Какво е за вас "изневярата" ?

• 18 785
  • 652
  •   1
Отговори
# 240
...Точно обвързани мъже са се запознавали с мен на обществени места, в общи компании също, много галантно, много възпитано, много интересно. Само че, в момента в който разбера, че си имат жена вкъщи - бягам.
Само, че момента в който се разбере това може да е след един месец.
И до тогава вече да са те вкарали в 75-те процента.
Никога не го бях чувал това за процентите.

# 241
  • София
Мъжете хич не умеят да лъжат за тези неща. Обикновено правят 'puppy eyes" и си признават всичко, като го гарнират със - "ама ние спим в отделни стаи". Която е тъпа да се върже на тая клоунада - да се връзва.

# 242
Не бих споделила мнението, че хубавите жени по- често изневеряват.
Чак пък на обществото били. Такива си имат изисквания, знаят си цената, стойността,
 получават постоянно внимание под всякаква форма, от всякаква мъже .Свикнали са. И няма как, просто някой се появил, поискал просто така да му се получи.
Виж, някои по- невзрачни и смотанички биха откликнали на всеки, щото може повече да не им се случи.

# 243
  • София
Проценти, дрън дрън, та пляс Simple Smile.

Ако имаме една красива жена, де що е мъжко ходи и ѝ се вре. Тя си седи, всичко мъжко търси контакт.
Красивите жени знаят цената си, не им е нужно да изневеряват, за да получат това, което искат.
Ама после - тя такава, тя онакава. А жената си е ОК, ама хич не ще да се занимава с армията нахалници, щото вкъщи си има много по-добро, което тя самата е отсяла, че е по-добро. И махни другото, ама и я определят като такава и онакава, щото си има стандарти и не иска да се занимава с всеки, който е решил, че му се полага по право. Честно, никога не съм виждала картинката хубав и качествен мъж и армия жени да му се натиска. Ама то и мъжете особено тия дето са голи като пушки, много ги е страх, че жените били матераилни, сакън да не им се вземе имАнето, дрто го нямат. Интересен свят.

Неравенство между половете, казвате. ОК, ама кой мъж е готов да се бори да си вземе децата, ама наистина да си ги вземе? Повечето само плашат гарги, после стават безкрайно заети и имат време за всичко, но не и за децата си. За тях, апропо, и пари нямат, нямат за издръжката, ама себе си рядко лишават. Познавам няколко семейства, в които децата бяха присъдени на бащите им, значи може. А всички, които реват, че уж по правило било - не са положили достатъчно усилия, за да убедят съда, че са по-добрия родител.

Чисто професионално - жените също са чудесни мениджъри, ама това на мъжете никак не се харесва, защото не си пускат кокала. Понеже не са агресивни, со кротце и со благо получават по-добрите резултати. А сега де?

Петко, няма нужда да слагаш жените в калъп. Както има мъже, които за чеп за зеле не стават, така има и такива жени. Лошото е, че ставащите и от двата пола са малко, а не ставащите се врат и напинят и после вадите процентите.

# 244
Едно време се ширеше мнение, че софиянките развратни били , ама на село у полето и нивата какви са ги вършели.

# 245
  • София
Сори, ама момичетата от малките градове, като усетят сладостта на анонимността на големия град, направо са като отвързани.

# 246
И за мен е неприемлива и също съм на мнение, че не всички хора  изневеряват. Защо да го правиш, когато ти е добре с човека до теб?
Това си е предателство,  и много хора не биха простили.

Докато съм работила е било все в мъжа среда и няколко пъти казах вече - това е женската логика, не мъжката. Разбира се, че не всички изневеряват, а още по-малко го правят непрекъснато. Но доста голяма бройка мъже и жени са покръшвали в един или друг момент от живота си и (мъжете) съвсем не се притесняват от това. Жените са по-дискретни. И това съвсем не е защото не им е добре с половинките им. просто съвсем други неща ги мотивират и то най-вече от долната глава Wink  Е, понякога и мерак за някои по-свободни сексуални практики, които половинките не споделят. Помня Робер Дениро като мафиот как говореше за любовницата си и го питаха защо му е? Той каза, че с жена си прави едно, с любовницата друго. А на въпроса защо не прави същото и с жена си той възкликна " Ама тя с тази уста целува децата!".

# 247
Хубавата жена не е собственост на обществото, но те кара винаги да си на ниво, понеже потокът от желаещи никога не спира. Но пък вероятността да изневери като че ли е по малка, понеже е свикнала на внимание, докато някоя грозна по- лесно би си повярвала когато някой друг и обърне внимание в редките случаи.

# 248
Радвам се, че дискусията се е развила - нали това е основната цел на форума.

Приказката, която цитирах, е от стари времена, мисля, че е народна мъдрост.

Казвате хубавата жена е свикнала и подбира. Случаи всякакви. Хубава, но с комплекс напр. за килограмите или с ниска самооценка от детството, схващате ли? Кукла, но с нещо, което не достига - и у нея, и у мъжа и. Не казвам, че ще хукне след глутницата, но правилният в точния момент - да, може би ще поддаде. Интересът е толкова силен, че изкушението има голям шанс някога да победи. Не сте ли съгласни?

А при мъжете - да не би красавци като Стефан Данаилов или Калоянчев да са издържали на изкушенията? Хайде, там ще го минем по патриархална линия, може би затова е "по-разбираемо"

Някъде имаше статистика - обичам я, статистиката дава много добър инструмент за разбиране и управляване на процесите Simple Smile - около 75% от мъжете и около 40% от жените в световен мащаб изневеряват. Бяха изчислили, че това са почти всички работещи жени, вземайки предвид, че в много страни и култури, с голямо население, жените по принцип не работят. Сега може статистиката да се е изменила, не знам, това беше преди няколко години.

