Какво е за вас "изневярата" ?

• 19 723
  • 690
  •   1
Отговори
# 180
  • София
Има и вариант, в който ценят човека за други качества, не са ревниви и просто не им е от значение еднократна физическа изневяра.

Има и трети вариант - зен Wink
Тоест като в притчата - ако в гората падне дърво, но никой не види и не чуе това, то дали дърво е падало изобщо?
Демек ако си носят греха и го крият и не се разбере, то другият как ще знае, че има изневяра?  И пак казвам - за някои хора такива изкръшквания изобщо не значат, че нямат чувства и отговорност към половинките си. Просто някаква тяхна си по-различна морална система, според която това не е грях, ако е дискретно и не се разбере.

Смятам, че зад такъв "зен" се крие точно някое от нещата, които изброих.

# 181
По мои наблюдения често е  точно обратното. Именно тези, които майсторски си кръшкат, са някакви ревнивци и тотални параноици към половинките си. Всичко им изглежда подозрително, правят сцени.

И обратното съм наблюдавала - хора, които са принципно много верни към половинките си, ако не видят с очите си нещото, няма да повярват.

Всеки съди от себе си и приписва на останалите това, което той прави.

# 182
  • София
И още нещо - ако няма ревност, а има спокойствие , някак се губи желанието за забежки.

# 183
Най-лесно е да се приключи нещо!
Ти явно искаш да простиш и да останеш с жената която ти е изневерила. Изясни си ситуацията каква е всъщност - дали е чат, флорт и се е спряла сама или е имало секс, повече от веднъж, тогава вече за грешка не може да се говори.

# 184
Не знам как в съвремието, при всички комуникации и при (псевдо-) равенство между половете можем все още да сме толкова чувствителни към флиртовете или изобщо изневерите? Задавам го като лека провокация. Защото сега всеки работи някъде, всеки се доверява или поне усмихва на някого, обсъждат се лични теми. Някой се захласва по някого, идва парти или командировка или някои кабинети се заключват отвътре, да не говорим за колата-природата/ мотела. Даже сред природата е толкова вълнуващо, ако партньорът вкъщи не слиза от дивана или не излиза от спалнята.

Имаме ли право да сме толкова чувствителни на всичко това? Не важи ли разбирането "всички го правят"? Или всеки от нас мечтае да бъде изключителен ("ексклузивен") за партньора си?

Може би трябва да развием някакви други критерии за изневярата - напр. венерически болести или бременности/ деца от други. Може би това да е новият праг, а не просто сексът с други?

# 185
  • София
Веднага ти отговарям като майка на "съвременничка". Яко се ревнуват! Кой кого погледнал, с кого чатил, къде ходил... Даже имам чувството, че са по-строги и морални от нас "децата на 90те". Почти всички приятелки на дъщеря ми /2000-2005/ са във сериозни връзки.

# 186
Очевидно еволюцията не се е справила много добре. От гледна точка на биологията сме програмирани да се чифтосваме безразборно с единствената цел възпроизводство, но от друга ни е даден разум.Така психиката се опитва да "надхитри" и да се наложи над биологията, като я поставя в някакви рамки. Получава се един конфликт между системите и те не работят в синхрон. Може би някой ден ще се изчистят всички грешки, но до тогава оставаме в бета версия.

# 187
Имаме ли право да сме толкова чувствителни на всичко това? Не важи ли разбирането "всички го правят"? Или всеки от нас мечтае да бъде изключителен ("ексклузивен") за партньора си?

Може би трябва да развием някакви други критерии за изневярата - напр. венерически болести или бременности/ деца от други. Може би това да е новият праг, а не просто сексът с други?
А дали с ръка на сърцето ще кажеш, че е О.К. твоята жена да е в коли/ кабинети/хотели с колеги и познати?

# 188
Скрит текст:
Не знам как в съвремието, при всички комуникации и при (псевдо-) равенство между половете можем все още да сме толкова чувствителни към флиртовете или изобщо изневерите? Задавам го като лека провокация. Защото сега всеки работи някъде, всеки се доверява или поне усмихва на някого, обсъждат се лични теми. Някой се захласва по някого, идва парти или командировка или някои кабинети се заключват отвътре, да не говорим за колата-природата/ мотела. Даже сред природата е толкова вълнуващо, ако партньорът вкъщи не слиза от дивана или не излиза от спалнята.

