Страхово-избягващ стил на привързаност - опит, препоръки?

• 1 138
  • 91
  •   12
Отговори
# 45
Е сега, никой не говори за диагнози в медицинския смисъл. Става въпрос за поведенчески модели или характерови особености. Не знам защо ти си залитал натам да търсиш да четеш за психични заболявания...

Четох, че не е психиатрична диагноза, а страхово-избягващ стил на привързаност/ поведение.

# 46
Какво е това спонсорство? Нали е високообразована работохоличка с добър социален статус, за какво и е да я спонсорират мъже.
Ако приема такова спонсорство, ето ти го отговорът и за полигамията и за нежеланието да се спре на един от вас. В чуждия двор тревата винаги изглежда по-зелена, нали знаеш.

Но и ти добре я подреди, напълно неясно е защо ти е връзка с такава жена.

# 47
Има хора, които никога не израстват до ниво на съзнание да обичат друг човек.
Причините могат да са многобройни и разностранни.
Всеки си идва с капацитета, който рядко може да надскочи, да не казвам никога.
Полигамия в отношения, целящи топлота и близост, з амен е нонсенс.
Ако си полигамен е като "много баби - хилаво бебе". Не можеш нито един човек да обичаш и се оправдаваш с работа, травми, липса на време, страх от обвързване – дрън-дрън.
Цапне ли те влюбването всичко това се изпарява като бариера.
Забавлявай се, докато на теб ти е кеф, а нейните мотиви не анализирай толкова. Като не може да дава и получава топлота, си е за нейна сметка. Слагаш си лимит и срок за ТЕБ, от там насетне тя да се оправя, както го чувства.

# 48
С все по-голяма сила стои въпросът защо авторът продължава да се натяга на жена с толкова многобройни и значими дефицити.

# 49
Е сега нали е модерно силни и независими жени мъжете да им плащат всичко, тва било израз на женската енергия и валидация като жени ( или нещо подобно, според разните му там инфлуенсърки) ?
Така че що не, изобщо пълен миш маш е тази жена, колкото и да е хубава и секса с нея, не мисля ще се получи. Иначе да го играеш спасителя може да изглежда добре, но си е доста кофти дългосрочно.

# 50
  • Далечният изток
Ахааа... Тя се задоволява с внимание, секс, спонсорство.
Физически полигамна, хаотична..
Добре де, всички разбрахме вече, че жената много-много не подбира в чие легло си ляга, да не я нарека с една дума с К, завършваща на -урва...
Още малко подробности и ще запеем дружно да бягаш с 200. Макар че и тези са достатъчни.

# 51
Що се занимава ли? Ми щото даже аз, дето съм много дебелокожо животно, ги чувам часовниците дето му тиктакат в главата. И търси някаква сламка да се хване да да хвърли в боя за спасяването на редник Раян. Принцовете така правят.   

Относно "спонсорството" - надали е с тебе за пари споко ... Или поне не ми звучи така.

# 52
Харесва я човека и търси начин да е с нея, но мацата се прави на луда.
Хитруша – обича секса, внимание, спонсорства, но иначе не и топлотата. Падам. От смях.
Мъжете понякога сте големи бели птици.
Като е такава хитруша – и ти си вземаш от нея твоето – ако е готина мацка – сексът и кой откъде е.

# 53
От описанието оставам с впечатление, че в нейните очи ти не представляваш опция за трайно обвързване, затова се старае да не задълбава на тази плоскост. По принцип статус на ерген и мома не е достатъчно условие за трайно обвързване. От друга страна явно е много добра в леглото, което теб те радва, а и не е пиявица, и се опитваш да утвърдиш позицията си. Може тя да усеща, че интересът ти се базира на радостта от липсата на сериозни ангажименти и проблеми. Такава черта е достстъчно условие за избягване на сериозно обвързване.

