Shein - тема 4

• 11 344
  • 218
  •   1
Отговори
# 180
natka, и аз не съм плащала досега доставка. Ама много се издразних с тея пантофи. В Шейн между 23 - 29 лв ( в зависимост от цвета, ти да видиш), в Тему - 11лв. Не ми е за 10 лв, ама с тях мога 2 чифта да купя. 😃

# 181
Аз също бих се подразнила, нормално е.
Не всичко си струва, това важи не само за Shein а за всеки сайт. Купувам от тях което ми е изгодно там в момента и не го мисля особено.
Но го има моментът че предимно са неща които не са ми особено важни или спешни, та съвсем нямам мотивация да дебна особено кога и къде за цена. Мятам там в количката като ми хареса нещо, чат-пат проверявам на кое каква цена дава. Ако преценя че е добра и че стигат за една поръчка, поръчвам. Ако не - продължават да си висят там Grinning Ако чакат на такива пазаруващи като мен, да са фалирали отдавна Joy
С Тему нещо не можах да се харесам, а и идеята да не знам къде и как ще ми доставят нещата хич не ме кефи, особено от пощите стоя далеч... Като изключим това не ми изглеждат чак толкова различни платформите, поне доколкото съм ровила аз.

# 182
Аз пазарувам от Шейн, а мъжът ми от Тему и се допълваме. От Шейн нещата често са много хубави - например папки от плат с цип за учебници. Сега гледам, че и в Тему са пуснали подобни. Дамските костюми в Шейн също са добри, но в Тему има доста дребна техника - слушалки, часовници, крушки, фенерчета, която е сполучлива.

# 183
Аз пазарувам от Шейн, а мъжът ми от Тему и се допълваме. От Шейн нещата често са много хубави - например папки от плат с цип за учебници. Сега гледам, че и в Тему са пуснали подобни. Дамските костюми в Шейн също са добри, но в Тему има доста дребна техника - слушалки, часовници, крушки, фенерчета, която е сполучлива.

И аз мисля, че като се регистрирам в Тему, ще мога да си избирам между него и Шейн спрямо какво ми трябва и кое ми е по-изгодно.

# 184
Някои от вас има ли като моя проблем ?Преди празниците поръчах и върнах доставката. Трябваше да ми възстановят сумата, но получих на 02.01.2026г. грешна   транзакция. Плащането беше със карта, а от банката ми казаха, че проблема е във валутата и не могат да приемат в БГ лева,както е било плащането. От "Шейн" не могат и не искат да ми препратят във друга валута, като ме убеждават, че проблема е от банката. Те пък ми обясняват, че нищо не могат да направят по въпроса и трябва да се разбера със търговеца.
Разбрах, че има код който се следи международните преводи и от "Шейн" ако пратят този АRN номер може да проследят превода.
Помолих ги да ми го изпратят, но само обещават и съм на изчакване...
Какво да правя и как да процедирам за да си получа парите обратно. Стоката си е при тях всичко е точно и коректно от моя страна, но парите не мога да ги получа. Има ли някой който има моя проблем ?На приложението ми изписва, че имам транзакция, но е отказана !

# 185
Връщат ти по същата сметка, от която ти си им платила с картата... Обаче тя вече не е в такава валута и няма как.
Бих се пробвала да уговоря ако може да ги върнат като кредит при тях, т.е. сума която да можеш пак при тях да си похарчиш.
Специфичен случай е, вероятно ще трябва да го ескалират защото с това бот или най-ниското ниво съпорт едва ли имат права да променят. Не бързай да се отказваш.

# 186
Пробвай се да им обясниш, че лева вече не е официална раплащателна валурта, че от 1.1.2026 вече не съществува. Оставам с впечатление, че Шейн май не са много наясно с този факт, предвид, че акаунтите на доста хора все още са в лева.
В случая те са виновни и промяната трябва да е при тях, както всички останали финансови институции превалутират при необходимост от рефънд след 1-ви

# 187
  • вкъщи
Какво мога да направя , когато поръчката се  бави много и идва след срока?

# 188
Писах им. От банката трябвало да я превалутирали. Аз се свързах със банката и те ми обясниха, че не могат да да направят нищо по въпроса. Системата не приема преводи със български левове и нямат достъп. Единствения вариант е да съм преговаряла със търговеца. Прехвърлят си вината едни на други и така...
natka, това е последното нещо, което ще се опитам да направя. Колкото и да не ми се иска. Толкова ядове и писания тия дни. Ще ми е за първо и последно пазаруване от тях !

