Страхово-избягващ стил на привързаност - опит, препоръки?

• 2 226
  • 171
  •   3
Отговори
# 90

Така и не каза какво точно искаш от нея: пълноценна двустранна връзка, да те гушка след секс или просто да те търси повече?

Ние се гушкаме след секс Simple Smile

Да, повече емоционална взаимност, по-добра комуникация, ентусиазъм, импулс, двупосочност.

Може да е влюбване, не крия, че ми харесва много. Мой тип жена е. Но взаимността ни куца Simple Smile

# 91
Мислех, че говорим за мома в ранните 30 макс, а тя има син на 21… това много променя картинката
Авторът не е влюбен, а с голямо его. Има високо мнение за себе си и претенции каква жена му е на нивото. Сега се сблъсква с реалността, че такава жена не му признава кредит и не счита нивото му подходящо за себе си. Това го обърква и дразни.
Тази жена е успяла на всички фронтове, има отгледано дете. Над 40 е. Знае какво иска и от кого. От автора иска секс. Гушкането е просто гарнитура, не заявка за нещо.
Мисля, че за доброто на всички участници трябва да прекратят контакти.

# 92
  • Пловдив

Така и не каза какво точно искаш от нея: пълноценна двустранна връзка, да те гушка след секс или просто да те търси повече?

Ние се гушкаме след секс Simple Smile

Да, повече емоционална взаимност, по-добра комуникация, ентусиазъм, импулс, двупосочност.

Може да е влюбване, не крия, че ми харесва много. Мой тип жена е. Но взаимността ни куца Simple Smile

Е да не съм лош пророк ....ама по добре няма стане. Ако искаше, щеше ....пък ти си замазвай с разни стилове.

Имаче стискам палци.....баси ,колко е яко да си влюбен.......Любов 🩵

# 93
Мислех, че говорим за мома в ранните 30 макс, а тя има син на 21… това много променя картинката
Авторът не е влюбен, а с голямо его. Има високо мнение за себе си и претенции каква жена му е на нивото. Сега се сблъсква с реалността, че такава жена не му признава кредит и не счита нивото му подходящо за себе си. Това го обърква и дразни.
Тази жена е успяла на всички фронтове, има отгледано дете. Над 40 е. Знае какво иска и от кого. От автора иска секс. Гушкането е просто гарнитура, не заявка за нещо.

Интересно мнение, но ще трябва да не се съглася. Няма нищо вярно в него.

С госпожата сме на сходни нива, материално - за добро или лошо - съм на по-високо от нея. И двамата с нея нямаме високи самооценки. Егото ни е около средните стойности - нито ниско, нито високо.

Авторът няма да иде при неотгледано дете, защото дори и в предишната връзка на госпожата основният проблем е бил в отношението на партньора и към сина и. И мен не ме привлича силно неотгледано дете. Разбира се - любовта е сляпа.

Аз също знам какво искам. Засега с госпожата се получава в секса, но не и в емоционалността. Това може би дразни и обърква някои хора, тъй като в патриархалните среди жената е по-емоционална, а мъжът е като бей с харем и не се влюбва. Но тук има друг случай. Аз се опитвам да градя равнопоставени отношения.

# 94
Явно дразни и обърква теб. Други са съвсем ок с такива отношения. Реши за себе си. Няма смисъл да очакваш промяна. What you see is what you get.

# 95
  • Out of the Mix
Петко, нещата се наблюдяват и изговарят в началото преди кревата, а след това се затвърждават, или не.

Аз с беземоционална жена не мога да съм.

Твоята е някаква от типичните "практични", проблемът е, че ти си хлътнал, тя - не.

Не на последно място - пълно е с жени 28-39 без деца, можеш да се преориентираш.

# 96
Само дето в нейните очи въобще не си ù равнопоставен. Не иска отношения с теб извън секса, даже не иска да я виждат с теб. И поради нейното нежелание ти сега реално говориш зад гърба ù, обиждаш я и се мъчиш да извъртиш нещата така щото тя да излезе някаква идиотка, която не знае какво иска. Ми…знае доста добре и това не си ти. Това е.