Може би трябва да развием някакви други критерии за изневярата - напр. венерически болести или бременности/ деца от други. Може би това да е новият праг, а не просто сексът с други
?
Сбъркан ти е въпросът още в основата:
Цитат
ако партньорът вкъщи не слиза от дивана или не излиза от спалнята.
Или не допускаш такъв скучен партньор или правиш нещо по въпроса да се раздвижи положението, за да не се стига до секс игрички и интерес навън. Тези изброените заигравки и разнообразие са хиляди пъти по-приятни и секси с любимия човек.
Да си ексклузивен с някого е новото секси - да.
При толкова лесен, достъпен секс и безразборен, да успееш да запазиш емоции и тяло за 1 човек, е ценно.

# 189
  • До хладилника, който обичам
Веднага ти отговарям като майка на "съвременничка". Яко се ревнуват! Кой кого погледнал, с кого чатил, къде ходил... Даже имам чувството, че са по-строги и морални от нас "децата на 90те". Почти всички приятелки на дъщеря ми /2000-2005/ са във сериозни връзки.
O, моля ти се. Новото поокление gen Z, следвано от Алфа, са напълно изтрещяли в това отношение, защото социалните медии напълно ги побъркват (и объркват). Кой на кого какво харесал, не непременно изневяра, а погледи, споменавания, разговори за някой... мега странно ми е това тотално задушаване и не ми се вижда здравословно.

# 190
Очевидно еволюцията не се е справила много добре. От гледна точка на биологията сме програмирани да се чифтосваме безразборно с единствената цел възпроизводство, но от друга ни е даден разум.Така психиката се опитва да "надхитри" и да се наложи над биологията, като я поставя в някакви рамки. Получава се един конфликт между системите и те не работят в синхрон. Може би някой ден ще се изчистят всички грешки, но до тогава оставаме в бета версия.
В голяма грешка си, двойката е еволюционно заложена в човека, както и моногамията в различна степен.
Има много опити за свободна любов в разни комуни, при болшевишката революция има правени такива опити, при хипи движението също. Няколко такива комуни хипита са били наблюдавани от учените, развитието им е много интересно. След първоначалната еуфория всеки да се плющи с всеки се почват скандали помежду участниците, ревност, драми докато накрая само в рамките на няколко месеца всичко се разпада на двойки напускащи една по една комуната след серия от шумни скандали докато не остава никой. До колкото знам подобни резултати са наблюдавани при още такива опити.
Общо взето такива оправдания как хората не са моногамни, всички мъже/жени са такива са просто оправдания за примиренчество и липса на воля да промениш нещата.

# 191
  • София
Съгласна съм, Бу.  Три от момичетата са в супер задушаващи връзки, чак аз се чудя как нещата са тръгнали толкова назад.

# 192
Моите представители на същото това поколение работят, учат и мислят за бъдещето си. Не че не си живеят междувременно живота, пътуват си, излизат с приятели, но сериозни връзки не виждам на хоризонта. Така че няма правило, младите хора са си най-различни.

# 193
  • До хладилника, който обичам
Не говорим за личните им постижения - и моите собствени се развиват и си живеят живота. Но тенденциите на поколенията като цяло са тези. Случайни рийлове на произволни езици показват, че не е нещо локално за дадена страна или култура. Едновременно прогресират заради общуването в социални мрежи, и има различно ниво на сексуална и прочие свобода, и скачат сто години назад в отношенията си.

# 194
Еволюцията въобще не дава превес на безразборното правене на секс и съответно отглеждане на чужди деца.
Едно човешко дете се гледа трудно и с много ресурс. Ако бащата не е ангажиран с отглеждането на детето, за майката е доста по-трудно да направи това. Дори за един мъж да е примамлива идеята да направи дете и да си бяга, то това дете е с по-ниски шансове за оцеляване. Тогава може да се пробва за количество деца, но жените не примираме от желание да раждаме от мъже с деца от различни жени.
Има изследвания, че еволюционно хормоните на мъжете са се изменили след раждане на тяхно дете в двойка с цел задържане в двойката поне за някакво време и това ги кара да се свързват и да не им шарят очите.

Общи условия

Активация на акаунт