуя "за всеки тип кожа", дрън, дрън. Веднага ми излизаха дебели мазни пъпки!
Диа, толкова ботуши съм износила през живота си и с любов си ги спомням, бордо с конски косъм, гълъбово сини велурени, сиви каубойски боти и пр и пр.
Вчера мъжа ми като видя огромната кутия на Зарена вика боже това да не са пак ботуши/обувки.... 🤣🤣🤣

Последна редакция: вт, 28 окт 2025, 16:28 от mimi.7299

# 1 092
  • София
Аз може би от тогава мразя "кремове". И досега все търся нещо по-течно, тип серум, лосион или нещо подобно.
Мен ме бяха запомнили с едни сини каубойски боти.
Трябва да ходя да си взема два чифта ботуши от 'вражеската квартира"

Последна редакция: вт, 28 окт 2025, 16:32 от Rockstar

# 1 093
Ех, какви години бяха и къде ме върнахте...Мисля, че през 1999-та още не се мажех с крем, но малко след това започнах с опитите. Тук съм напълно съгласна със Света, че цената изобщо не е определяща, аз също правя алергии и то все към скъпи продукти.
И аз си дадох първите събрани няколко месеца заплати в един магазин на Солунска за чанта, дънки и един пуловер, който до скоро носех, може би това ни е събирателното в темата Simple Smile Благодаря на тогавашният ми приятел, който прояви разбиране и не ме остави гладна в онзи момент, добър човек!

Сиска, супер си както винаги!
Ал, много добро съчетание на ризата с перлите, харесва ми.
Деси е прелест, а Майолка слънчице.

Късо нося лятото, Vanilla, хубави крака имаш, вероятно можеш да си го позволиш, аз бих погледнала и цялостното излъчване.

Надя, благодаря за снимките и страхотната форма, която показваш (вече съм гузна, че днес пропуснах тренировката). Преди малко си говорихме с ММ, че на 45+/50 вече не е достатъчно да си само слаб, трябват и мускулчета, или някакъв пълнеж, за да изгеждаме по-свежи. По този повод, заедно със Сиска сте ми сред идолите.

# 1 094
Grinning И мазнинки, и мазнинки трябват, че загубата им води до това.

Общи условия

Активация на акаунт