Тренировки в домашни условия - 125

• 20 296
  • 381
  •   1
Отговори
# 330
Честита Нова Година момичета! Нека е ползотворна и активна за всички 😊.

Вчера бях на физиотерапевт за болката във врата, рамото и гърба, която имам от много време. Каза, че е нормално да се получи на не доминиращата страна и че мобилността на раменната ми лопатка е ограничена. Това води до по-голямо натоварване на мускулите на рамото и врата и от там идва болката. Показа ми упражнения, които трябва да увеличат мобилността. Мисля да отида още няколко пъти.

Тренировките си вървят, не съм преяждала по празниците и не съм се ограничавала. Празничният период мина като всяко друго време от годината.

# 331
За много години момичета! Да сме живи и здрави! Пожелавам на всички ни здрав дух в здрави тела Simple Smile

Завръщам се аз към движението и тренировките, защото липсата им води до много деградивни процеси у мен и вече ефектите са видими, включително няколко месеца и запек.

Днес се записвам с една тренировка на Каролин за цяло тяло. Супер беше, тялото ми пееше "благодаря, благодаря"

# 332
Днес започнах новата програма на Карълайн - Play.
Концепцията на програмата е... да няма обща концепция Grinning
За разлика от другите програми, в които са тренировките са базирани на някакъв принцип и си приличат на организационно ниво, тук всяка тренировка ще бъде различна. Затова и името е Play. Ще играем с различни методики, похвати, темпо и тн. Може би една от целите е в тази програма Карълайн да представи пълния диапазон от тренировъчни тактики, с които работи.
Ще има работа за сила и за хипертрофия, нормални и кръгови тренировки, тренировки в суперсерии и трисетове, pre-exhaust & post-exhaust, дропсерии, 10x10 (германско обемно трениране), пирамиди и тн. В същото време Карълайн обещава да няма хаос и цялото това разнообразие да е добре подредено и структурирано. Не че очакваме друго от нея Blush

Ден 1 е тренировка за крака с акцент квадрицепси.
Организацията беше no repeat. Дори когато има упражнение с повече серии, те се различават помежду си - напр. клек с пауза долу, клек с бавно спускане и бързо изправяне, клек с нормално темпо, клек с тежест и без тежест...
Бяха много динамични 42 минути само с два чифта дъмбели и цялото усещане беше някак носталгично - все едно сме във времената на EPIC програмите.

Последна редакция: пн, 05 яну 2026, 17:58 от Vetrena

# 333
  • Стара Загора
Здравейте момичета.За много години, да сте здравички и без травми.
Завърших на Хедър 12 седмичната 5 -та програма и започнах 4 -тата.Сега през почивните дни тренирах всеки ден и добавях и на Каролинчето нещо за корем.

# 334
Ветрена благодаря много за обзора. Признавам си, че с нетърпение чаках да се включиш. Ти винаги успяваш да систематизираш програмите на Каролайн много точно Blush
Аз освен кръста си сецнах и врата, та съм пълен смях в момента. Загрявам по 20 минути и свалих тежестите с 20-30%.

# 335
Ооо, Costa, никак не ми е смешно да те чета... Дано бързо те отпусне, много са гадни сецванията Hug

Ден 2 от Play започна спокойно - нормални серии преси за гърди и преси за рамене. Умерени тежести, сравнително дълги почивки... И след това изскочиха едни трисетове, а с тях ми изскочиха и очите Grinning
Три упражнения по една минута, без почивка, естествено. Първият трисет беше от флайс, диамантени преси и лицеви опори. Принципно мога да направя 12-15 чисти лицеви опори. Е, като трето упражнение в трисет мога да изпълня... една. Наложи се да ги правя от колене.
Вторият трисет беше за рамене - от флайс за задно рамо, странични повдигания и предни арковидни повдигания. Второ и трето упражнение тя прави от седеж, вероятно за по-добра изолация, но аз си ги направих от стоеж.
И така неусетно, но много предизвикателно минаха 42 минути.
Програмата се очертава с интересна динамика и изненадващи обрати, особено след тежката, но по-спокойна и доста предвидима IRON Pro. Пак е голям зор, но по друг начин Joy

Допълних преживяването с 15 минути табата. Дадох си НГ обещание за две табати седмично, ще гледам да го запомня.

