Страхово-избягващ стил на привързаност - опит, препоръки?

• 2 358
  • 171
  •   2
Отговори
# 75
Тя има ли искания от нейна страна, за да има обвързване. Как участва охотно в тези разговори за обвързване? Казва да, правим го или?
Анализът ти звучи като копи пейст от chat gpt. Нещата не са толкова прости при такива хора.
Единствено са прости, ако просто не те харесва, но това не се връзва с твърдението ти, че участва охотно в разговори за обвързване.

# 76
Има някакви задръжки.
Има много голяма вероятност грам да няма общо с теб.
Сигурен ли си, че не е намесен и друг "претендент" и тя да се чуди и да ви играе и двамата/тримата?

# 77
Преди да се откажеш съвсем от идеята за Peach, като последен ход, може да пробваш с нейните камъни в нейната градина.
Разбирате се за секс - отказваш срещата и предлагаш друг ден, не споделяш нищо от ежедневието си, играеш и ти на “топло/студено” емоционално.
Аз този филм го играх и срещу мъж подейства, но вече го бях отписала и знаех, че така или иначе няма да ни се получи.
Хем нямаше елементи със спонсорство, мисля и полигамия.

Успех на теб!

# 78
Охотните разговори са ведри, с добронамереност, но и отлагане и неяснота, неопределеност. Звучат на границата на подхвърлени "въдички". Раздвоена е по отношение на брака и по-малко по отношение събиране за живеене заедно. Избягва емоционалните инвестиции, тъй като не е убедена в тях. Предпочита да не се влага в близостта и взаимността, защото за нея явно това има неясен или болезнен край.

Има данни за лоши отношения между родители, деспотична майка. Има данни за обсебваща нейна любов към сина и, който е вече на 21 г.

Просто от нея лъха на хаос - объркване, желание за близост, да бъде ценена, да бъде обект на внимание, но и страх да бъде ексклузивна, страх да се привърже, да се приобщи - затова избягва, звучи витиевато. В този контекст, тъй като имаме история на отношенията, може да не ме харесва напълно, както и аз нея. Но не е тайна, че ми въздейства силно.

Тя е на добро интелектуално ново, с престижна работа, успешна в кариерата си. Наистина не мога да я смятам за "боклук".

В секса се отпуска и дава сериозна разнообразна сексуалност в рамките именно на сексуалността. Извън нея е затворена/ прикрита.

Не поставям под въпрос или съмнение моделът и на привързаност.

Пиша тук, за да видим има ли разумно, адекватно справяне с тази ситуация.

# 79
Тези игрички нарочни с манипулациите и да правиш огледала са ужасно затормозяващи и мисля нарочно биха си ги причинили хора с много ниско самочувствие и комплексирани.
Никой здравомислещ човек не би се занимавал да си губи времето с детинщини и "наказания".
Петко, ще ме извиниш – аз съм човек, който разтяга много шансовете и вариантите като държи на един човек, но тази госпожа не ми звучи добре по описанията ти.
Тя не те уважава. Simple Smile
Справянето ли?
Конфронтираш я директно  не ѝ позволяваш да бяга или да извърта.
Ако продължи – казваш – аз съм до тук – мен това ме изтощава и измъчва. Искам откритост и действия съответстващи на думите.
Ако се покрие окончателно – идеално – значи наистина те прави на глупак.

# 80
Това с неинвестирането емоционално тя ли ти го каза?
Нормално да не иска брак с 21 годишен син или явно самата тя не е на 20 години, че да припада по брака, не виждам проблем в това. Още повече че иска да живее с някой.
Можеш ли точно и ясно да кажеш какво искаш от нея? Тя поиска ли нещо от теб? Каквото и да е.

# 81
Не е удобно да влизам в големи подробности и да вадя мръсните чаршафи.

Моля да ми се доверите, че ситуацията е сложна - една красива жена, която провокира и създава силно желание, но носеща със себе си и своя багаж.

Нека не обръщаме дискусия към това в какво аз мога да съм "виновен", не това е темата. Аз си знам добре каква е моята отговорност и знам добре колко и какво струвам.

И двамата с нея не сме в първа младост и си носим историята.

По темата за уважението - да, това е първото впечатление, стряскащото. Но на по-дълбоко ниво стоят други неща - тя се лашка между жажда за близост и паника от нея. Това прозира в думите и действията и.

Тя не ми иска нищо директно - освен в секса - защото в ежедневието се страхува от това да бъде уязвима. Аз съм проявявал кавалерство и ухажване, по мой избор. Това е асиметрия, но все си мисля, че с времето може да се намери баланс.

Относно конфронтирането - започнах по-меко, по-дипломатично, а тя, на думи прояви разбиране, даже сама каза, че трябва да поговорим за тези неща. После по време на разговора аз бях по-ясен и твърд, без грубости, но тя влезе в адски силна защитна реакция, дори леко неочаквана и за мен.

