Голям проблем с кчване на килограми

• 1 817
  • 64
  •   1
Отговори
Здравейте,мили момичета !
Искам да споделя мъката си и да чуя мнения!
На 30 години съм ,166 см висока и имам наднормено тегло 112кг.
Преди една година родих 4-тото си дете,което разбира се не е оправдание.
Спортувам 3 пъти седмично,всеки ден вървя по 8-9 км ,не се спирам общо взето активноста е голяма.
И се стига до там,че вместо да отслабвам аз качвам.С около 1000кк на ден се храня и наистина не ям много,понякога правя и фастинги и не та не,не свалям и грам.
Пия само вода и едно чисто кафе на ден,изключила съм газирани и такива неща.Според лекаря проблеми няма и трябва да намаля храната(щом пиша тук нямам за какво да лъжа,че ям малки порции).Изследвала съм хормони на щитовидната жлеза,инсулин абе всичко ми е повече от перфектно.Спя си цял вечер като цяло.
Била съм и на по малко кк на ден,ефекта е същия-не отслабвам.Какво грешно правя наистина не знам.Моля ви ако някой има идея от къде би могъл да е проблема да ме насочи.Благодаря ви!

# 1
Как сметна 1000 калории на ден? Пробвай да ги броиш с приложение, но включвай всичко - олиото, малки пробни хапчици, напитки и тн. Ако нямаш здравословен проблем, с толкова физическа дейност и малко хранене, би трябвало да сваляш. Какви са тренировките? Кръвната захар и инсулин как са?
Друг вариант е и наистина да ядеш много малко и тялото да е в стрес и да си пази мазнините.Напиши едно примерно меню за 1 ден да дадем идеи.

# 2
Как сметна 1000 калории на ден? Пробвай да ги броиш с приложение, но включвай всичко - олиото, малки пробни хапчици, напитки и тн. Ако нямаш здравословен проблем, с толкова физическа дейност и малко хранене, би трябвало да сваляш. Какви са тренировките? Кръвната захар и инсулин как са?
Друг вариант е и наистина да ядеш много малко и тялото да е в стрес и да си пази мазнините.Напиши едно примерно меню за 1 ден да дадем идеи.

Амиии когато правя фастинг "закусвам" в около 12:00 ,150-200 гр протеин (риба ,пуешко или пилешко) +1 плод или някаква лека салата(без дресинги)
Малко по късно към 18:00-19:00 някаква салата(краставици,марули,айсберг ,чери домати) и евентуално 150гр ориз,картоф,пак може протеин или нещо друго.Не съм изключила въглехидрати изцяло.
Като цяло две хапвания през деня имам,някой път хапвам сладолед ,но като цяло това е.
Кръвната захар е ок ,нямам заболявания или Диабет 1 2 тип,или преддиабетно състояние.
Не знам.Тренировките са кардио понякога,със собствено тегло за дупе,корем и крака, и гирички включвам.Не кърмя също така пояснявам,със съня вече всичко е нормализирано,ама ми е кофти.

# 3
Изследвала съм хормони на щитовидната жлеза,инсулин абе всичко ми е повече от перфектно...
Напишете стойностите тук.

С картофи, ориз и сладолед няма да отслабнете. Не става дума за пълна забрана, но ако присъстват, са по-скоро като изключение. Обяд и вечеря - наблягайте на месо, яйца, риба + зеленчуци. Може и по филийка пълнозърнест хляб към тях. Порциите трябва да са нормални, за да събудите тялото си и да работи, както трябва.

# 4
Изследвала съм хормони на щитовидната жлеза,инсулин абе всичко ми е повече от перфектно...
Напишете стойностите тук.
.....

И аз бих искала да ги видя, чак не ми се вярва при такова наднормено тегло да няма хормонален проблем. Кортизол изследван ли е?

Витамини изследвани ли са - желязо, В12, Д? Например при дефицит на вит.Д е много, много трудно отслабването!

# 5
Бих добавила антителата на щитовидната дали са изследвани.  Висока съм 166 см, 80кг от последните 3-4 години сигурно. Но аз винаги съм имала проблем именно и само с антителата. В момента МАТ ми е малко над 100. Късно ме диагностицираха, към момента, в който се установи проблема ТАТ беше около 400, МАТ около 100, а аз бях 60кг при това ядях всичко без да прекалявам. Не пуша и не пия. На ден извървявам поне 4000 крачки, в някои дни съм стигала до 13 000, най-често покривам около 6000. Но нямат мърдане надолу и това е. Провери и антителата.

# 6
Не смятам, че антителата влияят на кг. Те сочат автоимунно заболяване - възпаление, алергия, бактерия и т.н. които активират имунната система да напада жлезата. Имала съм завишени антитела и бях 55кг, сега съм в ремисия нямам и съм 70кг Simple Smile .  Синът ми е имал доста високи антитела и винаги е бил слаб, сега няма и пак си е същите кг. Килограми се качват от хипофункция, тогава има забавен метаболизъм.

