🎄Коледни подаръци 2025🎄

• 70 878
  • 886
  •   5
Отговори
# 825
  • София
Какво подарявате на възрастни мъже 70+ годишни? Направо нямам никакви идеи. Обикновени хора, живеят си сами. Подарявали сме блузи, грейки, долници, козметични комплекти …. Имам чувството, че ги прибират в гардероба и ги оставят там.
И аз доскоро се чудех, то не бяха чорапи, ръкавици, шалове, козметика. Миналата Коледа по идея от темата купих хамон, малка разфасовка 1.5 кг, някаква промоция улучих. Прие се чудесно, хапна се. Лично аз вече към нещо подобно, практично,  се ориентирам. Някакъв деликатес, нещо за пиене и това е.

# 826
  • Бургас
За моите родители миналата година правих кутия с по-скъпи сирена, колбаси, сладки неща, ядки, за които по принцип няма да отделят пари.

# 827
Моля за препоръки за хубави мъжки чехли
 Гледах в Милвена, но няма никакъв избор 😁

Последна редакция: сб, 15 ное 2025, 07:28 от Katnis

# 828
  • Бургас
Аз днес поръчах за себе си от препоръчваните тук на Dr.Luidgi.

# 829
Топли халати, люлеещ се стол/удобно кресло, някоя по-хубава книга ако четат, любима бутилка алкохол, козметика...
Какво подарявате на възрастни мъже 70+ годишни? Направо нямам никакви идеи. Обикновени хора, живеят си сами. Подарявали сме блузи, грейки, долници, козметични комплекти …. Имам чувството, че ги прибират в гардероба и ги оставят там.
И аз доскоро се чудех, то не бяха чорапи, ръкавици, шалове, козметика. Миналата Коледа по идея от темата купих хамон, малка разфасовка 1.5 кг, някаква промоция улучих. Прие се чудесно, хапна се. Лично аз вече към нещо подобно, практично,  се ориентирам. Някакъв деликатес, нещо за пиене и това е.

# 830
  • Пловдив
За възрастен мъж може хубава самобръсначка и качествена четка за бръснене /онова поколение май още се бръсне по класическия начин/.

# 831
На ММ съм подарила миналата година тази самобръсначка -
https://www.notino.bg/gillette/fusion-proglide-flexball-samobrsnachka/

и ножчета за бръснене за по-дълъг период /не е за винаги/
https://www.notino.bg/gillette/fusion-proglide-power-rezervni-ostrieta/.

И тази миризмичка - той я харесва след бръснене, по-късно може да си сложи нещо по-силно.
https://www.notino.bg/pino-silvestre/pino-silvestre-original-toa … tna-voda-za-mzhe/.

# 832
За сравнение между Филипс и Газиро не мога да кажа, но пък майка ми Газирото вече 2години я ползва без да е имала някакви проблеми.

Ох, с поколението 70+ и аз съм останала с впечатление, че всичко се прибира и се пази. Мога да ги разбера от гледна точка поне на баба ми - много неща са им били скъпи и лукс за тях и ги пазят. Трудно излизам на глава като подаря нещо да го ползва - даже иска да ми го запази аз да ползвам, че "то за вас да има", въпреки че е и сравнително модерна баба с фейсбук. За нея уреди за кухнята, портмоне, ортопедични обувки най-успешно са минавали. И двамата ми дядовци вече не са сред живите, но и там също вариантите са нещо за бръснене, нещо което да се изконсумира както са предложили, хубави пантофи (поне единият ми дядо много обичаше да ходи с пантофи, че все му беше студено на краката), някакъв малък практичен ел. уред, който поне да знаеш, че ще се ползва, а няма да отиде още с опаковката в някой шкаф. Ако има някакво хоби - нещо там да му върши работа, отново дядо допреди да почине все си гледаше градината и двора, та колкото и глупаво да звучи и на брадва, и на мотика, някакъв инструмент се е радвал и поне е ползвал.

# 833
Като казахте градина, от всичките ми измислици свекърите най- много се зарадваха точно на един градинарски комплект семена и дневник на градинаря заедно с някакъв малък инструмент. Идеята беше от тук точно, преди две-три години. Сега ме подсетихте да потърся сайта да видя още ли го има за леля ми.
Друго, което ми се струва хубаво за по-възрастните са разни медени комплекти, да си хапват сутрин, да си слагат в чая.

# 834
Аз ще подаря на майка ми 70+ пантофи от Веск, вече дойдоха.
На майката на ММ ще взема последната книга на Джейми Оливър, на баща му.....нямам никаква идея. Ти и двамата са диабетици и сладко не е много подходящо.
На лелята на ММ и тя 70+ съм приготвила стъклена ръчно направена коледна топка (от Пловдив някой беше пуснал линк) и от миксовете капсули кафе, защото скоро за РД то си получи кафе машина с капсули.

# 835
Благодаря за идеите. Като ги знам хората пакет с храни ще е най-удачен, но трябва да го изпращам по пощата отдалеч и или трябва да е нещо в буркани или нещо, което да е като суха храна. Може би ще измисля накакви пастети, меса, мармалади…
Иначе топли пантофи също, но трябва да се мерят. Бабите обичат още да се мажат и вземам комплекти козметика, но дядовците …
Да споделя, че едната ходи на йога и ѝ купих подаръчен ваучер за няколко посещения в нейната йога практика.

# 836
Здравейте, аз се включвам с нещата,които взех вече за няколко човека. Поръчах две ултразвукови четки на Philips от Емаг вчера, според мен цената беше супер. Взела съм от групата на майките тип картхолдър (само за лична карта) от естествена  кожа с изрязан Батман, и когато сложиш личната карта лицето ти се пада на Батман. Ще кача снимка, ако някой има интерес.
Взех и една кутия с козметика Yasumi, която е супер за човек ,който не е залят с козметика. Поръчала съм и чехли Adidas от About you, цената беше супер.
Към момента търся халат за вкъщи (плюшен), но ми трябва за по едра дама, имате ли представа къде може да намеря (2хл ) ?

# 837
На моите родители , които с в тази  категория, миналата година от черен петък  купих облепихово и шипково масло /за пиене/ ,  поднесох ги забавно с пожелание за здраве през целия зимен сезон !  Употребиха си и бяха много доволни , сега ще ги вмъкна пак в подаръците на по широк кръг хора или пък нещо друго като добавка !  Само че са скъпички и чакам още истинския петък !

# 838
  • Бургас
Аз подарявах миналата година такъв кархолдър с Батман и с жената-котка на двама тийнове. Не съм питала дали си ги ползват, но поне се приеха с усмивка.

# 839
Вчера баща ми имаше рожден ден и реших да се пошегувам с подаръка. Нали знаете като си купите ново портмоне как вътре слагат фалшиви преснимани банкноти. Запазих си ги (бяха в евро), сложих едната в плик и я подарих преди истинския подарък с пожеланието да свиква с новата валута и да си ги харчи със здраве 🤣 Получи се забавно, ще го направя и с коледните подаръци на другата част от родата.

Общи условия

Активация на акаунт