Какво е за вас "изневярата" ?

• 3 025
  • 106
  •   3
Отговори
# 60
  • Бургас
Има ли ментална изневяра съпроводена от лъжи ? Предателството по това направление изневяра ли е? ..
За мен има предателство, в смисъл на измяна, дори да липсва физическото. "Менталната" тръгва от емоционален дефицит, а той е в основата на разрива в една двойка, защото говори за изчерпване, за липси, за много други проблеми в двойката. Физическата изневяра винаги  е била върхът на айсберга, под който стоят много, много други неща , които градират с времето, та да се стигне от липса на интимност/взаимност, до отчуждение и пълна  липса на комуникация...или лъжи, както е в случая явно.  Върху това трябва да се работи - какво липсва на всеки един от партньорите и къде са се загубили по пътя, защото крачката от "менталната" изневяра до другата е един клик разстояние.

# 61
Роси, много хубаво мнение. Подкрепям.

# 62
Но моля ви! Не пренасяйте преживени от вас ситуации в моите проблеми ...

Да даваш доверие и лоялност не винаги е реципрочно. Жена ти има други потребности и ще ти отговори с доверие и лоялност, ако те са задоволени. Да влезеш във водовъртежа на навиците и общоприетото и да очакваш, че това ще ти носи сигурност в отношенията, е най-голямата грешка.

Да, убеден си, че не заслужаваш това. Може да изтъкнеш всички предимства на идеалното ви партньорство, но за да се реши жена ти на подобна крачка, е червена лампа не за нас, а за теб. И докато всичко за теб е идеално и "ама как може жена ми да си помисли за друг", се оказва, че сценарият е пренаписан точно с тази добавка, срещу която негодуваш.

И темата си задал съвсем стратегически и щадящо. Да, ама не си пощаден. Защо?

Как разбрахте ,че нашите отношения са влезли във водовъртежа на навиците?
Не , не съм убеден какво заслужавам. За това търся диалог се опитвам да разбера генезиса на проблема. За сега нещата ми се представят, че аз нямам вина, а са плод на грешка възникнала поради низ от обстоятелства и липса на определен тип опит. И разбира се, че червената лампа е за мен! Няма как да е друго.  Последното не го разбрах! Благодаря за мнението.

# 63
  • До хладилника, който обичам
Ако питаш за съвет, третирай жена си като младо гадженце, без да приемаш нищо за даденост, даже и от 103 години да сте заедно. Нищо не е даденост в тоя живот.
Ако търсиш валидация дали всеки поглед или флирт е изневяра, не е.

# 64

Жена и вода тръгнат ли, спиране няма.
Жена, огън и дявол, никога не казват стига.

Жена и ръжда тръгнат ли, няма спиране

# 65
Скрит текст:
Боре, искаш да кажеш, че авторът е изпуснал положението и вече нищо не може да се направи? Според мен е обратното, много може да се направи, след като двамата разговарят един с друг.
Има необратими ситуации, но има и обратими. Надявам се такъв да е случаят.
Не знам за какво са ти тези сентенции за жените, като че ли мъж ако си тръгне, може да бъде спрян.
А това за дявола не го разбрах. За какво жената не казва "стига"? Казва, и още как.

Разбира се, че може да се направи - нарича се компромис, но този компромис накрая има горчив вкус за "пострадалия". Много хора са на принципа - размина ми се, ще мине време и ще си го направят пак. Трябва или някакъв катарзис да се случи или човек да порастне, но на тези години кога ще се променя? За съжаление, понякога порастването е свързано със загуба.
И да разговарят може ли да върне времето назад? Не.
Това не са сентенции, ами какво съм чувал. Една жена казва стига, когато не и отърва (и пак не винаги), обаче на хубавото никога не казва стига. Същото важи за мъжете, особено успелите както казаха по-нагоре.

Една потребителка тук има текст в профила, който казва всичко: Доверието е костта, която се чупи най-лесно, заздравява най-дълго и винаги накриво (или нещо подобно).
Ако нямаш 100% доверие на партньора, каква е тази връзка? (поне за мен е така)

Като иска да ходи да се плющи с други, да каже разделяме се и айде. И това важи и за мъже и жени.

