Голям проблем с кчване на килограми

• 1 858
  • 64
  •   1
Отговори
# 15
Помня някакво телевизионно предаване за отслабващи и там яко тренировки, диета - както си му е ред. И един реши да се престарае и не пое предписаните въглехидрати. И ... вместо да отслабне още, той взе, че качи кила.  Та известно количество въглехидрати са нужни за да се изгарят мазнини. Но наистина попитай фитнес инструктор.

# 16
Признавам, че не вярвам, че приемаш 1100 калории!
Просто няма начин да приемаш тези калории и да не слабееш с тези килограми. Ако ще инсулина ти да е 220.

Хайде да направим така - няколко дена пиши ама напълно точно, мерейки с везна какво си изяла.

Час и грамаж:
Например - 8 часа: 60 гр. пуешка шунка + 2 филии хляб бонус + червена чушка + 30 гр. сиене

Обяд: 250 гр. ориз + 100 гр. зеленчуци + 200 гр. пиле /бут без кожа/

Вечеря: 160 гр. печена риба + 240 гр. задушени зеленчуци + 7 маслини + 1 филийка хляб Бонус + 1 обелена круха

Това са около 1500 калории,
Пиши - един бонбон да изядеш - пиши честно ако искаш помощ.
Това е - закуска в 8 вечеря до 8. 3 хранения.

Хората не се усещат колко храна поемат МЕЖДУ храненията или приготвяйки храната. Дояждайки след децата. Мушвайки малко докато ходят насам - натам. Пиши всеки залък. Мери с кантара!

8-9 киломера са 3 часа активно ходене на ден. Прости ми, но и това не го вярвам. Дай - снимай крачкомера да видим тези извървени километри и средния ти брой крачки дневно.

Разбери, просто няма как да не отслабваш ако приемаш 1100 калории! Няма как да счупиш законите на физиката Simple Smile

Последна редакция: пт, 03 окт 2025, 19:40 от the Дорис

# 17
Признавам, че не вярвам, че приемаш 1100 калории!
Просто няма начин да приемаш тези калории и да не слабееш с тези килограми. Ако ще инсулина ти да е 220.

Хайде да направим така - няколко дена пиши ама напълно точно, мерейки с везна какво си изяла.

Час и грамаж:
Например - 8 часа: 60 гр. пуешка шунка + 2 филии хляб бонус + червена чушка + 30 гр. сиене

Обяд: 250 гр. ориз + 100 гр. зеленчуци + 200 гр. пиле /бут без кожа/

Вечеря: 160 гр. печена риба + 240 гр. задушени зеленчуци + 7 маслини + 1 филийка хляб Бонус + 1 обелена круха

Това са около 1100 калории, че може и по-малко
Пиши - един бонбон да изядеш - пиши честно ако искаш помощ.
Това е - закуска в 8 вечеря до 8. 3 хранения.

Хората не се усещат колко храна поемат МЕЖДУ храненията или приготвяйки храната. Дояждайки след децата. Мушвайки малко докато ходят насам - натам. Пиши всеки залък. Мери с кантара!

8-9 киломера са 3 часа активно ходене на ден. Прости ми, но и това не го вярвам. Дай - снимай крачкомера да видим тези извървени километри и средния ти брой крачки дневно.

Разбери, просто няма как да не отслабваш ако приемаш 1100 калории! Няма как да счупиш законите на физиката Simple Smile

Виж сега,аз нямам защо да лъжа,търся помощ точно тук,защото е много странно при положение,че с тези км на ден,които вървя и нон стоп съм в движение,че и даже и да казчвам не е нормално.Имам везна и знам по колко и какво ям,а сладоледа,който ям също пише отзад какви калории е и на колко гр,така,че това е.Пия само вода ,не пия газирани,защото не ги обичам.Търся някой със сходен проблем да ми каже къде да търся причината.

