Ще споделя мнение в малко по-различна равнина. При наличието на проблем е важно първо да съберете себе си и да гледате спокойно и дори хладнокръвно. В крайна сметка няма как да помогнете на някой докато вие не сте във вашия си център.
Пуснали сте тема с въпрос. Получавате отговори. Вашето най-важно е детето ви и вие го познавате най-добре. Вероятно по-добре от специалистите, при които ходите. Независимо дали ви харесват отговорите, без емоция (тя ви е излишна за непознати хора), съпоставете и си преценете къде се намира спрямо тях вашето дете и вашите знания.
Нямам отговор за вашия проблем. Малко въпроси съм задавала във форума публично, но съм изчела много теми и съм мислила над проблемите на другите хора в контекста на моето дете. Включително вашата. Има отговори/проблеми, които тотално нямат общо и не ги мисля, има неща, които дори не са ми хрумвали, че съществуват като тема и ме ме карат да се замисля и да се поинтересувам повече. Има други теми, които ме вълнуват и директно проучвам биха ли ми вършили работа. Това си е вашата тема, за вашето дете и сигурно го прави по-лично, но може да си представите, че не е. Детето е друго. Тогава без тази лична емоция помислете кое може да ползвате и кое - не.