КГБ = Клуб на Готините Баби - 239

• 4 733
  • 208
  •   5
Отговори
# 165
  • някъде другаде
Влезнах да ви нагледам , то само Янчето писала. Ще спретнете седянката след , като легна.
Аз вечерях и ще лягам да гледам Игри на волята.
Цял ден вали , но не е порой. Мразя мрачно и дъждовно време.
Лека нощ , момичета!

# 166
И тук дъждовно  и  още ще вали ,литрите много ,но бавно  и попива повече, нека вали ,ще напече. Има циганско лято да идва.
 Яне , разсмя ме,  кой каквато  странност има - твоята китки..
 Начетох се на свекървински номера. Отварях инстаграм и пред  мен  оня  свекървински тип Играе  син и свекървата,   една забрадка  и готов  и с къса пола  ,  поне краката му прави да не дразни, за жена го възприемам аз. Те се награбили, свека влиза, имало дрехи по земята  и пита кога ще имат деца, алоууу, ти съсипа бебето с влизането. Вярно , че синовете не ми противоречат,  няма лоша дума и да сгафя  централно. Но и  не влияя  на решения,  лекичко ме стопират. Казвам ,че не са груби, нищо повече.  Що така - на дъщеря - могат да се карат дори  скандално, синовете меки с майките, но не приемат.  Който е послушен    и мамин, има проблем с жена си.
  Имаше един - в сайта Сибир ,дето го затриха,  сам изкарал апартамент, някога, когато можеше  с едно ходене на работа в чужбина да стане. И там си говорехме като тук, та вика,  мой си е, ако искам ще се   изтропам в хола, никой няма право да ми казва как да живея.
 Я да траем и  цветята като са живи,  значи ги полива щерката.
 Ама нали трябва все за нещо да се хванем.
 Не съм излизала , видях валежите, вчера взех хляб и  нещо си там, да изкараме и днес, утре ако не вали силно - ще празнувам Свети Паралей, ще повлека чантите да заредя , че се изпразва пред пенсия .

# 167
Днес не ми се отвори парашута да програмирам. ММ се прибра рано-рано от село, донесе една касетка ябълки и една торбичка люти чушчици. Първо гледах да наготвя нещо за обяд, после пробирах и подреждах ябълките, че половината бяха наранени. Чушчиците изпекох и ги сложих с грозде. До сега не бях и чувала за такава рецепта, но винаги има първи път.
https://recepti.gotvach.bg/r-156169-%D0%9F%D1%83%D0%BA%D0%B0%D0% … D0%B7%D0%B4%D0%B5

# 168
  • Кубрат/ Пишурка
Тану, аз я правех едно време тази рецепта с грозде, ама свекърът и ММ не я харесаха, че се убивало лютото, а те ядяха много люто. Все се каня да напиша една рецепта за много люто и, понеже не ми се спи още сега ще е. Ето я :
2 кг люти чушки /примерно шипка /
2 зрели домата
1-2 глави чесън
Марината:
1 чаена чаша олио,
1 чч захар + 1 чч оцет
2 чч вода +2 равни сл сол
Маринатата се заварява и тогава се слагат чушките, нарязани на колелца. Ври 10 мин. Прибавят се двата настъргани домата и счукания чесън. Ври още 5 мин. Горещо се пълни в конфитюрени бурканчета, запечатват се и се обръщат. НЕ СЕ ВАРИ!
Това е рецепта от зълва ми. Те си слагаха по една чл в супата, а ММ и свекърът - по 5-6 супени. Но е много люто.

# 169
Качих  в рецептите , интересно  е, за гроздето май   и нея трябва. Ама там са изпитани, нека има резултат пък, линк не качваме.

# 170
  • някъде другаде
Добро утро!
Продължава да вали. В това време не ми се излиза изобщо , но трябва. Хубаво е , че в Плевен не са на режим.
Гледам ТВ. София отново зарината с боклук. В каква държава живеем , където и да погледнеш проблеми и неуредици. Добре , че са спортистите да видим светлина в тунела. Ще стискам палци утре за Карлос Насар.
Кас и внук , пИятеля , бързо оздравявайте.
Хубав ден , баболини!

# 171
  • София
Добро утро от метрото! Тази сутрин само ръми. Вчера сериозно валеше. Важното е да се напълнят язовирите без да има наводнения, това искам!
Много е студено, тъпата Топлофикация чака хората да се изпоразболеят, да дадат по едно двеста лева за лекарства и след това евентуално може и да включат парното. А болните са много, има и вирусни, и много ковид. Добре, че имаме климатици, много е удобно!
Имаме много колеги от Люлин, боклуците превземат квартала. Мафията превзема държавата или по-точно се окопава още по-надълбоко. Това е положението, за съжаление.
Надявам се, че деца и баби ще са здрави вече!
Ще стискаме палци за Насар!
Да ви е хубав деня!