# 18
Какви са стойностите на инсулина, кръвната захар, щитовидните?

# 19
Щом си правила изследвания и всичко е наред според мен вариантите са два:

1. Не си проследяваш калориите правилно - тоест подценяваш това, което ядеш. (Като добавки, олио, сметана или мляко към кафето, захар и т.н.) - изтегли си калориен калкулатор (например myfitnesspal) и вкарвай всичко там.

2. Ядеш прекалено малко калории и тялото ти влиза в така нареченият “starvation mood”, поради твърде нисък прием на калории се забавя метаболизма и не можеш да отслабнеш.

Тези 1000 калории, как реши да ги приемаш? Попринцип според мен са много малко за жена, опитай с 1400-1500 (като ги смяташ в калориен апп) и увеличи физическата активност.

# 20

Виж сега,аз нямам защо да лъжа,търся помощ точно тук,защото е много странно при положение,че с тези км на ден,които вървя и нон стоп съм в движение,че и даже и да казчвам не е нормално.Имам везна и знам по колко и какво ям,а сладоледа,който ям също пише отзад какви калории е и на колко гр,така,че това е.Пия само вода ,не пия газирани,защото не ги обичам.Търся някой със сходен проблем да ми каже къде да търся причината.

Ей ма на мен, че и дъщеря ми - все на диети, все спорт и дебели.

И отидох на диетолог - даде ми човека режима 1300 калории. И осъзнах, че не съм яла хич малко преди това.
Щерката не ще режим от диетолог.
Както на теб и викам "Сложи на телефона някакво приложение за калории и крачки и дай да видим" - след 10 дни гледа "среден прием на калории 2400 - 2700, средно извървени крачки 6200" иначе на диета.

Върви на диетолог - да ти изготвят режим.

# 21
Здравейте! Ако нямате изследване Оггт, трикратно измерване на глюкоза и инсулин, е редно да започнете от там. Ако там всичко е наред, добре.
Смятам, че трябва да преустановите фастинга. Така стресирате организма си. Някои експерти го отричат като не подходящ за жените и хормоналния баланс. Аз също съм го правила, не се чувствах добре. Свалях кг, когато се хранех по-често.
Правете закуска, обяд и ранна вечеря около 6 ч. макс. След 19 часа тялото не може да обработи калориите и всичко, което поемете вечер се лепи.
Ранното лягане също е важно за регулиране на хормоните и отслабването. 22 ч. 23 макс.
Написали са ви и за витамин Д. Приема се Д3 + К2, и магнезий за усвояване.
Правете промените плавно, дайте си време, не стресирайте тялото, за да има резултати.
Ако и това не помага, потърсете диетолог за индивидуален режим.

# 22
Започни да записваш какво ядеш.
Записвай 10 дни и тогава можеш да кажеш колко калории приемаш.
Със сигурност ядеш повече отколкото изразходваш. И това е проблема ти засега.
С 4 деца най-вероятно трудно ще намериш време за себе си, но трябва и спорт. Ако залагаш само на храната, трудно ще се получи.

# 23
Честно казано не знам доколко искаш да ти се помогне, но - поискахме да видим изследванията ти, не ги качваш. Попитаха те да напишеш разбивка за един ден какво и колко точно ядеш, пак не пишеш...ами как да ти се помогне.
Това за движението 8-9км и на мен ми се вижда много, с толкова деца си къде и кога успяваш да ги извървиш? Защото ако смяташ, че си обиколила апартамента 5 пъти, това не е такова движение.
И все започваш -аз не лъжа, добре никой не е казал, че лъжеш. Но може да смяташ изследванията си за перфектни а те да не са, питахме те уточняващи въпроси кое и как си изследвала, не казваш. Също така може да мислиш че ядеш правилно, но да не е така...и докато не дадеш повече подробности и конкретика който и да има желание няма как да ти помогне!

