КГБ = Клуб на Готините Баби - 239

• 5 439
  • 240
  •   2
Отговори
# 195
  • Вила Великула
Тук съм и аз. Днес добре мина. Има още малко формалности, но се бях подготвила без забележки.
По въпроса на Фло - още не съм се замисляла за годините. Сега ми трябва само здраве и добри хора около мен. Другото ще си го купя. Като съм здрава, както и всички около мен - съм спокойна и работоспособна.

# 196
  • София
От няколко дни имам много работа.Тази вечер трябваше да приключа,обаче не успях.Утре ще е.
Лека нощ! Приятни сънища,момичета!

# 197
Да намина набързо.
За мен  най-важно е  здраве и живот. Пари толкова, колкото да съм независима и да има за пътешествия.

Снощи към 22 ч. видях в хладилника останало малко прясно мляко. Допи ми се със захар. И не знам откъдЯ накъдЯ сложих си 3 в 1( пликче кой знае откога останало). Като се има предвид, че изобщо не пия кафе, познайте дали тази нощ съм заспивала. Чак към 4 ч. съм задрямала , но не дълбоко заспала. Днес работих цял следобяд  и    сега ми се спииии! Все пак всички сте прочетени и осмислени.
И аз съм от бабите дето  не знаят да казват НЕ, но и не премълчавам. Внук не е ходил  на училище, с изключение на 3 дни заради световното в Италия. Вчера е паднал от молдовец. Утре пак има среща. Ако и утре падне, ще има да им дудна "Аз нали ви казах!".  Как ще навакса учебен материал за 3 седмици, не знам.
А как съм набрала на една учителка на внучката!!! Да не говоря за  "учителки" на тези деца , които идват при мен. Стискам зъби, ама не знам докога.
Хайде лека нощ! Пък утре, живот и здраве, пак да се чуем.

# 198
  • в сърцата на любимите ми хора
Чета ви, но все не стигам до писане. По въпроса на Фло и аз ще отговоря като повечето: живот и здраве. Другото ще си го купим.
Този месец съм в чуденка: на 7-ми ми преведоха пенсията, която получавам от пет години от съпруга ми (половината от неговата). След около час получих още една доста солидна сума, отново от пенсиите. Не мога да си обясня какво е това плащане. На 24 август подадох документи за пенсиониране и вероятно това е някакво изравняване, но както и да въртя сумата, сметките не ми излизат. Проверих в НОИ, но разпореждане за пенсия няма. Ще чакам да видя какво ще излезе.
Гася ламБите и ви пожелавам лека нощ.

# 199
  • някъде другаде
Добро утро!
Спряло е да вали , но е студено.
Мамси , дъщерята подаде на 19.01 и на 08.03 и преведоха по 432 лв на месец от датата на смъртта на ММ. После и изчислиха пенсията и пак наведнъж и преведоха разликата.
КАГ , мисля , че не си права за световното. Детето е трябвало да отиде , положило е много усилия при подготовката си. Голяма работа , че е паднало , то не винаги се печели. Училището ще навакса , то и без друго сега са повече преговори и входни нива.
Пипи , знаем , че винаги си безгрешна и безупречна , няма да те уплаши проверката.
Всички болни да оздравяват.
Спокоен ден.

# 200
  • София
Добро утро.
Нощес и аз не спах добре и сега ми се спи, ама нямаааа. Тръгвам по задачи, рано, рано.
Както и очаквах, за всеки човек най-желано е  здравето. И аз така ще отговоря. Да са ми здрави децата и внуците, Ромео, приятелите и аз. От там нататък бих си пожелала спокойни бъднини, хляб на масата, покрив над главите и мирно небе над България. Най-обикновени човешки желания. Grinning Понякога ни идват в повече битовизмите, но и от нас зависи да сложим граници и да кажем НЕ.
ЯЖКЕ, хубава мелодия за старт на деня.
КАГ, не си права да набиваш канчето на внука. Вярвам, че ще навакса. Доказал се е. Малко бързорека си, кротни се.
МАМСИ, едва ли са сбъркали от Пенсионното. Първоначално превеждат една сума, а после додават остатъка.
ТЕТКЕ и твоя пост ми хареса. Днес ще си говорим за любовта в един пенсионерски клуб.
Време ми е да скачам в панталона и да политам.
На всички много прегръдки. Hug

# 201
Добро утро готини маНдами ☕ 🌹🥰
Първо по въпроса от Фло - мисля, че като има живот и здраве за нас и близките ни, всичко се нарежда. Както казваше баба ми, мир на душата й, на всичко се намира колая когато има здраве.
Тук най после дъждът спря и ще трябва днес да поогледам навън това онова. Иначе при мен нищо интересно. Гледаме се с малкия и явно ще така до края на седмицата.
Ениса, не знам как работиш от къщи и гледаш пИятеля, нашия не ме оставя и минутка. Иска или да играем заедно, или да му чета приказка, или да учим песничка. Обича да пее, голяма е скица. Не знам, може би, защото пИятеля е по голям все пак и успяваш да съчетаеш.
С Фло се сблъскахме на вратата. Давам път, че нейните задачи са по спешни 😊
За сега ви пожелавам спорен и спокоен ден и ви казвам чаф, до скоро 🤗

