КГБ = Клуб на Готините Баби - 239

• 17 863
  • 728
  •   1
Отговори
# 330
  • в сърцата на любимите ми хора
Мина събранието. Нищо ново под слънцето. Имаме Вайбър група, но по закон има доста изисквания за свикване и провеждане на общо събрание. Имаме едно семейство с мъж адвокат и преди около две години съдиха входа, че не била спазена процедурата и оспориха взетите решения. От тогава спазваме стриктно закона за ЕС, защото не се знае какво пак ще им хрумне. По Вайбър си контактуваме, но решения не могат да се взимат така, еле пък еднолично. Може онлайн присъствие на собственик - на живо по време на събранието, ако не може да дойде. Много са нещата, които трябва да се съблюдават. Особено ако си имате такива малоумници, които си нямат друга работа и се чудят за какво да се хванат.

# 331
  • София
Привет, дружки!
Всеки път се вълнувам, когато ми предстои среща с нова група.
Накикиморих се и тръгнах. Имах достатъчно време. Не обичам да бързам, когато имам важно мероприятие. Пристигнах половин час преди уреченото време. Залата заета. Някаква преподавателка хич не даваше признаци, че мисли да напуска. А групата студентки 60+ нарастна "застрашително". Обясних на госпожата, че е време да освободи залата. Тя обаче се съпротивлява и не иска да напусне завоювания рубеж. Наложи се да дойде някаква шефка, за да й каже, че тя е в грешка и чак тогава въпросната професорка си обра крушите и се отнесе по горните етажи. Групата е много разнообразна и възрастово, и професионално. Диапазона е от 65 до 92. Професии най-различни - мед сестри, зъболекарки, счетоводителка, машинни инженерки, химички, фармацевтка, бизнесдами. Много щарена компания. Оказаха се много разговорливи. Явно имат нужда от социални контакти. Има вдовици, има омъжени, на болшинството децата им не живеят с тях. Внучета от 0 до 5 на брой и едно на път. Заформя се весела компания!
МАМСИ, във всеки вход все ще се намери поне един катил, който винаги ще е на кестерме. Напускай при първа възможност.
МЕРИАН, няма ненаказано добро. Ромео беше 4 години домоуправител в блока, където е кабинета ни. Още в началото предупреди, че ще въведе ред и успя. Имаше една - две костилки на д.пе, но с тях пък аз се занимавах, когато станах касиер, та в края на краищата предадох касата с незапомнена до тогава сума. По онова време уредих да качат на покрива ни антена на мобилния оператор и от там бая пари се събраха. За своите пари не съм скръндза, но за блоковите бях чичо Скруч.
ТОНИ, напразна е била тревогата ти за племеника. Слава Богу.
МАКАВЕЛИ, ЕНИСА,  ПИПИ, КАССС, АЙША, прегръдки за вас.
Лека нощ и не е лошо по-рано да дръпна шалтера, след като толкова момичета са будували нощес.

# 332
  • Вила Великула
Мамси, аз пък точно този отворко-адвокат, бих го предложила на следващите избори като домоуправител, като езуитски ще му направя четка, че няма по-подготвен човек от него за този пост и ще постигне отлични резултати.

# 333
  • в сърцата на любимите ми хора
Пипи, пробвах се да му пробутам поста, но отказа - живеят на друго място и не му било удобно, а апартаментът им стои празен. Не че аз живея там (щерката е ползвател).

# 334
  • някъде другаде
Добро утро!
Честит празник! Ако имаме днес именници им желая здраве и щастие!
Наспах се , макар , че не съм заспала рано. Днес на работа.
При нас в Правец е домоуправител една комшийка , преди ми се обаждаше да каже , за какво се събират пари. Сега в апартамента живее едно момче и то плаща текущите разходи. За ремонт скоро не са събирани.
Хубав ден!

# 335
Добро утро, баболини!
Снощи заспах в 10,направо ми се затваряха очите, а мама, поспала здрав следобеден сън остана да гледа телевизия и да се оправя сама за лягане. Нямам идея как се е справила, помня само, че по едно време дойде при мен, за да ме завива Heart. Алармата ми е за 7 ч, а аз в 6.15 си направих първото кафе. Тъмничко е навън. Надеждите за циганско лято взеха да се изпаряват.
Хубав ден на всички! До скоро!

# 336

☕️Споделеното кафе е повече от напитка… То е разговор, усмивка... миг топлина, който остава в сърцето

Добро утро CoffeeCoffeeCoffee

Хубаво си е у дома ... Спокойствие и рутина ...
На всички вас, които децата и внуците са наблизо, благородно ви завиждам. Но нека са живи и здрави всички, докато можем - ще ходим и ще прелитаме на повикване.
На всички именници и близките им - честит празник!
Нашата баба днес е именничка - ще отидем да я поздравим.

Спокоен и щастлив ден баболинки Heart и

# 337
Първо се разболя зетко, после дъщерята, а преди малко си доведоха и Дребосъчка от училище... Да ви се оплача...

# 338
Привет и от мен!
О, Тетка, лоша работа. Явно е грип. Дано бързо и без усложнения минава! 😘
Макавели, честита да е свекито ти! Солена торта си й спретнала, трябва да й занесете и нещо към нея за сгряване 😀
Айша, отново съм без думи. Сега и сестрата ли ще ти раздава команди? Чак се чудя как не си ги сложила по места вече, защото знам, че си човек който не си оставя магарето в калта.
Фло, не съм се и съмнявала, че първата среща със студентите и лекцията ще мине добре! Обаче сега с тази хубава компания дето казваш, че се е събрала да не вземеш да ни забравиш. 😊
Днес малкия е на градина. Аз сменям летните със зимни дрехи. Не го обичам това упражнение, но няма как. Доволна съм, че вече две торби за контейнера има, а като гледам така ще има и още. Една пералня се извъртя, сега втора. За обяд има ядене, за довечера ще правя хек с майонеза на фурна. Абе битовизми при мен.
Хайде, спорен и спокоен ден от мен!
Чаф, до после 🤗

# 339
  • Вила Великула
Ето ме и мен. Днес е хубав празник - света Петка. Разказвала съм ви, че в селото имаме една много стара църква - паметник на културата и пет параклиса, разположени на еднакво разстояние, един от друг. Единия от параклисите се казва света Петка и днес организирахме служба там. Събрахме се 15-20 човека от селото и почетохме празника. Естествено без кмета - той е над тези неща.
Сега и аз въртя една пералня и същевременно работя.

# 340
  • София
Привет, красавици!
И при мен битовизми. Накупих от село зеленчуци за още две дози лютеница. Отново отварям консервната фабрика. Ще приготвям за износ. Stuck Out Tongue Winking Eye
Днес ще сложа и суровата туршия. Сложих във фризера нарязан магданоз. Сега ще се занимавам с манголда. Ще оставя за една баница и супа и за сарми, а другото ще замразя. Успоредно с изброеното прострях една перална и разтоварих миялната. И Ромео получи задачи - отиде да закара внучката и после със списъка на пазар. На сватбата ни кумът каза, че е много  добре да се ожениш за военен. Издаваш заповед, той козирува, казва "слушам" и тръгва да изпълнява заповедта. Grinning
Приятен обяд!

# 341
Ха, интересно, свикнал да го командват. Що не знаех по-рано.

# 342
  • Вила Великула
Фло, а ако се окаже военен, ама командир - тогава какво правим?

# 343
Как какво? Рааавнис, мииирно, зааалегни! Wink

# 344
Зависи на кой ще попадне!

Общи условия

Активация на акаунт