# 172
Добро утро баболини!
Снощи си легнах раничко и тази сутрин се събудих преди алармата. Изпих си кафето и заприличах на човек пред огледалото. След малко ще тръгна към децата. Зетко ги буди и приготвя, аз само водя Дребосъчко. Той поне не мрънка и бързо се облича, за разлика от кака си. Кучето най-много ми се радва по това време Wink
Сбутахме се с Мериан Simple Smile Лека работа!
На всички - хубав ден!

# 173
  • Вила Великула
Добро утро и от мен. Тази сутрин се наредих в редичката на ранобудните. Не, че друг път не ставам толкова рано, но днес преди да съм започнала със задачите, гледам първо тук да се спра.
Тук не вали, но е много мръчкаво и неприятно. Не ми харесва такова време, но заради водата е хубаво да вали, ама да е малко по-топло поне.
След малко ще се приготвям да потеглям към задачките за деня. А те не са никак малко. Ще имам доста обиколки с колата. Не мога да си представя да нямам кола. Нямаше да мога да свърша и половината на това, което правя.
Хайде баболинки, да е спорен деня ви.

# 174
Добро утро ☕🌹
От вчера  ранната утрин не е спирало да вали и вали сериозно. Явно е решило да се извали за цялото лято. В русенските групи пишат, че на много места из града е невъзможно да се мине, поради многото вода и закъсали автомобили. Каквото такова. Ще стоим на топло и ще пием чай. Аз съм на оправяне, малкият и той, но има какво да се желае.
Пожелавам ви днес кой каквото е захванал и намислил да му се получи от раз и с лекота! 😘

# 175

Един добър ден винаги започва с три неща: усмивка, надежда... и кафето!
Останалото ще дойде...

Добро утро CoffeeCoffeeCoffee

В сивия дъждовен ден да се усмихнем с цветно кафе.
Както и Кассс е споделила, тук си вали и не спира. Природата си знае работата - след толкова суша си има нужда от вода навсякъде. Гледах снимки от планините, че там на места е навалял доста дебел сняг.
Не сме излизали навън вече два дни - то не е за показване. Новият климатик добре си върши работата - тихо и спокойно.
Вчера успях с последните продукти да спретна и една сборджийска туршия за бърза консумация - малко е, но да се изконсумира за кратко време.
Някои от вас вече сте подхванали работата и една четвърт от работния ви ден вече е минал, а аз едва се "излюпих" тази сутрин. Колкото - толкова ...

Нека доброто настроение е с всички вас и да е спокоен денят ви Heart и

# 176
Здравейте всички, айде да ви нагледам, че после не се знае, знае ли се. Да тъчеш на няколко стана не е за всеки, още по-малко за мен. Това го умеят само някои от вас,  Флото примерно. На мен ми е уморително, а може би просто си имах друга представа за нещата и в момента съм ядосана на себе си  - децата пораснали, хванали си пътя и ние свободни. Да, ама не. Ангажиментите нарастват право пропорционално на възрастта ми, а аз съм все по-заета. Иде ми понякога да хвана гората.
Намрънках се, ясно ви е, че и в работата, и домашните ме изнервиха. Закрепих пИятеля, днес късно ще го вземат, казах им, че още не е за градина, ама те щели да преценят. Ако го заведат и на тренировка довечера, гаранция ще е болен утре. И в задачата се пита,,оти ручахме жабетата ,,? Чакам ги да дойдат и научно - популярно, и долби стерео, ще им обясня,  как супер важните им работни ангажименти, рязко ще отпаднат другата седмица, защото те ще си гледат детето. Историята на Аиша, ама в различен аранжимент.
Та затова и не пиша тия дни, то няма и какво толкова. Компютър, телефон, пИятел, тенджери и  тъпоумни родителски разсъждения за разкош. Напълних ви главите с глупости, ама...
Хубав ден и дано спре тоя дъжд, че и той ме изнервя вече!

# 177
Нищо не каза колко се напихте, в проценти.
 А за   отмяна на децата - хубаво да има помощ, но при вас  е задължителна. При мен никаква - редно е по средата нещо . Много ги глезите  чедата си. И не се пенсионирай, че ще се умножат поне по три ангажиментите. Така поне  избива "служебно" по нещо.

# 178
Права си, Боряна! Ама кой както си го направи, ние явно сме от тия без мярката.
А на купона си имаше както винаги от всичко, прекалили също. Лошото е, че в тази група влезе и една приятелка, та си разменихме шапките и сега не си говорим. Някак си не мога да приема, че само алкохолът е виновен за непремерените приказки.

# 179
  • Кубрат/ Пишурка
Гледах новини преди малко. Ами то голямо наводнение в Русе ! Затънали коли до покрива! Изчезнали хора! Ужас! Обадих се на Галена да видя дали са стигнали на работа. Каза, че се наложило да заобикалят, но са стигнали. Ей сега казаха, че дъждът ще продължи. Дано не стане по - зле!

Общи условия

Активация на акаунт