Какво е за вас "изневярата" ?

• 18 774
  • 652
  •   1
Отговори
# 255
  • ВАРНА
Животът е низ от възходи и падения, уроци и случки. За мен, най- важно е било как да приемем и   отработим всичко, което ни се случва и дали ще потънем или ще изплуваме.
Това е най-важното.
На мен друго ми е интересно.
Както казвате “всеки може да се подхлъзне”, къде е разума на човека в този момент…!?

# 256
  • София
Ами, примерно е ядосан/а на постоянния си партньор...

# 257
Животът е низ от възходи и падения, уроци и случки. За мен, най- важно е било как да приемем и   отработим всичко, което ни се случва и дали ще потънем или ще изплуваме.
Това е най-важното.
На мен друго ми е интересно.
Както казвате “всеки може да се подхлъзне”, къде е разума на човека в този момент…!?
Очевидно е изветрял за момента, не за постоянно.

# 258
  • Далечният изток
Ама той Петко не казва това. Той твърди, че красивите жени са комплексирани, поради което избиват комплекси като изневеряват на ляво и на дясно.
Ами, Петко, не се занимавай с красавици тогава.
Моите наблюдения - първо, много комплексирани жени съм срещала сред не толкова красиви жени. И много големи красавици също, да. Тоест травми, комплекси и т.н. нямат много общо с външния вид единствено. Второ - Петко, гроздето е кисело.

# 259
Радвам се, че дискусията се е развила - нали това е основната цел на форума.

Приказката, която цитирах, е от стари времена, мисля, че е народна мъдрост.

Скрит текст:
Казвате хубавата жена е свикнала и подбира. Случаи всякакви. Хубава, но с комплекс напр. за килограмите или с ниска самооценка от детството, схващате ли? Кукла, но с нещо, което не достига - и у нея, и у мъжа и. Не казвам, че ще хукне след глутницата, но правилният в точния момент - да, може би ще поддаде. Интересът е толкова силен, че изкушението има голям шанс някога да победи. Не сте ли съгласни?

А при мъжете - да не би красавци като Стефан Данаилов или Калоянчев да са издържали на изкушенията? Хайде, там ще го минем по патриархална линия, може би затова е "по-разбираемо"

Някъде имаше статистика - обичам я, статистиката дава много добър инструмент за разбиране и управляване на процесите Simple Smile - около 75% от мъжете и около 40% от жените в световен мащаб изневеряват. Бяха изчислили, че това са почти всички работещи жени, вземайки предвид, че в много страни и култури, с голямо население, жените по принцип не работят. Сега може статистиката да се е изменила, не знам, това беше преди няколко години.

Аз съм голям радетел на равенството между половете - вкл. и поради една прозаична причина - ще отпаднат някои "задължения" и "отговорности", които сега се считат за мъжки и се очакват от мъжа, ще има по-голяма прозрачност в кариерното развитие и т.н.

Изневярата е огрона тема, но може би и всичко е казано за нея. Очевидно е, че здрава връзка не може да включва изневяра, защото най-малкото, което би липсвало, е здравословна комуникация.
Ама нашите прадеди какви велики статистици са били и колко добре са работили с проценти, ти да видиш Bowtie

# 260
За статистиката - Марк Твен: "Степенуване на лъжата - лъжа, голяма лъжа, статистика."
Или бг сентенцията - Ти ядеш свинско, аз ям зеле, и двамата сме българи. Статистически бг народа яде свинско със зеле.
Статистиката е удобно обобщение, което позволява да се подбира вярна, но единствено удобната за съответното проучване информация, без да се държи сметка за особеностите на всеки отделен случай.
Нещо като подстригването. Преди него всеки косъм на главата ви има собствена дължина, след него всички са равни Simple Smile Или според прическата Wink 75% са по 80мм и 25% по 55мм Wink
Много удобен инструмент, статистиката това, в условията на либерастката псевдо-демокрация. Нещо като гилотината по време на Френската революция.

# 261
Да си припомним и Сталин във връзка със статистиката

"Една смърт е трагедия, милиони - статистика."

Може и за радетелите на комунизма да си поговорим, че виждам, събрала се е групичка от много красиви и много неизневеряващи тук, ама самата тема за изневярата нещо почна да ми се изтърква.

# 262
Радвам се, че дискусията се е развила - нали това е основната цел на форума.

Приказката, която цитирах, е от стари времена, мисля, че е народна мъдрост.

Скрит текст:
Казвате хубавата жена е свикнала и подбира. Случаи всякакви. Хубава, но с комплекс напр. за килограмите или с ниска самооценка от детството, схващате ли? Кукла, но с нещо, което не достига - и у нея, и у мъжа и. Не казвам, че ще хукне след глутницата, но правилният в точния момент - да, може би ще поддаде. Интересът е толкова силен, че изкушението има голям шанс някога да победи. Не сте ли съгласни?