# 24
Честно казано не знам доколко искаш да ти се помогне, но - поискахме да видим изследванията ти, не ги качваш. Попитаха те да напишеш разбивка за един ден какво и колко точно ядеш, пак не пишеш...ами как да ти се помогне.
Това за движението 8-9км и на мен ми се вижда много, с толкова деца си къде и кога успяваш да ги извървиш? Защото ако смяташ, че си обиколила апартамента 5 пъти, това не е такова движение.
И все започваш -аз не лъжа, добре никой не е казал, че лъжеш. Но може да смяташ изследванията си за перфектни а те да не са, питахме те уточняващи въпроси кое и как си изследвала, не казваш. Също така може да мислиш че ядеш правилно, но да не е така...и докато не дадеш повече подробности и конкретика който и да има желание няма как да ти помогне!
Написала съм,че лекар ми ги е правил и е казал,че според него няма проблем.TSH беше някъде 2 и нещо,по спомен ,инсулин на гладно правих веднъж и там мисля беше 4.
Ами да,движа се ,но из къщи каквото правя въобще не го броя за движение.Спортувам и 3 пъти седмично(леки тренировки )написала съм.
Както написах и какво ям и колко.На обяд е 150гр протен и салата/плод.Имам две хранения.Другото хранене пак е нещо такова,но понякога ям сладолед или 2 филии хляб(но всичко си ми е около 1000кк на ден).Не ям сладолед нито всеки ден,нито ям цял хляб на едно ядене.Не пия нищо освен вода и едно кафе без млека и захари на ден.Даже и на по малко кк на ден съм била и пак не става сваляне.

# 25
Само да кажа, че в 150 грама пилешко няма 150 грама протеин, а е 20-25 грама, ако слагаш олио/зехтин в салатата - 1 супена лъжица са 120 калории, повечето сладоледи са по 200-300 калории. Ако ядеш по-малко от 1000 калории на ден тялото влиза в режим на стрес и спира да сваля, а си пази мазнините. Затова и сметнах на калкулатор и за твоето тегло и движение 2000 калории пак са калориен дефицит. Опитай да вкараш повече яйчен белтък, чисти меса, не изключвай полезни въглехидрати и мазнини и вдигни калориите на 1500, ама наистина да ги смяташ с приложение на телефона. Все пак 112 кг са си бая и няма как да не ги сваляш ако се движиш и ядеш здравословно.

За изследванията - за щитовидна ти трябва разширен пакет, а не само TSH - FТ4, FT3, TAT, MAT
Кръвна захар и инсулин на гладно - може би и обременяване, за да се види истинската ситуация.
Липиден профил - как е холестеролът.
На ендокринолог ли си ходила или личният е гледал изследванията?

Физиката си е физика - ако си напълно здрава, ако ядеш по-малко калории отколкото изразходваш, ще отслабнеш. Тук не е да искаш да свалиш 1 кило. Затова едно от нещата не е изпълнено - или не си здрава, или хапваш повече калории отколкото изразходваш. Тренировките с треньор ли са, групови ли са, движението като км как го сметна? С 4 деца(евала) си е трудно, но пробвай за седмица да водиш точен дневник на всичко - калории, приложение на телефона за крачките, тренировки и ще го сметнем.

# 26
Как сметна 1000 калории на ден? Пробвай да ги броиш с приложение, но включвай всичко - олиото, малки пробни хапчици, напитки и тн. Ако нямаш здравословен проблем, с толкова физическа дейност и малко хранене, би трябвало да сваляш. Какви са тренировките? Кръвната захар и инсулин как са?
Друг вариант е и наистина да ядеш много малко и тялото да е в стрес и да си пази мазнините.Напиши едно примерно меню за 1 ден да дадем идеи.

Амиии когато правя фастинг "закусвам" в около 12:00 ,150-200 гр протеин (риба ,пуешко или пилешко) +1 плод или някаква лека салата(без дресинги)
Малко по късно към 18:00-19:00 някаква салата(краставици,марули,айсберг ,чери домати) и евентуално 150гр ориз,картоф,пак може протеин или нещо друго.Не съм изключила въглехидрати изцяло.
Като цяло две хапвания през деня имам,някой път хапвам сладолед ,но като цяло това е.
Кръвната захар е ок ,нямам заболявания или Диабет 1 2 тип,или преддиабетно състояние.
Не знам.Тренировките са кардио понякога,със собствено тегло за дупе,корем и крака, и гирички включвам.Не кърмя също така пояснявам,със съня вече всичко е нормализирано,ама ми е кофти.