# 336
Ветрена моля те, продължавай да пишеш за програмата, много ми е интересно Hug Ще стигна и до аппа някой ден. Преди година, когато се включих в темата си обещах, че ще стигна и до Каролайн някой ден и ето, вече Iron и Fuel са в историята. След още година - година и половина ще съм в джаза (аппа) 🤣
Новата програма на Хедър се очертава да е добра. Бая е вдигнала тежестите, които препоръчва - с едно 80% от тези в предните ютюб програми. Също почивките са дълги, по 30 секунди почивка на работен интервал от 40 секунди. Общо взето подозирам, че копира от Каролайн Sweat Smile За сега много добре ми пасва на целите и възможностите, като добавка към епиците. Но в момента, в който мина на аппа на Каролайн, мисля да допълвам от ютюб и ще спра аппа на Хедър.

# 337
Някой с впечатления от новата програма на Хедър има ли?

# 338
Някой с впечатления от новата програма на Хедър има ли?
Тили, погледни поста ми преди твоя. Blush Точно за нея говоря. Има три фази, от 4та до 8ма седмица има включен хийт и кардио, така че пак ще пиша като стигна до тях. Първите 4 седмици са силови - много тежко, бавно и с дълги почивки.

Последна редакция: вт, 06 яну 2026, 15:30 от Costa

# 339
Продължавам си по минималистичната програма и съм много доволна ,постоянна съм ,не се претоварвам психичвски и физически и се чуствам добре.
Редувам ден със силова тренировка -около 35 мин ,цяло тяло -Макс на КГ ,като по време на почивките скачам на батут и то си става хийт. Следва ден кардио и пилатес -половин час на колело ,пътека или гребен + кратък пилатес .Това разделено в две тренировки,сутрин и вечер .
Гледам всеки ден да имам от 6 до 8 хиляди крачки  и  стреч .Всичко друго е бонус и както дойде.

# 340
Здравейте, момичета! Честита нова година! Дано бъде здрава, щастлива и спокойна!

Не съм се включвала отдавна, но второто полугодие на 2025-та ми предложи редица житейски изпитания, слава Богу не бяха свързани със здравето на мен и на близките ми хора. Не съм спирала да тренирам и да ходя, но тренировките ми бяха по 3 на седмица и те спомогнаха да опазя психиката и физиката си в що-годе добро състояние. Остават ми 7 тренировки от IRON и половината коледен календар. Смятам да продължа с новата програма...звучи различна и разнообразна.

Хубав ден от мен.

# 341
Здравейте и от мен! Днес Ultimate beginner на КГ, ден 4. Като цяло очаквах малко повече обяснения как се изпълняват упражненията, но програмата засега ме удовлетворява откъм темпо и възможност да опитам с по-големи тежести. И пак ме изморява. Satisfied Едновременно с това правя и предизвикателството от групата ѝ във ФБ за корем/сърцевина.

# 342
Благодаря, Costa! Hug
Уж четох внимателно, но явно не ми е излязло мнението ти. Както и да е, най- вероятно ще пусна 7- дневния безплатен период и след това ще преценя.

# 343
  • Варна
Аз май ще завърша и този път iron и ще се преориентирам към друга програма.
Epic 2, не ми хареса. Чудя се за 1, endgame, heat или fuel. Забелязвам едно уплътняване, но комбинирано с визуално наедряване и не ме радва идеята. Калории в дефицит или на нула, изобщо не влизам в качващи, но аз гоня още прибиране и това стоене на обем макар и плътно не е целта ми.
Ония ден скапах краката, днес обличам клина, бре, стяга ме тоя ръб (къс клин до средата на бедрото), крака стегнат камък и стои обема. Ръцете ми здраво отчетливи мускули (линии по рамената, предмишница, трицепс с частите му), обаче същия обем.
2 пъти седмично монотонно кардио карам и май ще вкарам повече кардио, което да е hiit за сметка на силови.
Оплаках се!
Днес ден 21 и 22 iron + 12 мин abs.

Едит: вчера попаднах на снимка на Рори(треньорката на живот на кантар), здрави крака, но бая бедро…. Сигурно е хубаво, но не е моето да му се невиди…

# 344
eli70o0, моля те, сподели след време кюна коя тренировка на КГ си се спряла. Аз съм далеч от наедряване на мускулите, но лека полека натам вървя. Опитвам се и да съм в дефицит. Спри за спама!

Общи условия

Активация на акаунт