🌿Рестарт за тялото и ума - стъпка по стъпка към по-здраво тяло и спокоен ум

• 50 216
  • 879
  •   1
Отговори
# 660
#17 Относно зъбите съм много стриктна в поддържането им.  Ходя на прегледи един път в годината!

# 661
#1 #7 Солена закуска ден 7:
Скрит текст:

Като за неделя, закуската днес е катми с кашкавал.

Последна редакция: нд, 26 окт 2025, 17:54 от Ramona

# 662
Отделих 5 минути за визуализация на щастливо събитие. Представих си всеки детайл и усещането беше като малък личен празник. Тази практика наистина ми дава повече позитивна енергия и мотивация. 🌈✨

След вечеря направих кратка 10-минутна разходка. Чистият въздух ми помогна да се раздвижа леко, да избистря мислите си и да се подготвя за по-спокоен сън. 🌙🚶‍♀️

Много съм стриктна с грижата за зъбите си — редовно ми е на дневен ред миене, конец и профилактика. Минала съм ортодонтско лечение и знам колко усилия стоят зад една здрава и уверена усмивка. 😁🦷✨

# 663
  • Под Слънцето
#2 С напредването на годините и менопаузата, коремът ми заобиколи тялото ми .  След всички операции , нямам сили и желание за нищо.  От скоро правя леки упражнения  йога на стол по този клип :  https://www.youtube.com/watch?v=KEjiXtb2hRg  и се чувствам по-добре.

#3 Наблягам на чай и чаша  топло прясно мляко вечер.  Открих чудесна комбинация на чай с джинджифил в био магазин и се запасих с 3 кутии . Намалих 3 в 1-то до 1 бр сутрин. После лъжица тахан, която стимулира червата ми.
Закусвам 2 сварени яйца . Когато можем - сме сред природата в дъбова гора за предпочитане. Имаме си любимо място  с мм.

#4 Отдавна съм заменила белият хляб с черен, на моменти пълнозърнест. Обикалям по магазините в търсене на алтернативен внос и съм доволна от Бородинският хляб и  литовският на Аготос .Замених пърженето с олио със зехтин,  салатите също овкусявам с алтернативи на олиото.

Изпълнявам цел 1 и съм на път да реализирам цел 2

Последна редакция: нд, 26 окт 2025, 20:09 от TopsyG

# 664
#15 - дойде ми много успокояващо.
16 - опитвам се да го правя редовно.
17 - вече го отметнах.

# 665
  • Под Слънцето
#5.  1.Благодарна съм, че за празника си (вчера) получих дълго мечтан подарък.
2. Благодарна съм, че съм жива след всички щуротии, които натворих.
3.Благодарна съм, че човекът до мен ме търпи такава, каквато съм!

#6.  Правя си такива дни- консумирам 3 различни плода вместо 3-те хранения и само чай с лъжичка домашен мед. Разтоварващ ден .

#7. От няколко дни закусвам 2 с л хуск, объркани с ½ кофичка кисело мляко.   Засища ме и се чуствам добре .

#8. Направих  над 12 000 крачки в близкият парк. Педометърът се ошашави. Нетипично му дойде 😉

#9. Решила съм петък, събота и неделя да съм само на варени картофи със салата от червено цвекло , морков и зеле. Естествено, само на чай различни видове през целият ден.

Последна редакция: пн, 27 окт 2025, 18:36 от TopsyG

# 666
  • www.bg-mamma.com
#18:  Слушай музика, която обичаш – и се движи свободно под нейните звуци за поне 5 минути.

Музиката и движението са мощен начин да се грижиш за тялото и ума си. Когато се потопиш в любимите си песни и се движиш свободно, стимулираш кръвообращението, повишаваш настроението и освобождаваш натрупания стрес. Танцът и ритъмът активират енергията в тялото, събуждат креативността и те свързват с вътрешната радост. Само 5 минути движение под музика могат да те заредят с усмивка, лекота и позитивна енергия за целия ден.

# 667
#18 Imagine Dragons - Bones любимата ми песен. Иначе отивайки на работа пускам Spotify за релакс преди работа

# 668
#18 Съвсем лесно и доста често. Simple Smile

# 669
Цел #18 редовно изпълнявам това предизвикателство.Хубавата музика ме разстоварва,повишава настроението ми и наистина освобождава стреса.

# 670
#18 Дори и в момента го правя.Макар и седнала не ми пречи да си танцувам на стола.

# 671
  • Варна
#18 Без музика и танци не мога. Не минава и ден, без да слушам любимите ми песни.

# 672
№4 и 7 - замених кроасаните за закуска с плод, а хлябът с оризовки или пълнозърнести крекери.

№18 - Купих си слушалки точно за тази цел. Flying Colors са ми едни от най-любимите.

№8 - в събота навъртях 13к крачки във В.Търново. Беше прекрасно. Откъм ходене можеше и повече, но денят беше незабравим.

№12 - пия Магнезий, Л-лизин, Пробиотици и Витамин С

№5 - Благодарна съм за подкрепящото ме семейство, за будното ми и любящо дете и за прекрасните ми и верни приятели.

# 673
Обожавам музиката. Винаги, когато имам възможност слушам любима такава. Обичам и да си припявам.

# 674
Цел #18 всеки ден изпълнявам това предизвикателство - за разпускане.

Общи условия

Активация на акаунт