Това само когато правиш фастинг ли е? Писа, че понякога правиш фастинг, иначе как се храниш и от колко време спазва диета? Най-лошо се напълнява, когато се ограничаваш 2-3 дни и на следващия ден се наплюскаш, после пак ограничения, после пак наплюскване...

И аз мисля, че не се усещаш за истинските ти калории, които поемаш, и за истинските количества. 2 филии хляб, ако е достатъчно месото и салатата, повечето хора, които не са на диета, изяждат трудно, а за теб е ограничение? Плод защо ядеш към месото вместо салата? Винаги си я салата, плодът не замества салатата. Сладолед също колко често точно го ядеш? Че понякога фастинг (не всеки ден), понякога сладолед, пък калориитв все едни и същи ги изкарваш.

# 27
За да мисли мозъка има нужда от въглехидрат. Въглехидрат има почити във всяка една храна.
С описанато от авторката хранене, освен да получи мозъчна мъгла...друго няма да се случи.
1. Не яде редеовно, което кара тялото да складира храни.
2.Яде калории под необходимият минимум.
3. Не храни мозъка.
4. Леки тренировки - няма идея какво са, а крачките не ги броим при движение.

За да не сваляш или похапваш между храненията или пък движението изобщо не ти е както трябва.

С хранене:
1.Закуска : 2 яйца  и един зенчук (краставица или чушка)
2.Обяд: Месо със салата
3.Вечеря : Риба със салата
не съм смятала грамажи
и тернировки 3 пъти в седмицата
за 2 месеца имам свалени 10 кг.

# 28
Също така за да е ефективно кардиото трябва да не е просто движение, а движение с по-висока скорост за да се вдигне пулсът. Иначе е разходка и пак е полезна, ама не за отслабване.

# 29
meghan rosmary надявам се , че истортията ти е истинска. Аз по принцип не пиша в теми започнати от новак, който после изчезва .
Обаче понеже описания проблем ми се строри познат на мен може да споделя опит, който би могъл да помогне, ако темата е истинска.
Значи аз никога не съм била толкова тежка и не съм имала 4 деца. Обаче имах период при който си мислих, че нямам енергия за нищо, че тичам подир цялото семейство, не сядам, че нящо толкова не ям в сравнение с другите и само качвам кг.
Когато имах много ангажименти и стрес и не се занимавах толкова със себе си.
Липсата на сили и енергия я трансформирах не в - почини си и ще имаш, а в хапни нещо пикантно и ще получиш.
Голяма гршка.
И колкото повече енергия изразходвах и водих деца с колело и какво ли не - толкова повече трупах. Явно се усвояваше повече. Не знам .
Забелязах, че ако взема голяма отпуска лятото и се откъснем за седмици от ежедневието , се връщам много във форма. Забелязах , че е проблем при мен на начина на живот, на динамиката , на натоварването , на стреса .
Започнах с повече почивки и по-малко активности и ми се отрази добре. Децата пораснаха. Аз се грижа повече за себе си. Нямам нужда от толкова много енергия и дори не изпитвам толкова глад. Много проблеми ми се оправиха ... В сравнение с пика преди години , за тези години леко полеко без никакви диети и препарати съм в момента над -20 .  Стана при мен с промяна на начина на живот.
Обаче за всичко с което съм се преборила в миналото не съжалявам. Всичко ми е много скъпо. Децата ми с аогромно богатство. Ако имах силите, смелостта и нервите и аз бих имала 4 . Обаче аз нямаше да се справя и затова имам само 2. С тях се справих.
Успех на теб, радвай се на децата , използвай всички възможности за промяна към по-лежерно и спокойно.
Всичко това в допълнение на препоръките и леченията на лекарите ако са ти открити проблеми. Първо се погрижи за себе си и ги слушай .

Общи условия

Активация на акаунт