Турски Филми и Сериали - Обща тема - Тема 22

• 43 971
  • 442
  •   2
Отговори
# 405
  • Кърджали
С една дума може да се "простим" с турските сериали / с изключение на тези, които разбират турски и руски/.
Няма страшно. Hug
Аз преди три години се чудех как да гледам един хубав летен сериал, за който даже и руски превод нямаше. И точно тук момичетата ми подсказаха, че каналът- в случая ТРТ1 има специален канал на английски. И там всички сериали имат хубави турски субтитри- както си е текста, и като цъкнеш, можеш да си избереш какъвто език искаш. Изгледах си сериала на български почти без проблеми.
Сега не мога да намеря къде е този канал на ТРТ1, пак го търсих, нещо не мога да се справя. Нещо такова пишеше "ТРТ Енгелеза" или подобно. Молбата ми е ако някой от вас, момичета се сеща за линк, нека го пусне. Hands Pray
Предполагам и другите канали имат такива възможности. Но  е важно субтитрите на турски да са хубави, тогава и автоматичните на други езици са добри.
https://engelsiztrt.tv/Video.aspx?LIST_ID=PL_VIYA-L9VnJ9RqVBzzOC … EO_ID=uJcIdyVczsE
Не съм пробвала лично,  но това трябва да е сайта за който казваш.
Канал Д също знам че имат подобен сайт.

# 406
Алекс, много, много ти благодаря! Flowers Rose Както винаги- точна и помагаща! Hug
Моренцето го спасяваме значи. Heart Eyes
И след като казваш, че и Канал Д имат такъв сайт, значи с голяма вероятност и другите имат.

Впрочем, държа да кажа нещо- уважавам много труда на преводачите. Бих се съгласила да платя някаква сума за нормален превод- това е сериозен труд. Но с автоматични субтитри и ние ще си намерим. Да се захващаме, момичета- да търсим такива сайтове по другите канали  и да си осигурим поне автоматичните преводи. Blush Аз гледам и на руски, мога и на английски, но нека си намерим БГ варианти.

# 407
Бирсен съобщи че сериалана Енгин Плодородни земи го канселират.Прави финал с 5 ти епизод.
Жалко имаше потенциал в друг ден,но не се решиха на тази крачка.

# 408
  • Кърджали
Онче, намерих подобни сайтове на още няколко канала. Но не знам дали имат опция да избираш език. От телефона не ми е удобно да ги проверявам
NOW TV
https://www.nowtv.com.tr/altyazili-icerikler
Kanal D
https://engelsiz.kanald.com.tr/
Snow Tv също пускат сериалите си със субтитри гледам, но на сайта на канала
https://www.showtv.com.tr/altyazili-icerikler

# 409
Полезни и интересни неща сте намерили и споделили. Flowers Hibiscus
Нямах представа че каналите имат такива опции и преводи.

Иначе подкрепям това ,че не е лесно и е труд и време да редиш преводи и субтитри и когато са професионални е още по хубаво и добре и за нас гледащите.

Нерон не искаше ли такси и без това с автоматични преводи и сега иска още.

Иначе не съм убедена че ако бяха преместили сериала на Енгин в друг ден щеше да оцелее но можеха да опитат. Почнаха и по късно но и това нямаше да има значение ако турския зрител го беше харесал и оценил. Отделно че в Неделята има доста мачове и дава отражение. Тук вина няма никой , а рейтинговата им система която е остаряла и трябва да се промени спешно. Щото не всички домакинства в Турция имат измервателни устройства.

"Сърцебиене " също върви към финал.

Последна редакция: вт, 18 ное 2025, 17:28 от femmi2

# 410
Това че почнаха толкова късно е една от грешките за спирането на Плодородни земи.

# 411
Алекс, пуснах "Ешреф Рюя". Долу вдясно е иконката за субтитри, но не се показват други езици. Как става?

# 412
Хриси , може да е една от причините но има и обратни примери с дизита на актьори, които са оцелявали по ТВ.  Всичко е до късмет и много съвкупно. Има си екип, който решава и маркетинговата стратегия. Не съм попадала за инфо и продажби все още на ЗП в чужбина. Нали бяха и на Мипкома изложението. Неприятно е но винаги има риск. Продължава се напред и това е. За сметка на това сериала "Стари пари"  на Енгин Акюрек  с Аслъ Енвер пожъна голям успех и е одобрен за втори сезон. Там продуцентите са други ,както и екипа.