Последна редакция: нд, 04 яну 2026, 18:03 от sahshenceto

# 189
Работя в сферата и в случая банката е права, превалотирането трябва да е при търговеца.
Освен да продължавате да ги тормозите и да им напомняте, че валута BGN вече не съществува. Успех!

# 190
Преди Нова година имах пратка от Шейн, от 5 артикула за 2 исках връщане на сумата. Едното беше дифузер за ароматерапия като горящ огън, на втората минута почваше да тече вода отвсякъде. Другото беше едно зарядно комбинирано за iphone, но слотчетата не съвпадаха с iphone 15, а беше описано в описанието, че са за 15 , 16 и така. Скъсах си нервите да им пращам снимки, клипове, но в крайна сметка върнаха парите без да им връщам пратките. Много лошо впечатление оставиха в мен.

Можете ли да ми кажете къде се намира опцията за възстановяване без връщане?
Поръчах магнитна чистачка за прозорци, най-скъпата, дадох 50 лв., спазих всички инструкции, хубаво мокро стъкло и тн и ми надра прозореца отвътре, а съм на квартира Angry като цъкнах връщане, искат да си търся куриер и да ги връщам за моя сметка, а те не възстановявали таксата. Кой знае колко ще ми излезе до Китай. Ако могат да ми възстановят част от сумата поне без са връщам, ще е супер.

# 191
Преди Нова година имах пратка от Шейн, от 5 артикула за 2 исках връщане на сумата. Едното беше дифузер за ароматерапия като горящ огън, на втората минута почваше да тече вода отвсякъде. Другото беше едно зарядно комбинирано за iphone, но слотчетата не съвпадаха с iphone 15, а беше описано в описанието, че са за 15 , 16 и така. Скъсах си нервите да им пращам снимки, клипове, но в крайна сметка върнаха парите без да им връщам пратките. Много лошо впечатление оставиха в мен.

Можете ли да ми кажете къде се намира опцията за възстановяване без връщане?
Поръчах магнитна чистачка за прозорци, най-скъпата, дадох 50 лв., спазих всички инструкции, хубаво мокро стъкло и тн и ми надра прозореца отвътре, а съм на квартира Angry като цъкнах връщане, искат да си търся куриер и да ги връщам за моя сметка, а те не възстановявали таксата. Кой знае колко ще ми излезе до Китай. Ако могат да ми възстановят част от сумата поне без са връщам, ще е супер.

Пишете на кол центъра им....като отидете на профила си в ляво има Обслужване на клиенти и там започва една комуникация, като искат клипове и снимки, но накрая ми върнаха парите. Понеже плащам през Револют нямах проблем със връщането, защото си бях открила еврова сметка преди това.

# 192
На път съм да спра да пазарувам тотално от Шейн с тази безплатна доставка направо ми убива желанието да пазарувам изведнъж от 17 лв и стотинки тази сутрин става пак 57 лв не знам от какво зависи и на какъв принцип сменят тази доставка

# 193
На път съм да спра да пазарувам тотално от Шейн с тази безплатна доставка направо ми убива желанието да пазарувам изведнъж от 17 лв и стотинки тази сутрин става пак 57 лв не знам от какво зависи и на какъв принцип сменят тази доставка

Мен ме отказва и платеното връщане. Много често попадах на меко казано, неподходящи дрехи, но не ги връщам, че ще ми излезат златни, вместо евтинджос.

Май в Тему връщането е безплатно, или греша?

# 194
Аз затова на дрехи от там не се надявам. Но аз и по принцип не пазарувам дрехи онлайн, шансът да не ми стоят добре не е хич малък и за мен не си заслужава. Имам 2-3 тениски от Shein но те са стандартна кройка и са взети да са ми леко свободни - там няма какво да се обърка. Дори и тях не бих взела ако не ми бяха излезли почти без пари - познавам се, няма да тръгна да ги връщам. В интерес на истината се оказаха хубави и щампите държат, но това никога не се знае предварително.

Общи условия

Активация на акаунт