Термин Юни 2026

• 24 004
  • 739
  •   1
Отговори
# 690
Здравейте момичета, записвам се и аз с термин 23.06.2026, втора бременност. Пола все още не го знаем.
Тази бременност ми е коренно различна от предишната - гадене до преди няколко дни, никакъв апетит, не съм качила нито грам, на външен вид не изглеждам бременна, но много започнах да се уморявам. На работа с предишната бременност ходих почти до последно, но сега мисля по-рано да спра. Сега януари ще взема малко болничен, за да не обикалям по студа.

# 691
Здравейте мами , малко късно открих тази група. Бих искала да се запиша в нея с термин 13.06.2026г🍀
Това ми е втора бременност , вече имам едно много красиво и диво момиче на 3 годинки. Очакваме пак момиченце.

# 692
Аз се чувствам доста бременна отдавна. Малкото гадене, което остана, умора, запъхтяване, дрехи, които не ми стават ( нося 1-2 от старите, имам един панталон за бременни, сега ще поръчвам още ), ърудно ли е да се навеждам и прегъвам, постоянно пресъхнала уста, и най-вече болки в пубиса и опашната кост

# 693
Ехе доста сте писали покрай празниците 😄 Аз го удари на почивка и хапване, та и на мен сега изобщо не ми се връща на работа, че ме чака и нов проект още от първите дни. Но работя от вкъщи и съм я на бюро, я легнала на дивана, така че поне не излизам. 45-дневния болничен ще ми е от средата на април, но ако мога бих се пуснала още от март, за са имам повече време да се подготвя.

Чета ви за коремите и наддаването, и за мен е първа бременност, сега съм вече 18 гс, предна плацента и от тази седмица вече доооста си ми личи. Корема ми последните два-три дни толкова изпъкна напред, че не мога да повярвам. Иначе аз не започнах в най-слабата си форма 😄 Бях около 77 кг като забременях (аз съм 178 см) и си имах корем по принцип, така че сега не съм качила много - към момента съм +4 кг.

Тези последния месец за щастие нямам почти никакви симптоми - малко ме наболяваше корема, но бързо отмина, към момента е най-вече схващане в краката (особено докато спя) и кървящи венци. Следващите ми прегледи и втората фетална са чак в края на месеца, но ми е интересно как се развива всичко и може да отида за преглед при някой друг лекар междувременно, хем за лично спокойствие, хем за още едно мнение.

# 694
Аз нямам проблем да работя (на бюро съм), но просто мързелът е доооста осезаем 😃 Иначе и мен ме наболва срамната кост, а също и таза отстрани и това, че може вече да се спи само настрани не ми помага особено. Гледам да правя упражнения всеки ден и йога за бременни 1-2 пъти в седмицата (гледам клипчета в youtube) и това доста ми вдига тонуса, че през декември бях спряла изцяло движението за двайсетина дни и хич не се чувствах ок. Гледам и да правя крачки - сега съм решила да паркирам по-далеч за работа и да вървя.
Иначе на мен консултацията ми е сега на 8, а втората фетална на 13.01, така че вече съм нетърпелива Simple Smile

# 695
Аз не знам как ще работя след седмица...
Излизам да се разходя един час с кучето и едвам после успявам да издрапам до вкъщи. Днес предиобед два часа с детето и един час следобед с кучето и съм като бита с пръчка. Едвам гледам.

# 696
Аз с предната бременност излязох юни месец в болничен с термин септември. Зимата въобще не исках да съм в болничен, че щях да изтъпея. Викам си лятото идеално- ще се отдам на живот,НО в действителност всички твои приятели ходят на работа и няма с кого да излезеш. Чаках с нетърпение мъжа си, че да си кажа нещо с някого. Лятото 3ти триместър да не ви разказвам какъв ад е. Живеех вкъщи пред климатика. Нито може да се печеш като си бременна (поне не цял да не се изпраскаш на плажа) та за тези 3 месеца умрях от скука, а попринцип съм интровет човек и мога да не излизам много,  да си гледам сериалчета. Човек като има и много свободно време почва да си мисли и глупости- дали всичко е наред с бебето, как ще родиш. Разбира се всичко е до начин на живот. Аз наскоро се преместих в града и нямах много приятели. От нашите приятели ние сме първи с дете..дори и сега като чакаме 2ро никой още не е направил 😀 та ако има някоя приятелка в майчинство тя ще има време преди обед, следобед.