# 7
Махни яденето в 7 часа вечерта, докато започнеш да закусваш сутрин и не яж вечер. Направи си ги 3 яденета до 2-3 часа следобед и след това не яж и не пий сладки напитки и алкохол.

# 8
Аз не съм запозната със здравословните проблеми, мога да изкоментирам само диетата. Някои източници твърдят, че фастингът не е подходящ за жените заради хормоните ни. Може да пробваш стандартното - вижда ми се, че протеинът ти е само сутрин и малко - около 25-30грама протеин. - да увеличиш да имаш протеин във всяко хранене. Сутрин закуска - нещо с яйчни белтъци, зеленчуци., обяд, ранна лека вечеря , да включиш сладки картофи, бобови, нахут, по-хранителни зеленчуци от айсберг. Намали ориза и картофите, без тестени и сладки. Салатите с малко зехтин, че и той си е калоричен. Без алкохол и сладко.
  Това са класическите препоръки, но са трудни за изпълнение наведнъж, може да пробваш леко да променяш нещата, за да се раздвижи.
  Иначе калкулаторите ми дават за твоите мерки около 2000 калории на ден за отслабване- може да ти се сторят много, но пробвай поне 1500, за да не ти е гадно и да се откажеш бързо, но и да си в дефицит.

# 9
И ориз и картофи, и сладолед да яде, ако са в споменатите количества, пак би трябвало да отслабва. Не става въпрос за 2-3 излишни килограма, а за доста повече.
Пиете ли някакви лекарства или добавки? Аз веднъж така пиех витамини, уж за косопад изписани, но дето не ми се оправи косата, ами и грам не отслабнах тогава, въпреки че почти нищо не ядях. Чак после се сетих, че може да е от това..

# 10
И ориз и картофи, и сладолед да яде, ако са в споменатите количества, пак би трябвало да отслабва. Не става въпрос за 2-3 излишни килограма, а за доста повече.
Пиете ли някакви лекарства или добавки? Аз веднъж така пиех витамини, уж за косопад изписани, но дето не ми се оправи косата, ами и грам не отслабнах тогава, въпреки че почти нищо не ядях. Чак после се сетих, че може да е от това..

Здравейте,да точно така и сладоледа е включен като калории и ориза,и всичко ама не отслабвам а всеки залък се лепи(имам кантар,тегля се).Приемам витамини за коса-нокти-кожа на Doppel Hertz +колаген пак на допелхерц таблетки.

# 11

Здравейте,да точно така и сладоледа е включен като калории и ориза,и всичко ама не отслабвам а всеки залък се лепи(имам кантар,тегля се).Приемам витамини за коса-нокти-кожа на Doppel Hertz +колаген пак на допелхерц таблетки.
Ами ако не е наложително да ги пиете, защо не пробвате без тях и да увеличите калориите поне до 1300-1500, въпреки че пак са малко с такова движение.
А може би най-добре ще е, ако имате възможност, да потърсите помощ от някой добър фитнес-инструктор, те изготвят и хранителен план, освен тренировки. Не мога да препоръчам, защото не съм ползвала услугите им, в тик-ток попадам на много, но не знам читави ли са.

# 12
Инсулина еднократно на гладно ли си изследвала само, или си правила ОГТТ? На мен чак след ОГТТ ми лъсна проблемът.
Не споменаваш напитките, освен кафето. Какво и по колко пиеш дневно? Вода, сокове, други напитки?

# 13
mibobo, да, аз съм с Хашимото, което диагностицираха чак към 38-годишната ми възраст. Сега съм на 53 и това са моите наблюдения относно теглото ми. Хормоните ми винаги са били в норма, заедно ги изследвам с антителата. Когато ме диагностицираха, докторката каза, че щитовидната работи над 80% няма някакви сериозни поражения по нея (видеозон), но заради високите антитела все едно съм с намалена функция. Тогава ми изписа L-tiroxin.
Просто споделих моя опит. Не знам защо, но около мен все чувам, че нямало нужда да се изследват антителата.и ги прескачат.

# 14
Ти си  написала менюто си когато правиш фастинги, и пишеш че понякога ги правиш тези фастинги. Колко често и колко дълго? А останалото време какво ядеш и пиеш и колко калории приемаш на ден?
Имам позната която твърди, че прави фастинг и докато го прави яде само едно парче пица и един шоколад на ден.  И я питам дали е проверила само тези две неща колко калории са.
Трябва да си броиш калориите всеки ден и не само по време на фастинг. А сладолед по време на фастинг е супер несериозно.
Само вода ли пиеш или и кафе, чай, кола?

Общи условия

Активация на акаунт