# 97
Не е толкова сложно. Жената си го харесва автора, но е склонна само толкова да даде от себе си. Ако той се съгласи, тази връзка в тази и форма може да просъществува още много години. Ако я натисне за повече, тя ще избяга.
The choice is yours авторе. Не обвинявай нея, тя толкова си може. От теб зависи да решиш стига ли ти.

# 98
Значи, двама души, да речем около 50-те им години, а може и по-възрастни - жената с отгледано дете, без интерес към връзка и съжителство, мъжът - вкопчен. Лоша перспектива.

# 99
Не просто вкопчен. Убеден кой е прав и кой крив.

# 100
Моето объркване идва от нейното объркване и хаос.

Във форум е нормално да се обсъждат такива въпроси. Темата е за стила на привързаност, а не конкретно за нея или още по-малко за мен. Темата е за опит и препоръки за справяне с такъв стил на поведение. Няма никакви обвинения към нея - точно обратното, опитвам се да и помогна да излезе от бездната на страхове, съмнения и несигурност.

Вече са я виждали с мен. Може би за нея някой може да го изтълкува като слабост, че след временната ни раздяла сме подновили отношения. Съхранява си личния живот, аз също.

...Това са искриците на любов. Не се съмнявам, че са неразбираеми и непонятни за масовата публика.

В секса и тя не е равнопоставена на мен. Има елементи на садо-мазо динамика с компенсаторни аспекти. Но и двамата имаме лимити - нормално. Нека видим дали ще успеем да ги напаснем или не.

Не смятам любовта за слабост, колкото и екзотично да звучи това днес у нас. Не се срамувам от харесването и любовта - напротив, гордея се с тях. Аз не бягам, а се боря за любовта си.

Да, не всичко е игри на тестове и емоционални наказания, огледални манипулации. И, естествено, ако не се получават нещата - всеки по пътя си.

Правилно Revoker казва, че има и друг избор.

# 101
  • Далечният изток
Колко време продължава тази .... не връзка, продължават тези отношения?

Офффф с тая борба за любовта си тотално ме изгуби... Аз съм пас вече.

# 102
Понякога хората сами си усложняваме живота - с очаквания, разсъждения, желания и т.н.

Нещата или се получават или не се - точно толкова просто е.

# 103
Петко, бъркаш малко борбите с искреното усилие и желанието да се получат нещата.
И от двете страни, обаче.
Хубаво нещо е любовта, но не бива да е едностранно старанието.
Нека се върнем към модела.
Това не е модел за любов, а ти говориш за любов.
Аз лично в подобна ситуация ставам компресивна. И поставям условия.
Ако човекът отсреща прояви отношение и желание за напасване, давам време. Но, ако времето си тече, а нищо не се променя и за двама ви, колкото и да си еднорог, няма как да се получи.

# 104
  • Пловдив

Интересно мнение, но ще трябва да не се съглася. Няма нищо вярно в него.

С госпожата сме на сходни нива, материално - за добро или лошо - съм на по-високо от нея. И двамата с нея нямаме високи самооценки. Егото ни е около средните стойности - нито ниско, нито високо.

Авторът няма да иде при неотгледано дете, защото дори и в предишната връзка на госпожата основният проблем е бил в отношението на партньора и към сина и. И мен не ме привлича силно неотгледано дете. Разбира се - любовта е сляпа.

Аз също знам какво искам. Засега с госпожата се получава в секса, но не и в емоционалността. Това може би дразни и обърква някои хора, тъй като в патриархалните среди жената е по-емоционална, а мъжът е като бей с харем и не се влюбва. Но тук има друг случай. Аз се опитвам да градя равнопоставени отношения.
Кое не е ясно?? Не иска да е с теб във връзка, имам предвид сериозна връзка, а и липсва секса и иска да го прави. И ти си подходящ.

Общи условия

Активация на акаунт