Тя има силен защитен механизъм - може да ми повярвате - аз такъв не съм срещал досега. Но има и харизма и привлекателност.

Последна редакция: чт, 02 окт 2025, 18:29 от Petko09699

# 82
Ясно.
И аз така правя с мъжете, които харесвам, но не достатъчно – качвам им се на главите.
Ами, успех. Ще ходиш по нея, каквото и да направи. И тя го знае.

# 83
Добре, след като има 21 годишен отгледан син, добра  работа, приятелчета за секс и спонсори, какво чудно има, че тая жена не иска да  се събира с мъж? Явно не и  е нужно съжителство и никакъв страхов ала бала не е нужен за да обясни защо.

# 84
Няма страхово-избягващ. Има тревожен, тревожно-избягващ и избягващ. И остава един силно положителен.

За мен трябва ясно да се оцени какъв е вашия стил на привързаност и дали може да създадете връзка стъпвайки на вашите два стила. Двама с тревожни/избягващи стилове не са добра комбинация, защото ако нямат мощни стимули , много бързо ще се разпаднат.  Като тук добавим и качества на характера, формирани у двамата спрямо родителския стил на възпитание, се създават още детайли, които биха афектирали върху връзката. Освен това, самият човек с тревожен избягващ или комбиниран стил на привързаност трябва да осъзнава, че подобна позиция  не е полезна за него  (и връзката) и да има искреното желание да си помогне, активно при което. Да помагате на някого, защото така смятате за правилно, а той да си "седи в обувките" - е напълно излишно. Няма да постигнете нищо.

# 85
Никой не обръща темата на това с какво си виновен ти. Но и само по нея да сипваш обвинения не е конструктивно за какъвто и да било разговор. За това дали има смисъл да се бориш и дали се променят такива хора отново можеш да питаш chat gpt. Дава добри насоки и няма да търси вина в теб. Колко струваш също никой не обсъжда.
Така и не каза какво точно искаш от нея: пълноценна двустранна връзка, да те гушка след секс или просто да те търси повече?

# 86
Той си каза – иска повече топлота и експресивност.
А тя като пусне и после дръпне. Емоционалните запеци говорят за много силен психологически страх (или манипулативност). Без значение какви са причините – това не е добър знак. И ако отсрещния го осъзнава, но не предприема нищо, а си кара по неговата агенда – значи съвсем съзнателно те прави на глупак и него си го устройва.

# 87
Добре, след като има 21 годишен отгледан син, добра  работа, приятелчета за секс и спонсори, какво чудно има, че тая жена не иска да  се събира с мъж? Явно не и  е нужно съжителство и никакъв страхов ала бала не е нужен за да обясни защо.
Нищо чудно няма - просто говори и се държи противоречиво, хаотично. Но основната линия на посланието от нея е за сериозна и дългосрочна връзка, вкл. като минимум съжителство. Синът и вече си е с приятелка, скоро може и да им се появи дете - ще бъде нейна внучка.

Тя се плаши от остаряването и очевидно изборът и се свежда до мимолетни физически удоволствия с женени/ заети мъже. Мисля, че по-млади мъже, с 10-20 г., не са и по вкуса, за да опитва с тях. Има страх от самотата и изоставянето, но парадоксално има още по-голям страх от близостта.

За качването на главата е и вярно, и не съвсем, защото дори при временната ни раздяла, тя си остави чехлите и козметиката вкъщи - котва, за да не бъде забравена. Успокоява я, че не е забравена - дава и сили, че не е изоставена.

Казвате - ще правя всичко за нея, но тя в секса се отдава - дори изненадващо за мен. И е на другия полюс в ежедневието (емоциите, близостта).

За моя тип привързаност не зная, не съм я изследвал. Иначе за наименованията - срещнах страхово-избягващ (fearful-avoidant attachment). За първи път се удивлявам колко вярно може да се окаже това за даден човек.

# 88
Мдам, влюбен си. Simple Smile
Дерзай.
//
Козметика съм си оставяла при всички мъже, с които съм била достатъчно близка. Имам купища. Това нищо не значи. Виждам, че търсиш сламки. Айде, дано се осефери и скокне госпожата за любов.
На мен ми се струва просто практична – иска си бонусите от секс срещички, но не ѝ се занимава със сериозни отношения. Нейно право си е, стига и ти да си ок със секс игрите само да не ѝ вярваш толкова на глупостите за травми, липса на готовност, ах ох.

# 89
  • Пловдив
Братко.....ти си в кюпа

За 6 страници на всеки коментар, ти намери оправдание на мацката.Започна от връзките и , после травмите от детството и , после дойде голямото дете.Така де каквото и да направи, каквото и да каже за теб е ок.
Влюбен си .....с всички последствия от това, Стискам палци да са хубави

Общи условия

Активация на акаунт