# 54
Още веднъж благодаря за интересните и полезни мнения и гледни точки.

Интуицията ми показва, че не е точно лека жена (к****), може да е манипулативна, но не е лека. Но не изключвам полигамия/ разнообразие за сериозна физическа близост, когато няма или я плаши или е невъзможна - за нея - емоционалната.

Причината да се интересувам от нея е, че е красива, умна, привлекателна, получава се добър секс. Тя е способна да даде добър отклик във физически аспект. Въздейства ми.

Но съм съгласен, че емоционалният дисбаланс е изтощаващ и едва ли ще продължи дълго. Да, Дон Кихот или "спасителят", който си въобразява, че може да помогне, а понякога обяснението е по-просто - интерес, нагаждане, използване и т.н.

Може пък да оформим чисто транзакционни отношения, както и когато желаем и имаме време. Но тук също има леко изкривяване - аз твърдя, че тя търси и желае близост, но се плаши от нея. За мен а абсурдно, но съществува.

# 55
Какво те навежда на мисълта, че от нещо се плаши? Защо въобще тълкуваш поведението и като страх от нещо. Доколкото разбирам жената ти поставя някакви граници - лично на теб и конкретно за вашите взаимоотношения.  Очевидно ще трябва да ги уважиш, ако искаш да продължиш да получаваш хубав секс. Ако имаш силно и непреодолимо желание за задълбочаване на отношенията и ексклузивност, отправи  го като предложение и се съобрази с отговора.

# 56
Може тя да усеща, че интересът ти се базира на радостта от липсата на сериозни ангажименти и проблеми. Такава черта е достстъчно условие за избягване на сериозно обвързване.

Искаш да кажеш, че не може да ми се довери, че не може да ме възприеме за напълно сериозен? Т.е. да вляза във водовъртежа на доказване, където каквото и да направя, или ще е много, или ще е недостатъчно. Това е незадравословна динамика и вече тя ме плаши.

Иначе на мнението защо смятам, че я плаши - това е цялата история на връзката ни, с много приливи и отливи, с редуване на топлота и хлад, с това, че иска да оставя следа за себе си, за да не бъде забравена, а вниманието към нея я успокоява, дава и усещане за значимост, но няма силите да направи по-сериозна крачка.

Тя просто няма силите, няма вътрешната мотивация да задълбочава нещата, въпреки че и се иска да получава емоционално внимание и т.н. Т.е. копнее за близост, но не може да и отговори, защото се страхува от нея. Страхува се от уязвимостта, да не бъде наранена отново. И това може да продължава вечно.

Винаги може и просто да е лека жена и/ или използвачка, но нещо ми подсказва, че не е такава. По-умна и софистицирана е, за да е на такова низко ниво. Не знам...

# 57
Ами току-що си отговори сам на темата.

# 58
От първо лице ти казвам, че подобни игри в отношенията са интересни, държат в очакване, адреналин, надежда, но и са крайно изтощителни и безсмислени.
Човекът го усещаш, че те харесва, не е боклук, но е нерешителен или предпазлив.
Лично моето мнение е – не. Не си струва. Това е неуважение към твоето време и внимание. Затова е в теб топката – ти си преценяваш – ако те устройва и ти е ок да си губиш времето, енергията, хубаво ти е – супер.

# 59
Ето, намерих едно ръководство как да подкрепим партньора със страхово-избягващ стил. Ако ти се занимава, прегледай го.
Аз не съм го чела, не ми се вижда смислено да градя отношения с някого, който ту дава крачка напред, ту две назад. Особено в частта с физическата полигамия. Хайде, няма нужда.
А и това със спонсорството звучи зле - значи жената колекционира спонсори? Хм, интересно хоби.
Не бих се занимавала с такъв човек, при положение, че няколко милиарда още щъкат по тази земя.
Но щом сексът е добър и нямаш приятелка, разбирам защо си готов да затвориш очи за основни недостатъци на такава "връзка".
Въпросът е, ти всъщност връзка ли търсиш или просто секс?

Общи условия

Активация на акаунт