Предстои да почнат и още късни сериали и е любопитно как ще потръгнат в кой ден и каква съдба ще имат и какви продажби.

Последна редакция: вт, 18 ное 2025, 19:18 от femmi2

# 413
може , всичко е въможно, но такива са обстоятелствата.

# 414
Алекс, пуснах "Ешреф Рюя". Долу вдясно е иконката за субтитри, но не се показват други езици. Как става?
На кой канал е, да видя и аз?
Впрочем може още да не са излезли. Когато гледа така преди три години, 1-2 дни се забавяха субтитрите на новите серии. Пробвай да видиш на някоя стара серия какво ще стане.

# 415
Канал Д- "Ешрефа" , но и "Наследника" по Шоу ТВ също. Следвах приложените линкове на Алекс.

# 416
Да, пробвах, не става. Вероятно при ТРТ се получава, защото има възможност да се гледа в Youtube. Трябва да видим има ли автоматичен превод на сералите в Youtube.

Допълвам- влязох да потърся в Youtube. Опитах произволен- Veliaht, 9 серия. Там става. Отиваш на Настройки, кликваш на субтитри, но първо трябва да ти е включен бутона за субтитри, избираш Автоматичен превод, и там- български, марсиански, какъкво искаш. Blush Но турският не трябва да е автоматично генериран, а да пише "Турски".
Обаче не знам дали всички канали публикуват там и доколкото си спомням, не става веднага след серията, поне 1-2 дни изчаквах.
Давам линк- за проба.
https://www.youtube.com/watch?v=k2NbOc3ioys

Обаче проверих за Ешреф, само автоматично генерирани има, т.е.- не стават. Но търси, може и да намериш.

Последна редакция: вт, 18 ное 2025, 19:54 от oncee

# 417
На Керем Бюрсин сериала какво го мъчат?! 🫣🫣

# 418
  • Дубай
Оставям фрагмана на Sevdiğim Sensin

Къде е твоят дом?
В Истанбул?
Красиво ли е?
Какво? Да, красиво е?
Аз никога не съм излизала!
Как така,не разбирам!
Забранено ми е! Този дом, Този двор, даже в селото ми е забранено да ходя.
От обичаите ни не можеш да избягаш, да знаеш!
Добре, ако не искате Диджле, дайте я,ние ще я отведем.
На друго място тя ще живее, държавата ще се погрижи за нея, нали?
Диджле може да напусне този дом само със закония си мъж.
Ти си най-силният, ти си най смелия от всички.
Ти мислиш ли, че е толкова лесно да поемеш отговорност за някой?
Ще се оженя за Диджле!
Никой до сега не те е питал какво искаш.
Ти попита!

Дано имат късмет, изглеждат много добре главните герои.

Последна редакция: ср, 19 ное 2025, 00:00 от I.V

# 419
Плакат на новия сериал на SHOW TV „Rüya Gibi“ "Мечтателен" с участието на Угур Гюнеш, Седа Бакан и други.

Сюжет

Айдан (Седа Бакан), фризьорка в предградие на Истанбул, се оказва собственичка на луксозен салон за красота. Новият ѝ шеф е Емир (Угур Гюнеш), ​​мистериозен бизнесмен, за когото никой не знае нищо. Докато Айдан се бори да се адаптира към света на Емир, тя трябва да се справи и с проблемите, причинени от неохотния ѝ партньор Чигдем (Ахсен Ероглу), скитник, израснал в сиропиталище.

Ефе (Емре Бей), безразсъдният полицейски комисар, който следва Емир, неизбежно се пресича с Чигдем и фризьора. Сред целия този хаос Айдан търси утеха в скъпата си приятелка, маникюристката Фико (Шебнем Бозоклу), докато бившият ѝ съпруг, талантливият фризьор Тарик (Джелил Налчакан), който не може да понесе новия свят на лукс на Айдан, се сблъсква с нов проблем всеки ден.

Продукция: TMC Film
Продуцент: Ерол Авджъ
Режисьор: Селим Демирделен
Сценарий: Emre Özdür, Hazar Kozice, İdil Ezgi Esen

Общи условия

Активация на акаунт