Пред винкело всички са равни, мъже, жени, няма значение. Ако жена беше направила темата, щях да нахраня мъжа. Когато се дискутира проблем, всякакви солидарности, лично приемане и т.н. трябва да се забравят.

# 66
И като си го заусуквал в клишета и крилати фрази, веднага се сещам и за друга "Бой и е***е не се връщат". Е, тук има само вечеря, значи нещата са поправими.

# 67
Само за вечеря ли е всичката драма? Е щом е без физически контакт иди, дойде, от тук нататък е важното как ще се развият нещата. Ако има последващи срещи, чатове особено задълбочени разговори до среднощ, пътят до туй в онуй е много кратък. Ако пък жената на авторката реши да набие спирачки сега, нищо не е станало, така че да диша спокойно.

# 68
Само за вечеря ли е всичката драма? Е щом е без физически контакт иди, дойде, от тук нататък е важното как ще се развият нещата. Ако има последващи срещи, чатове особено задълбочени разговори до среднощ, пътят до туй в онуй е много кратък. Ако пък жената на авторката реши да набие спирачки сега, нищо не е станало, така че да диша спокойно.
Не знаем дали и вечеря е имало.

# 69
И като си го заусуквал в клишета и крилати фрази, веднага се сещам и за друга "Бой и е***е не се връщат". Е, тук има само вечеря, значи нещата са поправими.

Заусуквал, клишета, крилати фрази? Само това ли "разбра" или само за да кажем нещо негативно, за тези неща избра да се хванеш. Като гледам, си написала "само вечеря", което както изглежда не е вярно, така че определено неподготвена се изказваш.
Тези клишета и крилати фрази не са измислени без причина и не са от вчера, но като не ти харесват, търси източниците да се оплакваш на тях.

# 70
  • волно калдъръмче
Как разбрахте ,че нашите отношения са влезли във водовъртежа на навиците?
Не съм го разбрала, но едното обяснение на въпроса защо жените изневеряват е чрез това , а другото е, че жена ти е безмозъчна. Мисля, че точно това се опитваш да прокараш с това изречение, което е нейно, предполагам
За сега нещата ми се представят, че аз нямам вина, а са плод на грешка възникнала поради низ от обстоятелства и липса на определен тип опит.
Такова оправдание ще извърти всяка жена, която не е спокойна за реакцията ти и развръзката. Истината няма да научиш. Или ще спре да ходи, или ще започне по-добре да се прикрива. До същината ще достигнеш много бавно и само ако смениш подхода.

И разбира се, че червената лампа е за мен! Няма как да е друго.  Последното не го разбрах! Благодаря за мнението.
Пояснявам: темата е "Какво е за вас "изневярата"?" и логичните отговори обслужват твоя интерес като жертва на нелоялната прелюбодейка. Не разкриваш подробности - имаш право. Ама и ние не пасем трева.

# 71
Ми води жена си по- често на ресторанти, да не яде с други.
И в живота е същото.
За мен изневяра няма, докато не се е случило туй в онуй.

# 72

Заусуквал, клишета, крилати фрази? Само това ли "разбра" или само за да кажем нещо негативно, за тези неща избра да се хванеш. Като гледам, си написала "само вечеря", което както изглежда не е вярно, така че определено неподготвена се изказваш.
Тези клишета и крилати фрази не са измислени без причина и не са от вчера, но като не ти харесват, търси източниците да се оплакваш на тях.
Позитивна съм, виж болднатото в моите думи. Колко е вярно за "само вечеря", оставям на автора да си знае най-добре. За пред нас това му е историята и се надявам наистина да няма нещо повече.

# 73
Само вечеря означава, че тя предпочита  да е с другия, да се показва с него, без да се съобразява с мнението на съпруга си, дали ще го нарани и изложи пред познати.
Щом крие от него къде е и с кого е, пак си е вид изневяра.

# 74
За мен изневярата в смисъл на чувства и отношения с друга жена е край на връзката. Срещи, кафета, чайчета, споделяния, чатове има ли редовни - хич не ме интересува какво друго има / няма. Не бих давала втори шанс.Не бих се разправяла, търсила причини и подобни. Имало - станало, чао. Аз винаги ще се оправя, не ми се губи време с такива неща.

Общи условия

Активация на акаунт