Термин Юни 2026

• 23 653
  • 739
  •   1
Отговори
# 705
Аз с първата бременност не помня да съм била такъв кашкавал. Сега само гледам да поседна някъде, да се подпра...
Чудя се дали в петък да не се пооплача повече на АГ и да ме пусне болничен направо и да се свършва.

# 706
Лютиче ако ти е паднал хемоглобина, умората е жестока. Направи си едно изследване, за по-сигурно. Аз от днес имам назначен сорбифер - HB 113
Но като цяло аз също съм много уморена, задъхвам се като вървя и говоря, а ако изкачвам стълби е още по-зле!

# 707
Той ми е перманентно нисък на мен. Уж взех мерки и пия добавки освен че започнах да ям вече, но си иска време.
Дебелите дрехи и тежките обувки не ми помагат хич.

# 708
Аз за сега си работя присъствено и като цяло държа възможно най-дълго да го правя стига да се чувствам добре и да не ми тежи. Покрай празниците даже ми дойдоха в повече почивните дни и опцията да лежа на дивана по цял ден и да ям не ми допада.. ще стана 200 килограма…

# 709
Аз пък от както съм бременна не се тъпча. Преди ядях за удоволствие и често преяждах, сега ям, защото трябва и нищо не ми е вкусно така, както преди.... Нищо и не ме блазни, не ми се и прияжда нещо конкретно. Сигурно в трети триместър се отваря повече апетита, знам ли...

# 710
Ох, с риск да прозвучи ужасно, ама се радвам, че има и някакви други мамита, които пълнеят горе-долу с моя темп, че вече взех да се отчайвам… 😄 Иначе за крачките - на мен ми се връзват средно около 6500 на ден. Уикенда правих йога за бременни и се усеща доста приятно - някак като масаж, особено за таза, така че препоръчвам определено Simple Smile

# 711
Момичета, аз да се оплача - много искам да се разхождам и да правя по 5000+ крачки на ден, но много ме заболява кръста и гърба Sad За болката в срамната кост, няма смисъл да споменавам - и нея си я имам. Вчера семейно излезнахме на разходка в парка и на 30-тата минута вече ми се плачеше от болка. Не знам как ще е до края ама с първата Б хич не беше така.

# 712
Правихте ли БХС и има ли отклонения от НИПТ?

# 713
Мен от 2 дни ме почнаха болки в тазовото дъно особено като съм права. Добре че е зима и излизаме за малко с детето да не се чувствам, че я ощетявам. Мъжа ми с ковид, свъкърите бяха на гости и готвенето и шетането на мен се паднаха. Малко рано ми се струва за ракива болки ама какво да пеавиш.
Крачки въобще не следя. Спрямо времето са

# 714
Дами, някой случайно да посещава гимнастика или йога или каквато и да е практика за бременни в София или само пътеката във фитнеса е вариант?

# 715
Здравейте момичета, аз вече съм в болничен, но още 2-3 месеца ще се включвам от вкъщи за по 2-4 часа на ден, защото ще трябва да си предавам работата и да обучавам. Та малко се притеснявам сега зимата движението как ще го правя. Ако не е много студено ще излизам пеша на разходка или до магазина, но тепърва ще става по-студено.

Записах се за втора фетална чак на 6 февруари, когато ще съм в средата на 22 г. с. Четох, че 20-21 е най-добре, но лекаря при който ходя няма часове. Вие кога си запазихте час за втората ФМ?

Най-накрая на влизане в 18 седмица (5 месец гледах, че е) качих 1 кг, даже 1,5 и то за 4-5
дни, не знам как стана, но ще се пазя повече, защото започнах 75 кг, 172 височина.

# 716
Аз съм доста зле с крачките, а нямам оправдание, защото имам пътечка за хотене вкъщи. Супер удобна е, ама кой да я ползва 😅

Утре трябва да ида да си пусна кръвни за TSH, тъй като го следя всеки месец. Ще пусна още глюкоза и вит Д по съвет на ендокринолога, но се чудя така и така ще ме бодът какво още да добавя. Миналия месец на пълна кръвна всичко беше в норма, само желязо и хемоглобин бяха в по-ниските граници, но покрай цялото четене тия дни доста ме притеснява да не стигна до гестационен диабет.. Мисля да пусна гликиран хемоглобин, инсулин, феритин и магнезий - някой друг дали случайно ги следи? Има ли смисъл от тях?

# 717
За болките в таза и аз си взех възглавница и е доста удобно. При мен болката се задълбочава при седене на едно място.
По повод изследванията аз следя следните неща:
Ендокринологични: глюкоза, обременяване 0.60.120 всеки триместър, гликиран хемоглобин, ТСХ, вит.Д. Имам ИР. Тук инсулин няма смисъл той е много висок при бременост по принцип.
Всеки месец правя ПКК, урина, глюкоза, желязо, феритин, Б12, Б9, коагуация, имам тромбофилия и на всеки 12 седмици Анти Ха, но вдичко това е специализирано и заради придружаващи. Мисля че ПКК, урина, глюкоза, вит.Д, желязо са напълно достатъчни, ако нямате други особености.

# 718
Само аз ли съм качила 6кг 😃, запичвам да се плаша. Въпреки,  че првдишната бременост качих 20кг, но не помня в кой месец и кога съм ги натрупала толкова.

# 719
Аз съм качила към момента 4-5 кг. в 19 г.с съм с термин 01.06.2026, но още в началото пиша тук, че в майската тема не е много активна. Стартирах от 68 кг. На някой друг случва ли му се след ядене и пене на вода корема да му се подува много? Имам чувството, че моя ще се пръсне, а не преяждам и не се наливам...

Общи условия

Активация на акаунт