Какво е за вас "изневярата" ?

• 19 506
  • 686
  •   2
Отговори
# 330
Жив и здрав да си.
Някои сами се убеждават, че са щастливи, други биват убедени.

# 331
Щастието е относително понятие и е вътрешен процес.

# 332
  • Далечният изток
Кой скача веднага, че пък и масово?!

# 333
Поименно ли трябва да отговоря на този въпрос или как?.

# 334
  • Далечният изток
Щом е масово, ще ти е трудно поименно.
Чудя се откъде тия наблюдения.
Хората около теб са примитиви, които ги води нагонът, и хукват без да мислят след всеки, който си поиска?

# 335
Здравейте,
Наскоро получих доста сериозен шамар от жената до себе си, който дълбоко ме разтърси и вдигането е доста трудно.
Вероятно ще потърся и специализирана психологична помощ за да се справя с това, но все пак ми е любопитно вашето мнение. Та какво е за вас изневярата? Тук ясно трябва да поставя първоначалното условие , че става въпрос за сключен  брак с половинката. За някого може това да не е от значение, но за мен има.
Та нека се върна на въпроса. Само сексуалната забежка ли се смята за изневяра. флирт, среща с друг мъж ? Какво е това? Има ли ментална изневяра съпроводена от лъжи ? Предателството по това направление изневяра ли е? ..

Изневярата започва там, където съзнателно криеш, че вършиш нещо, което би наранило човека до теб, ако го научи.
Независимо дали това е тяло, мисъл, съобщение или действие, когато умът и сърцето вече не са в тази връзка. Тя е там, където човекът до теб вече не те допуска в света си, но продължава да носи маската на близост. Когато се появи нужда да прикриваш – думи, срещи, мисли.
Може да няма физическа близост, но има предателство.

# 336
Хората около теб са примитиви, които ги води нагонът, и хукват без да мислят след всеки, който си поиска?
Ами по какъв друг начин обяснявате многобройните разводи при толкова много дългогодишни връзки. Предвид , че хората сме склонни подбирайки приятелите си да се капсулираме със "себеподобни" и да не се натоварваме излишно с масовостта, която не ни допада и въпреки това в моето обкръжение последните 5 години се сблъсках с няколко такива случая.... Тук изцяло изключвам разводи в следствие , на някакъв вид малтретиране, неприязан или дори лошо отношение. А и в работата си контактувам с много и всякакви хора. Страшно е... Радвам се за вас, че сте успяла да се изолирате.

# 337
  • Далечният изток
Чакай сега. Искаш да изследваме тук причините за разводите ли?
Окей.
Аз съм адвокат. Сега ще ти кажа моите наблюдения, защото вече мога смело да кажа, че имам завиден опит. 100% от моите случаи са поради една единствена причина - психическо, икономическо и физическо насилие от страна на съпруга към съпругата. С изневери не съм се сблъсквала като причина, поне не са го споделяли с мен клиентите.
Сред моите познати.... Мисля, мисля, прехвърлям си ги... Сега ще ти кажа. Приятелките ми са или омъжени, или в дългогодишни връзки, или са без партньор. За една единствена позната, а повярвай ми, аз познавам много хора, знам, че има извънбрачна връзка. Имаше по-точно, дългогодишна, но тя я прекрати. Мъжът ѝ знаеше, имаха някакви разправии, но и към момента са заедно, не са се развели имам предвид. Познавам мъже, които изневеряват на жените си, в 90% от случаите с изневери, го правят с една и съща жена, тоест имат любовници. Любовниците не ги познавам, в смисъл нямам представа дали и те от своя страна са омъжени или не са.

Та, така си обяснявам "многобройните разводи при толкова много дългогодишни връзки" - с насилие, с много търпеливи жени, търпяли с години, но все идва един край, особено когато децата им поотраснат.
И понеже ти няма как да знаеш какво се случва зад затворените врати на тези твои няколко случая в твоето обкръжение, си го обясняваш с най-елементарните причини - ми нея я засърбяло и тя скочила веднага, щото нагона, щото кинтите, щото дрън-дрън... Не изключвам да има и такива хора, но това не се прави масово, както се опитваш да ни го представиш.  
Да, хората изневеряват, което обаче в моите случаи се оказва, че не е причина за развод.
Това са само и единствено мои наблюдения, които не претендирам да превръщам в статистика.

# 338
В никакъв случай. Това изследване едва ли би било показателно. Макар при всяко едно от изброените от вас неща става въпрос за липса на елементарно уважение и себеуважение, което води до изброеното от вас.
Ами аз май точно това казах. Масово се изневерява и масово хората се ръководят от първичния си нагон. Малко са разводите в следствие на това, вероятно защото хората почват да го приемат , като норма и да го понасят. При моето обкръжение всичките двойки са ми твърде близки, както като двойки така и по отделно, като хора, та много добре знам каквото знам. Познавам и двете страни още преди да станат двойки и то не просто познавам.
Май е за радост, че  нито един от случаите, които вие споменавате не касаят моето обкръжение...
Както и да е. Излишна демагогия, която ако я продължим да водим, ще е срамно да спечеля аз, предвид професията ви.

# 339
  • Далечният изток
Моля?!
Значи същото казваш, пък ще спечелиш някаква битка срещу мен, която явно сам си водиш, защото аз нито воювам, нито с някого се сражавам...
Нещо не можем да се разберем.
Аз казах каквото имаше да казвам по темата...

# 340
Наистина не можем да се разберем. Казах някои неща, вие ги разбрахте по различен начин. Възможно и аз да не съм достатъчно ясен. И накрая исках да подчертая, че предвид професията ви е нормално да се аргументирате по-добре и да защитавате тезите си. Нищо повече!

# 341
  • Обран бостан ;)
Скрит текст:
Ами по какъв друг начин обяснявате многобройните разводи при толкова много дългогодишни връзки.
Скрит текст:
Предвид , че хората сме склонни подбирайки приятелите си да се капсулираме със "себеподобни" и да не се натоварваме излишно с масовостта, която не ни допада и въпреки това в моето обкръжение последните 5 години се сблъсках с няколко такива случая.... Тук изцяло изключвам разводи в следствие , на някакъв вид малтретиране, неприязан или дори лошо отношение. А и в работата си контактувам с много и всякакви хора. Страшно е... Радвам се за вас, че сте успяла да се изолирате.

Защото масово жените смятат, че заслужават и ще намерят, нещо по-добро.

# 342
Има много причини да се стигне до развод.
Основните са нетърпимост към другия натрупана с години – скандали, студено отношение, грубост, неглижиране, унижение или прислужническа дейност. И се стига до една перманентна умора и изчерпване на отношенията. Тогава е най-нормално всеки да потърси свой път.
Изневерите също са причина, но те рядко се споделят, тъй като хората се срамуват да признават, че са им изневерили или те самите изневеряват.

# 343
За мен развратът е повсеместен. На първо място в работата. Там се играждат ежедневни близки контакти, има доверие, обсъждане и решаване на заплетени и важни ситуации. Може да бъде по-интересно от вкъщи.

Ние нямаме задръжки, няма откъде да дойдат. С материалистично образование и възпитание, откъде да имаме задръжки?

Макар че в България нещата се подобриха като стандарт на живот, все още сексът е разменна монета за запазване на работа и кариерно развитие, търговия с влияние и др.

# 344
  • София
Тъй ли?
Ако чуя мъж да ми говори така на първа среща, втора няма да има.
Аз лично никога не съм си позволявала нищо общо с флирта на работа.

Общи условия

Активация на акаунт