КГБ = Клуб на Готините Баби - 239

• 8 251
  • 354
  •   2
Отговори
# 270
  • някъде другаде
И аз днес съм ви изчела , но се включвам чак сега. Днес посетихме Батак,  Ягодинската пещера и Дяволското гърло. Сега сме отседнали в хижа в Триград. Обстановката е прилична, топли стаи , чисти чершафи , баня с топла вода. Има ресторант , на самообслужване , но храната е вкусна. Утре сме на Ковачевица и Лещен.
Лека вечер.

# 271
Тони, имаш ли снимки от днес?

# 272
  • някъде другаде
Тетка , в Ягодинската пещера беше забранено да се снима.

# 273
Благодаря ти, Тони! На последната снимка си с мен Wink

# 274
  • София
Тони, забавлявайте се и заради нас - закотвените в къщи.
КАГ, права си - днес в 2 тетрадки и 1 помагало писа Мрънчока.
Последното го попълни подозрително бързо в тоалетната.
Сега  направих експеримент - да напише по 2 - 3 от днешните ченгелчета без да гледа в тетрадката. Ами не може, върти се, рови си в гащите и не знае как......

# 275
Фло,
Утре се прибирам.

Днес си взимам 'довиждане' с Ница и до нови срещи.

# 276
Ранелла, прекрасно е синьото на Ница от снимките!
Клечи, ако четеш, покажи някоя снимка и ти Simple Smile
ПП - току що щерката се оплака от Дребосъчка. Била много разсеяна, мързелива... Хммм... Това по отношение на домашното.

# 277
  • София
Аз не можах много да разбера написаното от Айша цялото за едно дете ли е .Направи ми впечатление,че тетрадката я носи  при майката и след това в неговата стая.Според мен детето сега придобива навици и трябва да му се покаже сериозно отношение.Учението е неговата работа,както родителите си имат своя,а не е игра.Да знае къде му е работното място,да учи и пише само там и да се отнася отговорно към това.По другите въпроси КАГ с опита си знае най-добре.Да се поощрява с хвалене,дори и да има пропуски,за да не губи кураж.Аз,например с внуците действм така: Браво,много добре се справяш!Но,я да видя дали няма да го направиш още по-добре.И аз се чудя защо им дават домашни в тетрадка,от учебника и на листа.Според мен това е неприемливо.Нали имат и други предмети.

# 278
Привет, бабетки! Гледам Игрите от диванаТа и  се обаждам, та да не ме забравите.
ПИятелят си го гледат родителите, подозирам, че са от четвъртък в другия край на България, при другата рода, ама като го премълчават...
Нямам нищо против, само детето да не се разболява.
Аз си изкарах работната седмица, днес го карах лежерно, пране, готвене, книжка...
Тони, познавам Родопите, много добре. От дете съм по пътеките с туристическата група на майка ми, светла и памет. Тя беше запален планинар, а освен това имахме и вила там. Прекарай си чудесно, във всеки сезон Родопите са приказка.
На Ранела също желая много хубави емоции на прекрасното място, където се намира.
За обучението на дечицата не ми се говори. Нашият от сега се притеснява, казах ви, че той няма да учи повече, завършва детската градина и край. Как ще я караме с тази нагласа, идея нямам.
Боряна, както винаги успяваш да ме смаеш със стиховете си,  аплодисментите са за теб, а на всички лека вечер!

# 279
  • някъде другаде
Добро утро!
Наспах се много добре. Сега закуска с родопска катма и билков чай , кафенце и потегляме.
Темата с българското образование е безкрайна.  Имам чувството,  че целта му е да произведе повече неграмотни. Толкова са претоварени децата , та в стремежа да се усвои всичко се изпуска основното.
Темата с българското образование я оставям на учителите и политиците,  на вас хубав ден.

# 280
Добро утро, баболини!
Пия второ безкофеиново кафе с много мляко. Услади ми се. Така е, като съм кукнала още в 6.30. Мама още спи, а аз ще си пусна след малко телевизора. За днес съм решила да си преподредя гардероба окончателно, че сега по дивана съм наредила купчинки за прибиране.
Вчера в една друга тема харесах много боти тип кубинка, от естествена кожа и ми пуснаха линк. Ами няма как да стане. Те на цена над 400 лв с намалението. Успокоих се, че имам вкус. Явно ще трябва да се разходя до някой магазин, за да си пробвам и харесам нещо на по-приемлива цена. Тъкмо и да поизляза от къщи.

# 281

"Всеки избира своя цвят в живота.
Някой - слънчево жълто,
друг - облачно сиво,
а трети - потискащо черно.
Всеки от нас е отговорен за своя избор,
и всеки живее в неговия цвят - свят..."  

Добро утро Coffee

Слънчо се усмихва навън.
След вчерашните лудории децата спят като къпани. Надявам се на още един хубав ден с тях.
Спокоен и усмихнат ден баболинки Heart

# 282
  • София
Добро утро. Вече час се мотая из нета. Не ми се става. Чудя се, дали да не отидем до село. Има работа там - прибиране на инструменти, зазимяване на къщата. Още малко ще се почудя, но преди това - кафето. Grinning
И мен ме вълнува обучението на децата, Тези дни погледнах учебниците на Елиа. Ужасни са!!! В училище съм учила химия, после докато следвах съм учила неорганична, органична химия и биохимия. Все едно, че за пръв път виждам и чувам за този предмет. Написано е толкова неразбираемо! Мисля да взема и да пренапиша учебника - да стане разбираемо. С физиката не стоят по-различно нещата. По всеки предмет куп допълнителни тетрадки, карти, листове и тъпи учебници. Сега учебниците им стоят в училището, а у дома да учат от таблетите. Внучката отново мъкне раницата с тежките, гланцови учебници.  Едва ли искат да направят децата ни много учени, по-скоро целта на занятието е да останат ненаучен. На управниците не им трябват умни хора, а неуки - те се манипулират лесно. Много съм гневна! И защо трябва да ходят на уроци от първи клас още? В класа на Елиа почти всички деца ходят на две места по математика и БЕЛ. Що за лудост е това? Парите, които се дават никак не са малко! За школата сме платили 3090 лв. и отделно всеки месец смятайте - седмично един урок по български и два урока по математика и това умножено по 4 седмици - около 360 лв., че и отгоре.
Побъркаха ги с тия матури в 7 клас. Чудя се тия, дето измислят всичко това, дали биха се справили с матурите?
Ще ми изстине кафето. Изчезвам.

# 283
Добро утро от Ница!
Няма да казвам в колко часа съм станала,  но полетът беше обявен за 8.
Да, ама се оказа с два часа закъснение.
И това означава две кафета до тук. Аз, която не пия много кафе Simple Smile

От снимката не личи, но слънцето беше червено, а небето преливащо в розови нюанси.

Една бг екскурзоводка ме заприказва на френски. От къде съм, къде летя... Казах й посоката ... Тя взе да ми се извинява..?
А споменавала ли съм, че много обичам френския език:-)

# 284
Добро утро и от мен Simple Smile  ☕🌹
Сега се излюпвам. Спах добре с около час и половина прекъсване към 3 ч посред нощ 😁
Идвам да ви се похваля. Ще ставам отново баба 😊 Малките ни зарадваха този път. Май пак ще е мъж, а аз казвам - без значение какво ще е, всичко да е по живо по здраво за бебе и за мама! ❤️
Ами похвалих се Simple Smile На всички пожелавам хубава неделя 😘

Общи условия

Активация на акаунт