Аз съм голям радетел на равенството между половете - вкл. и поради една прозаична причина - ще отпаднат някои "задължения" и "отговорности", които сега се считат за мъжки и се очакват от мъжа, ще има по-голяма прозрачност в кариерното развитие и т.н.

Изневярата е огрона тема, но може би и всичко е казано за нея. Очевидно е, че здрава връзка не може да включва изневяра, защото най-малкото, което би липсвало, е здравословна комуникация.

# 249
  • София
Казвате хубавата жена е свикнала и подбира. Случаи всякакви. Хубава, но с комплекс напр. за килограмите или с ниска самооценка от детството, схващате ли? Кукла, но с нещо, което не достига - и у нея, и у мъжа и. Не казвам, че ще хукне след глутницата, но правилният в точния момент - да, може би ще поддаде. Интересът е толкова силен, че изкушението има голям шанс някога да победи. Не сте ли съгласни?

Някъде имаше статистика - обичам я, статистиката дава много добър инструмент за разбиране и управляване на процесите Simple Smile - около 75% от мъжете и около 40% от жените в световен мащаб изневеряват. Бяха изчислили, че това са почти всички работещи жени, вземайки предвид, че в много страни и култури, с голямо население, жените по принцип не работят. Сега може статистиката да се е изменила, не знам, това беше преди няколко години.

Аз съм голям радетел на равенството между половете - вкл. и поради една прозаична причина - ще отпаднат някои "задължения" и "отговорности", които сега се считат за мъжки и се очакват от мъжа, ще има по-голяма прозрачност в кариерното развитие и т.н.

Айде пак с обобщенията.
Хубава жена = перфектна жена. Около тях е ято и си знаят цената. Не, че не може да има хубави жени с наднормено тегло, но около тях няма опашка. Жените с комплекси не излъчват онази женска енергия, която подлудява мъжете и около тях също не е ято. Как да ти го обясня - ако смята, че не си ѝ в категорията, няма никакъв шанс да ти обърнне внимание такава жена, защото тя вярва, че ѝ се полага по право най-доброто и ако ти не си най-доброто, за какво си ѝ, тя си има. Ако всичко ѝ е наред - няма да подаде, защото жените не мислят с гениталиите си, а ако случайно тръгнат да гледат встрани, то те емоционално са приключили и е въпрос на време да приключат и фактически.

Статистика - айде пак дрън дрън. Това е по анкета, на която няма никаква гаранция, че се казва истината. Спри да търсиш под вола теле, жена, за да тръгне да търси друг мъж при наличен трябва да я яко влюбена, а за да е яко влюбена, то значи, че светът ѝ се е разпаднал преди това с настоящия ѝ партньор. Не си ли чувал, че жените изневеряват с главата, а мъжете между краката. Ако обича партньора си, една жена може да направи много компромиси, междукрачието не е в основата на мисловната дейност. И да, ако обича партньора си няма да подаде. Не си търси извинения как едва ли не жена ти ти изневерява, щото Х, само и само да имаш оправдание да го направиш ти.

Ааа, ама даааа, те мъжете като са се юрнали да издържат и осигуряват финасово жените, направо се изтрепват. Ама жената им е длъжна да ги обгрижва всякак - почистено, сготвено, изпрано, задоволен, да е красива, да е поддържана... а той - 2 м шкембе, оплешивял, лежи на дивана и мрънка колко е уморен, че работи. Не зная дали си изтеглил къса клечка, но мен никой не ме е издържал. Винаги съм работила, винаги съм се старала всичко да е наред, но съпругът ми е прекрасен човек, който наистина заслужава всичко това + още по толкова. За протокола - ходя на работа и вземам повече от него.

# 250
  • До хладилника, който обичам
Приказката, която цитирах, е от стари времена, мисля, че е народна мъдрост.
Не вярвам, но ако намеирш линк, кажи?

Данаилов, Калоянчев, "защо кино звездите изневеряват повече от редовите мъже" няма нищо общо с патриархата.

# 251
Възприемането на коцкарството на кинозвездите или на дядо Стефчо има общо с патриархата - той прави по-лесно смилаеми техните кръшвания.

Аз съм съгласен с всички доводи, темата е огромна. Да не забравяме - хубост не значи и ум - може някоя/й хубавица/ ец да е просто глупав/а, да няма възпитание. Светът не е идеален.

Важното е ние да сме и хубави, и умни, и без комплекси.

Последна редакция: ср, 15 окт 2025, 17:49 от Petko09699

# 252
Петко, много се радвам, че не те познавам, приятелю. Хич нямаше и да разговарям с теб. Толкова гадни неща пишеш, ще ме прощаваш за искреността, и боя се, че наистина ги мислиш. Не бих живяла на твоята планета.
П.п. С това спирам да те коментирам.

Последна редакция: ср, 15 окт 2025, 17:54 от Uncommon

# 253
  • София
Аз малко се съмнявам, че Петко има на кого да изневери.

# 254
Защо бе, Петко си казва много верни неща. Всеки може да се изкуши и подхлъзне, просто при повечето осъзнати и готини хора има по- голям подбор.
Може и изобщо да не се осъществи изневяра, за физическа говоря.

И при най- здравата и дълга връзка  могат да се появат пукнатини, сривове, то няма вечно идеално.
Животът е низ от възходи и падения, уроци и случки. За мен, най- важно е било как да приемем и   отработим всичко, което ни се случва и дали ще потънем или ще изплуваме.

Общи условия

Активация на акаунт