🎄Коледни подаръци 2025🎄

• 21 267
  • 340
  •   5
Отговори
# 300
  • Вила Великула
И това с бутилките не винаги е ок. От години клиент ми подарява всяка коледа по бутилка бейлис. А аз такова нещо не близвам. Как да му кажа, да не си дава парите за такъв подарък, като дори жеста е достатъчен. Добре, че имам един познат, който обича, та му ги подарявам.

# 301
Бутилки и бонбони са по-конвертируеми от всякакви други неща. Като не ми допадат бонбоните, ще ги подаря на някой друг, ще ги дам на детето, на съседката, стига да са в срок на годност. С предметите е по-трудно.

# 302
  • София
Добър избор е доколкото не виждате как 20 от 30 човека си разменят буквално едно и също. За мен в конкретния случай си е отбиване на номер. Затова се чудя как да разнообразя.
Ако 20 от 30 човека си разменят едно и също аз бих Ви посъветвала да престанете да го правите. Явно по-голямата част от колектива не изпитва "ентусиазъм", пък и всеки си знае съображенията.
Говоря като човек, който ненавижда подобни задължитлени мероприятия и не ходи на тях (преди едни колеги се опитваха да го организират, не отивам и толкова). Пък и достатъчно други разходи има покрай Коледа, особено с малки деца - започват едни градински/училищни тържества, Дядо Коледа "идва" по всички допълнителни занимания, на които ходят децата и носи разни подаръци, пари се събират навсякъде, отделно е ваканция и разходите за времето между Коледа и НГ също са фактор. Някои нямат възможност да отделят и 15лв за нещо допълнително, а трябва да лишат семейството от тях. Не се заяждам, давам друг поглед на нещата. Но знам, че съм асоциален тип и не харесвам събирания с колеги Simple Smile

# 303
  • София
При нас идеята с рисуването би срещнала голям отпор. 😃
Взех по една книжка за децата от промоцията на Пан аз:

# 304
Мен ме втриса от подобни задължения с подаръци, че и програма да се мисли.
Мъжа ми е в динамична среда с колектив, банкетите им по Коледа са - часът и мястото от организатора + информация за цена на  куверта и меню. Присъствието е който иска и може, имат си лаф за оправдание със закачка - жената каза, че съм зает точно сега.
Моя мъж му е интересно да се види с колега, който е вече пенсиониран и не го е виждал цяла година, а се е учил от по - възрастните и има хубави спомени от работата с тях.
Прибирал се е с разни финтифлюшки от подобни партита, които да изхвърлям аз, вече ги оставя в службата на, който ги иска преди кофата за боклук

# 305
Мен пък ме дразнят подаръци тип- прахоуловители - да ми стоят по витрине секции да им бърша праха - НЕ. Предпочитам нещо за хапване и пийване, подправки , чай , чорапи , одеала . По край мен хората също обичат такива подаръци и понеже си знаем предпочитанията си подаряваме подходящи неща. На по непазната колежка  , непозната - в смисъл не чак толкова близка подарявах миналата коледа кутия за бижута , но аз я забелязах че носи и има всякакави бижута .

# 306
  • София
В работата винаги си организираме таен дядо Коледа. Теглим имена и подаряващите знаят на кого ще подаряват. Участват само хора, които искат. Аз избирам практични неща според това доколко познавам човека. В краен случай за хапване и пийване. Втриса ме от прахосъбирачки, емоции, рисувания, песни, танци и каквото и да е колективно занимание. Случвало ми се е да хвърлям домашно приготвени неща като се скрия от поглед.
Иначе хубави кафени чаши и термо чаши има в italiashop.bg. Може да се комбинира с кафе или чай.

# 307
Абсурд е да си сложа бижутата в коледна кутия. Останалите 11 месеца в годината ще седи тотално нелепо.
Аз съм за нещо практично, ако се познава човека. Ако не е много близък - стреляш напосоки с някакви сладки неща/кошница с нещо и така. В случай че не ги хареса - винаги може да ги пробута на някой роднина на самата коледа.

# 308
Както се вижда, всеки човек приема подаръците различно. За мен например най-хубавият подарък е книга и такава подарих една година на този колега, който ми се падна. Луксозното издание на "Коледна песен" на Дикенс, тъкмо беше излязла. Аз много бих се зарадвала, ако получа това, но как се приема отсреща, нямам представа. Свекърва ми една година едва прикри разочарованието си от козметичен комплект, който допълваше някакви общи подаръци. Не съм искала да е така, но ето, не съм уцелила. За един 8 март взех на нея и на майка ми сешоари с въртяща се четка за оформяне. И при двете до ден днешен стоят неотворени кутиите. Пак греда.
Пък какво остава за непознати хора...
Затова обичам да купувам подаръци за деца. Те се радват на всяка играчка, независимо дали тя се вписва в специфични представи на родителите. (Както се случва и с подаръците на моите дечковци, чиято майка е любител на дървени играчки, но преливаме от пластмаси, особено след бебешка възраст.)

# 309
Аз разбирам, че подаръкът е за Коледа, но кутията е универсална, а не коледна, иначе е логично, че ще стои нелепо през останалото време от годината.   

# 310
Възможно да не съм прочела правилно, но отношението към всички коледни джунджурии ми е същото. Ако е универсална, да. Въпреки че всеки си знае. Аз например имам подарени 2-3, но си държа нещата директно в едно чекмедже.

# 311
  • София
И децата не се радват на всичко, особено, ако е далеч от интересите им. Grinning

# 312
И децата не се радват на всичко, особено, ако е далеч от интересите им. Grinning

Така е. Синът ми винаги знае какво точно иска и не се радва, ако получи нещо друго. Като малък пишеше писма на дядо Коледа, разбирайте - взима някакъв каталог с играчки, реже каквото иска и лепи на лист или ми диктуваше аз да пиша, ако е видял нещо някъде. Сега направо си казва - ако няма идеи, иска пари. Онзи ден ми разправяше, че се чуди какво Лего за Коледа да си поиска - той всъщност си мечтае за Айфеловата кула, но категорично му казах, че с куче и чистачка у дома кулата няма да оцелее, така че няма да я получи. Четиримата ми племенници са същите.

# 313
  • София
Затова писах, че стандартните - сладки/нещо за пиене е най-безопастният подарък. Чаши (всеки има по няколко, от колко пие човек), домашни сладки/други домашни неща от непознат (директно в боклука, не знам кой колко чисто готви...), кутии (ако имам много бижута, със сигурност имам и кутии), книга - (много добър подарък, ако познаваш човека. Ако чете Стивън Кинг, а аз подаря Романтична Коледа..). Изобщо като цяло сме презадоволени от вещи и за мен идеята на подаръците е да зарадвам този, който го получава, а не да се изкефя аз, че съм дала нещо.

И за да не спамя, препоръчвам с две ръце едни сладури Kotana Handmade, които правят страхотни свещи с уникални аромати за тези, които много си падат по свещи. Открих ги миналата година и съм абсолютният фен. Мисля, че нямат физически магазин,  поръчвам онлайн или чрез ФБ страницата им.

# 314
За подаръци в колектива, ние веднъж си правихме не подаръци, а томбола, като всеки предмет беше допълнен с някакво писмено пожелание, което има връзка с предмета. Така малко сложно звучи, но наистина беше много забавно и години наред се говори за този купон. Иначе нещата бяха дребни не заема ха много място, повечето бързи консумативи.

За децата - аз които познавам винаги са си харесвали подаръка. Моят син е на 20г,от три години някои от подаръците избираме заедно, но винаги има и дребна изненада, на която се радва.

Общи условия

Активация на акаунт