Термин Юни 2026

• 24 046
  • 739
  •   2
Отговори
# 675
Кой лекар ви оперира по Щарк? Като цяло кои са лекарите в София, които го правят?

За София нямам представа. Аз съм от гр. Варна, лекарите са Евгения и Боян Георгиеви. Освен това още на втория ден, можех да се изкъпя нормално, тъй като самата операция няма външни шевове.

# 676
Аз тръгнах за естествено, стигнах до 10 см разкритие + напъване и детето остана високо, затова ми направиха спешно секцио. Общо всичко към 15 часа. Сега директно ще ходя за секцио.
Личното ми мнение е, че за първа бременност е рано да мислиш за това - като станеш към 8ми месец вече ще е по-ясно и дали има медицински индикации за секцио. Аз за себе си така и не си представих как ще излезе по нормалния начин и понякога се шегувам, че затова не стана - иначе и официално така и никой не ми даде обяснение.
За симптомите - аз съм просто вече дебела и коремът ми вече е много видим, та си се чувствам бременна, но иначе нещо силно изявено няма. Вече категорично си го усещам човека в 18+3 - със задна плацента и на второ дете Simple Smile С първото започнах да усещам чак след 20, дали не беше и 22-23 седмица.

# 677
И аз съм така за симптомите още от самото начало, нямах повръщане гадене нищо. Излизам всеки ден и се разхождам по много, единствено сега покрай празниците и много храна за първи път имах киселини 😪 и ще трябва да внимавам с храната 😄 в 16+3 . И аз се интересувам от метода Щарк за София ще се радвам да споделят повече дами

# 678
Чувствате ли се бременни? Не знам как да си задам въпроса🤣, обаче аз грам не се чувствам, все още не ми се е дояждало нещо определено, не ям много често, защото просто нямам апетит. От преглед до преглед супер много се притеснявам, защото просто нямам симптоми за нищо, единствено гърдите ми са много надути и я ме болят, я не. Имах пробождания миналата седмица, сега нямам от няколко дни. Споделете вие как сте?

При мен е едно към едно. Нито корема ми расте. Освен гърдите, единственото може би е, че вечер корема ми много се подува и стават все едно в 6 месец, но на сутринта пак го няма.. А и от седмица имам чести киселини и още не мога да хвана какво точно ми ги причинява. Взимам гавискон, изчезват и после пак наново. Н

# 679
Аз вече официално съм 70кг, и мисля да се взимам сериозно в ръце… С това темпо ще вляза да раждам 90кг…

# 680
При мен май се завръща гаденето и след 2-3 хапки ми прилошава ужасно. После пак съм гладна, после пак ми става зле...
От средата на месеца започвам нова работа и от сега се стресирам как ще им кажа, че съм бременна. Ако имате идеи за тактичен анонс след като на интервюто не съм казала, давайте идеи, защото не знам как да подходя.

# 681
Малко странен момент за смяна на работата. Ако си на изпитателен срок закона не те пази и могат да те освободят. Надявам се да са разбрани новите ти работодатели. Както и да им го кажеш, няма да са доволни особено, тъй че..😃. Аз в моята фирма съм от 8 години и макар, че шефа ми каза, че е много хубава новина, че го е очаквал в крайна сметка, го усетих, че не му стана особено приятно. Успех ти желая.

# 682
За работодател, когато и да се случи все е рано… Създава им дискомфорт, трябва да обучават нов човек,да се адаптира… И аз бях в процес на търсене на работа и реално намерих дори с по-добри условия, но нямаше как да се получи тъй като щях да попадна в изпитателния срок и можеха да ме освободят. Отказах се предвид ситуацията предпочетох да имам стабилност в момента, а така и така скоро приключвам и факторите, които ме напрягат ще останат на заден план година, две, пък после ще видим.

# 683
Ем то не е смяна на работата. От предишната ме освободиха в изпитателен срок 9 дни преди да влезе в сила защитата, но хич не ми излизат сметките на майчинството, ако остана още 4 месеца безработна.
В Германия ме пази по всяко време законът и не могат да ме уволнят бременна, но ще е доста неприятен момент и то още на първия работен ден. Направо ме втриса като се сетя. А то не е като да мога да скрия. Даже с най-широките дрехи тумбакът стърчи яко. Ама сякаш не ми се искаше кръглата форма да ме издаде от вратата.

# 684
Чувствате ли се бременни? Не знам как да си задам въпроса🤣, обаче аз грам не се чувствам, все още не ми се е дояждало нещо определено, не ям много често, защото просто нямам апетит. От преглед до преглед супер много се притеснявам, защото просто нямам симптоми за нищо, единствено гърдите ми са много надути и я ме болят, я не. Имах пробождания миналата седмица, сега нямам от няколко дни. Споделете вие как сте?

Добре че детето от време на време ми надига блузата и казва бебе 😂 много често забравям. Но и не се притеснявам. Даже се радвам. Чакам вече да почна да я усещам 🩷

# 685
И аз не се чувствам особенно бременна. Корема ми изобшо не е голям даже напротив много малък, представях си че в 5ти месец ще съм кит. Ме ми е лошо, не ми е тежко, не съм вечно гладна. Единствено ме боли кръста и имам обождания и придърпвания от време на време и това е, като дискомфорт. Имам и киселини, ако ям пържено или с повече подправки. Аз мисля че вече го усещам, ама не съм сигурна на 100%.

# 686
  • София
Откакто мина гаденето не усещам кой знае какви неразположения и покрай детето често забравям, че съм бременна. Сещам се като приготвям ядене и колко неща не мога да ям, но физически съм ок.
Това си е магията на втория триместър, няма ги неудобствата от първия и все още не сме огромни и трудноподвижни като в третия. Grinning Помня веднъж в 9-тия месец легнах по гръб и после бях като костенурка по гръб. Joy

# 687
Ох, момичета, а на мен как не ми се връща на работа от утре… Хем знам, че не е яко от сега да спра, хем вече хич не ми се работи… При вас как е?

# 688
Ходя с нежелание🤣по 12 часа съм на крак, от време на време сядам, ама си е тегаво и се измарям. Ако мога ще изкарам и февруари и ще спра вече, че ще съм и с корем тогава, а работя с клиенти и няма да ми е комфортно. Като цяло ще стоя от една малка страна заради финанси, но повече заради това че януари и февруари са студени месеци и ще се забия в нас и няма да излизам, вероятно ще стана слон.😁 Ако не се чувствам ок бих спряла веднага.

# 689
Аз мисля да си ходя до края, ако няма причина да прекъсвам! Заплатата ми е добра, а и си харесвам работата! Взимам пари и по проекти,които ще паднат ако изляза в болничен, а не са никак малко и всъщност удвояват заплатата ми!

Общи условия

Активация на акаунт