А при мъжете - да не би красавци като Стефан Данаилов или Калоянчев да са издържали на изкушенията? Хайде, там ще го минем по патриархална линия, може би затова е "по-разбираемо"

Някъде имаше статистика - обичам я, статистиката дава много добър инструмент за разбиране и управляване на процесите Simple Smile - около 75% от мъжете и около 40% от жените в световен мащаб изневеряват. Бяха изчислили, че това са почти всички работещи жени, вземайки предвид, че в много страни и култури, с голямо население, жените по принцип не работят. Сега може статистиката да се е изменила, не знам, това беше преди няколко години.

Аз съм голям радетел на равенството между половете - вкл. и поради една прозаична причина - ще отпаднат някои "задължения" и "отговорности", които сега се считат за мъжки и се очакват от мъжа, ще има по-голяма прозрачност в кариерното развитие и т.н.

Изневярата е огрона тема, но може би и всичко е казано за нея. Очевидно е, че здрава връзка не може да включва изневяра, защото най-малкото, което би липсвало, е здравословна комуникация.
Ама нашите прадеди какви велики статистици са били и колко добре са работили с проценти, ти да видиш Bowtie

Статистическите проценти може да са вече неактуални - допускам, че са се повишили 😃

# 263
  • София
Сега пък статистиката лоша Joy Проблемът е в тези, които не умеят или не желаят да я тълкуват правилно, защото не им харесва резултатът. И да, статистиката разглежда общото, не частното. За частното има други инструменти, за тези, които ги интересува да анализират него.

# 264
Сега пък статистиката лоша Joy Проблемът е в тези, които не умеят или не желаят да я тълкуват правилно, защото не им харесва резултатът. И да, статистиката разглежда общото, не частното. За частното има други инструменти, за тези, които ги интересува да анализират него.
Статистика тука няма, както се разбра.

Има подхвърлени чисълца с цел да стане някаква дискусия.

# 265
  • София
Това ясно. Говоря попринцип.

# 266
  • София
Айде пак проценти, които като не уйдисват на тезата са се увеличили.

Още веднъж, обяснявам: няма такова нещо като слаб ангел, ядосан, неядосан, вкиселен, подложен на внимание, комплексиран пък това, пък онова. Човекът е разумно същество, ако изневерява значи иска. Толкова.

Аз пак да кажа - хората изневеряват е твърдение, което не е вярно. Не хората, определени хора, които искат изневеряват. Няма случайности, няма така се случи, има само едно просто нещо - направил си го, защото си искал и защото така е било удобно. Няма нужда да се правим на мъченици, подвластни на случйности и т.н.

# 267
Статистиката винаги е за общите нагласи, за общественото, а не за индивидуалното. Разбира се, всеки индивидуален случай е различен. Но хората имат тенденция да забелязват и отчитат повтарящи се модели на възприемане, на поведение.

Напр. аз ако чувствам, че нямам достатъчно внимание според моите очаквания и след като съм споменал няколко пъти, че може би трябва да поработим и коригираме нещо, а няма развитие, да не говорим за резултат, получавам импулс да обърна внимание и да получа такова от друга дама, напр. да я поканя и тя да откликне по-топло и ведро, отколкото с "основната партньорка". Но защо бих запазил отношенията си с "основната партньорка" - защото ми носи други важни неща в живота. А може и тя самата има такъв подход и да получава внимание от различни източници.

Какъв е изходът - да се следим и да правим драми? Най-добре е да усъвършенстваме комуникацията, но ако не се получава? А защо не се получава - човек се променя, наистина има възходи и падения, има приливи и отливи. Може нещата да са били немного добре от самото начало, а може да са се влошили от някакви житейски сътресения - болести, проблеми в работата, загуба на родители/ роднини и т.н.

Но и аз отчитам, че паралелни връзки, продължаващи с години и съпроводени с голямо двуличие и лъжи вкъщи, това вече е реално отсъствие от основната връзка и тогава логично тя се разпада, рано или късно.

Надяам се, че ме разбирате?

# 268
Много си усложняваш живота.
Или ти пасва човека и сте си любими, любовници, брачни или небрачни партньори, или не.
Толкоз.

# 269
  • Обран бостан ;)
Съжалявам, че развалям идилята, която се е настанила в темата. Wink

За мен кръшкането е хубав спомен. Спомени с пари не се купуват.

Апропо - случвало се е да се видя с жени на които съм бил мераклия, но нищо не се е случило поради отказ от тяхна страна.

Когато ги попитам защо са постъпили така, обикновено замълчават за кратко и казват "Абе май трябваше".

Уточнявам, че говоря за жени, които вече не са обект на масово харесване, тоест отминали са годините в които са имали голям избор. 

Дали има промяна в отношението към изневярата ?

Ами четете:

Скандалните плейбои, които днес щяха да бъдат мразени

От Казанова до Пикасо - тези мъже са били прочути с безкрайния си списък от любовници

https://www.vesti.bg/lyubopitno/skandalnite-plejboi-koito-dnes-s … t-mrazeni-6241100

Общи условия

Активация на акаунт