# 202
  • София
Добро утро!
Дали ми се спи - не. От много време спя в периода 23.30 - 3.30 ч. След това дремя до към 6.30. Знам, че е вредно, но не знам какво да направя по въпроса.
Мамси, превели са ти минимална пенсия за септември, октомври и за няколкото дни на август. Предполагам, че днес ще качат първото разпореждане в сайта на НОИ. Когато изчислят реалния размер на някое 7мо число ще ти допреведат разликата от датата на подаване.

# 203
  • в сърцата на любимите ми хора
Аиша, не се връзва пак. Превели са ми 3146. 09 лв. Егати и минималната пенсия🤔

# 204
  • София
Може бързо да са изчислили реалната пенсия и да са ги превели заедно за период  24.08 - 31.10. Ще качат разпореждането и ще разбереш. НОИ няма да се излъжат да дадат повече.
С вдовишките пенсии не съм наясно.
Имат безплатен тел. - може да попиташ на него.

# 205
  • Вила Великула
Добро утро, момичета!
При мен нищо ново и интересно от вчера. Днес със сестра ми ще ходим на два огледа за къща, а през останалото преме ще работя.
Айша, аз от доста време обикновено спя по 6 часа на нощ, но ти съвсем си съкратила времето. Важно е дали се чувстваш ок или си уморена и отпаднала сутрин.
Мамси, защо не позвъниш в НОИ и ще разбереш отговора. Мисля, че с ПИК код от НОИ има само разяснение за болнични какво точно превеждат, а за пенсиите само пенсионни разпореждания.
Айша ме изпревари и те е посъветвала същото.

# 206

,, И за да е добро утрото първо събудете доброто.
Бляскав и красив ден, независимо от намръщеното време навън. След всеки дъжд изгрява слънце!,,

Добро утро CoffeeCoffeeCoffee

И тук може да се покаже слънчице, но по към обяд Nature Partly Sunny
Пипи, неуморна си ти - и винаги прецизна. Поздравляния за успешната проверка!
Яжка, и теб те върти въртележката здраво - на няколко фронта действаш. Давай го малко по-спокойно, работа ще има и след нас.
Фло, откриваш сезона на обученията и времето започва да те подпира - май много ти дойде "почивката" през лятото.
Айша, и при мен процедурите бяха 7. Физиотерапевтката ми обясни, че когато са назначени от специалист, тя не може да изпише повече. Трябва направление от ЛЛ по друга диагноза - тогава тя може да те изпрати при специалист и той да ти ги продължи. Ще опитам да искам за радикулит - беше ми давала преди време ЛЛ. Евентуално през ноември, че за този месец съм си набелязала други задачки.
КАГ, не бъди толкова строга - добри и старателни са ти внуците. Ще навакса момчето - и в училище, и в спорта. Винаги има победители и победени - той е по-често от първите. Така че не се тревожи.
Кассс, много е мокро навън - стойте си на топличко с детето. И утре е ден - дават го да е по-топличко. По-добре е да се закрепите.
Ениса, какво стана с пИятеля - оздравя ли, взеха ли го родителите и беше ли на тренировка?
Днес малко на пазар и по административни задачки съм намислила.

Усмихнат и спокоен ден на всички Heart и

# 207
  • София
Свърших си работата като такси, прибрах се, изпих си кафето и преподредих програмата. Нищо от заплануваното не беше толкова спешно, та да се нагърбя с всичко точно днес. И утре е ден! Каква е тази мания за поставяне на рекорди и аз не знам. Ето, че може и по-лежерно да е. Сложих да се вари един агнешки комплект, за обяд ще направя дроб сарма. След обяд - в пенсионерския клуб.
Сега не бързам и съвсем спокийно ви казвам - опитайте се и вие да намалите темпото. Hug

# 208
Да, днес съм решила да мързелувам. До сега ми се получава Wink

# 209
Тетка, браво на теб и на Фло браво! Трябва да се научим да го можем това, поне от време на време! Simple Smile
Аз пък се боядисах. Малкия стоя до мен на едно стэлче и ми обяснява колко готина съм станала 😬 Питам го знаеш ли какво значи готина, - Ами готина. Обяснявах, но не знам дали ме разбра. Каза, че от кака си знае тази дума. После ми каза, че и той бил готин. Ами като попивателна е сега и ще трябва да се учим.
Отивам да му сложа да обядва, че после да влизам в банята.

Общи условия

Активация на акаунт