# 697
Ох мен също доста ме мързи да се върна след 2 седмици почивка, но и знам че ще откача, ако стоя в нас. Мисля към 30-32ра седмица да си взема болничен и тогава да спра. Аз съм на бюро и не ми е натоварено. Иначе този месец ми се навързаха доста прегледи, 2 фетални и една ЖК та ще ми е някак по спокойно.

# 698
Здравеите мами. В 12седмица лекарката каза 90% момче радост, че ще си имаме шарени дечица направихме изненада на каката, тя много искаше момче! Вчера 15г.с хоп момиче 🤣 За нас нямаше значение какво е след мъките, искахме само още едно детенце, но каката беше леко шокирана 🤣🤣  На 05.02 съм на фетална и вече със сигорност ще се разбере какво е🐣

Последна редакция: нд, 04 яну 2026, 23:35 от Slancho97

# 699
Аз се разбрах да съм хоум офис от новата година. Имам нужда да се излежавам чат пат, а в обедната почивка мисля да ходя във фитнеса до нас на пътеката. Отделно вече нямам нерви да се съобразявам с разни хора в офиса, с които не мелим брашно и ми вдигат нервичките. Сутрин задръстванено в София и обикалянето за паркомясто около офиса също започна доста да ме изнервя и реших такива разни дразнения да ги елиминирам. Не мисля да работя до 45 дневния болничен. Живи и здрави мисля по-рано да приключа с работата, макар и от вкъщи.

# 700
Аз съм в болничен вече месец и половина, не смятам да се връщам на работа. С първото дете, стоях почти до края в последствие съжалявах, иначе с него си ходих почти цяло лято на море, роден е Август. Сега няма да има море но по-добре вкъщи и разходки, от колкото да се занимавам с дразнещи хора, особено когато хормоните ми започват да бушуват и ципа на устата все по трудно се удържа😃

# 701
Здравейте и ЧНГ!
В 16 г.с. съм, а вече качих 5кг (започнах 58кг.), струва ми се доста. Тъй като през първите 3 месеца нямах много сили, съответно и не се движих много, но сега съм по жизнена и съм си поставила цел 5000 крачки на ден. Вие как сте, по колко крачки гледате да правите на ден?
П.с. ще се опитам да правя и йога за бременни Simple Smile

# 702
И аз да се включа с килограмите. Още по време на стимулацията преди трансфера качих 2 кг ( от 55 на 57), най-вероятно заради хормоните). 16-та седм. съм вече и съм 58 в дните, в които не повръщам и мога да хапвам и 56-7 когато съм “живите мъртви” . Първа бременност ми е, не знам какво да очаквам, надявам се да не кача повече от 10-12 кг. Коремчето ми е всеедно съм си хапвала доста последно време, обикновено преди цикъл ми се подуваше така, дънките ХС все още ми стават, но на корема ми стягат.

# 703
Момичетата, които по-горе бяха писали за болки в пубиса и тазовите кости - пробвайте да спите с възглавница между краката. Аз се родих, след като вчера пробвах и ми беше първата нощ от доста време, в която успях да се наспя и да не се събуждам по десет пъти на вечер! Мен жестоко ме боли в хълбоците в зависимост на коя страна съм спала. Вчера просто се родих!

# 704
Здравейте, момичета! Аз съм в 15та седмица с официален термин 23.06. Първа бременност ми е, на 23 години съм. Започнах 49 кг с ръст 156 см, вече съм 54. Бебето е момиче, направихме пренатален тест в 10 седмица, както и първата фетална морфология. Засега всичко е наред и минава плавно. Основен неприятен симптом първите 3 месеца беше гаденето без повръщане. Но преди около седмица за около 3 дни ме хвана някакъв стомашно-чревен вирус и повръщах ужасно. Макар и в четвърти месец, започнаха и при мен болки в кръста особено при продължително ходене.

Общи условия

Активация на акаунт