Турски Филми и Сериали - Обща тема - Тема 22

• 80 135
  • 740
  •   1
Отговори
# 675
И аз досега не съм чела книги от турски автори.

Благодаря за полезния линк.
За мен роман на Орхан Памук не е просто книга, дори ако изключим чисто сексуалната страна на историята. Той работи с много емоции, спомени и вътрешни преживявания, което го прави труден за четене. Затова ми е много интересно как всичко това ще бъде пренесено в сериал, особено при по-бавния и вътрешен ход на действието. Наистина ми е любопитно.
Александра, завиждам ти, че го четеш в оригинал. Със сигурност в оригинал се улавят повече нюанси на езика и ритъма на мислите. За съжаление аз още съм далече от това ниво...
И един любопитен факт- този музей наистина съществува в Истанбул.
На една от последните страници на книгата има билет за него.
Истинският Музей на невинността в Истанбул, който Орхан Памук създава като физическо пространство, вдъхновено от романа е обявен за „Европейски музей на годината“ през 2014 г. от Съвета на Европа. Това е престижно отличие за музеи в Европа и показва колко оригинален и въздействащ е този проект като идея и реализация.

Последна редакция: ср, 07 яну 2026, 21:18 от NeZ_9

# 676
  • Кърджали

NeZ_9, аз не успях да го дочета /както писах/ все още. Малко се надцених, самият език който Орхан Памук използва май е малко над нивото ми, но определено усещането е различно. Някак си по-искрено и истинско ми е. В началото бях направила опит да го чета в превод, но бързо минах на оригинала. Трудно ми е, защото се опитвам да си превеждам всяка дума /като гледам или слушам не го правя това, но като чета... /
Това първо изречение на романа ми се заби в главата, то ме спечели тотално /аз имам странния навико т първите изречения да решавам дали ще дочета дадена книга и тази ми интуиция никога не ме е лъгала/. Та дори и само заради усещането, което събуди това първо изречение в мен, знам че рано или късно ще дочета книгата.
И сериала ще изгледам. И заради Селяхатин Пашалъ, който определено ми е сред фаворитите.

# 677
  • Дубай
Привет, оставям малко клипче от заснемането на афиша на сериала... Много ми харесват тези млади хора, смятам да им дам шанс.

# 678
Привет, оставям малко клипче от заснемането на афиша на сериала... Много ми харесват тези млади хора, смятам да им дам шанс.

Интересен изглежда ,но просто няма да си го причиня.Имам непоносимост към  наглата  актриса  Елчин Зехра Ирем просто 😑 .Тази жена такава звездомания я гони. Развали Безгранична любов с претенциите и да стане звездата там.Усещам че ще направи същото и тук,но връзките и са много дебели въпреки, че е супер некадърна 🙂

# 679
  • Дубай

Интересен изглежда ,но просто няма да си го причиня.Имам непоносимост към  наглата  актриса  Елчин Зехра Ирем просто 😑 .Тази жена такава звездомания я гони. Развали Безгранична любов с претенциите и да стане звездата там.Усещам че ще направи същото и тук,но връзките и са много дебели въпреки, че е супер некадърна 🙂
Дидемката прецака сериала в един момент, каква жена, това е недорасло момиче.

# 680

Интересен изглежда ,но просто няма да си го причиня.Имам непоносимост към  наглата  актриса  Елчин Зехра Ирем просто 😑 .Тази жена такава звездомания я гони. Развали Безгранична любов с претенциите и да стане звездата там.Усещам че ще направи същото и тук,но връзките и са много дебели въпреки, че е супер некадърна 🙂
Дидемката прецака сериала в един момент, каква жена, това е недорасло момиче.
Много мога да напиша .От проблемите и с Мирай Данер до това, че никой не я харесваше.Включително Дениз вече в един момент супер неудобно седеше до нея,и на него му беше писнало   ,но добре бяха платили на продуцента и получаваше цялото екранно време за сметка на Мирай.Тотално развали сериала с некадърната си игра , и нагло  държание.И за съжаление си мисля ,че и в този сериал ще стане нещо подобно .Където отиде и всичко разваля. Непоносима е🙂 .

# 681
излезе първото промо на новия докторски сериал с Ибо , Съла и Бертан.

https://www.youtube.com/watch?v=8-1zTGTUU0o

# 682
Ибо и Съла / Инан и Елиф

След като оцелява при тежка атака, проф. д-р Инан Курал, блестящият главен лекар на болницата Umutpark Medical Foundation, се връща към живота без спомен за последните 12 години. Намира се в свят, който му се струва напълно чужд. Годините, през които е преминал, са толкова далечни, че дори не се квалифицират като спомени, и той се бори дори да се разпознае. Сред връзки, които не познава, връзки, които не може да разбере, и въпроси, чакащи отговори, той трябва да изгради живота си отначало.

За Инан миналото вече е обвито зад воал от мъгла; Но пред него са избори, конфронтации и нов път, който той нарича своя "втори шанс". Дори и да не може да си спомни кой е бил, смелостта да реши кой ще стане е в ръцете му. Това пътуване го подтиква да възвърне медицинската си професия и да преследва пътя на истината. И всичко това в друг живот, далеч от следите на старото му съществуване...

Където паметта замлъква, съвестта, интуицията и отговорността да бъдеш човек говорят наяве.

"Доктор: Друг живот" се готви да излезе на екрана с мощна история, която кара зрителите да се замислят за идентичността, съдбата и възможността за ново начало.

Последна редакция: чт, 08 яну 2026, 23:02 от x BlackRose x the guardian team :)

# 683
  • Дубай
Честно казано изглеждат доста добре на снимките.
Предвид факта, че обичам лекарски сериали, ще дам шанс.
В момента съм на "Лекарите от Чикаго"

# 684
Съла ъпгрейдна. Ибо си е Ибо. Много добре стоят един до друг. Grinning

# 685
  • Дубай
Добро утро, излезе трети тийзър на YerAlti. Официален стар 26.01. 2026/понеделник.
Объркана работа-двама  приятели, една жена... Ама как го извъртат тия турци, тя е била с Хайдар Али, а не познава Бозо.

# 686
Ибо си е Ибо 😍 Съла не знам още.Ще изчакам и ще кажа,но продължавам да твърдя с Алина по-добре щяха да седят .Както и да е .
На Дениз сериала и тук не знам.Защо се забърка пак с тия продуценти това момче ,а е толкова талантливо.Нещо много изтъркано както казахте .Сега ще се гледат влюбени всеки епизод зад гърба на третия .Не ми допада.

# 687
  • Дубай
Честно казано и на мен нещо не ми допада, а и Деврим като чели си е правила нещо по лицето - преди беше по красива.
Така или иначе ще дам шанс. Ако ми допадне добре, като не, няма да се мъча и причинявам  с нещо което не е моето.

# 688
Ибо си е Ибо 😍 Съла не знам още.Ще изчакам и ще кажа,но продължавам да твърдя с Алина по-добре щяха да седят .Както и да е .
На Дениз сериала и тук не знам.Защо се забърка пак с тия продуценти това момче ,а е толкова талантливо.Нещо много изтъркано както казахте .Сега ще се гледат влюбени всеки епизод зад гърба на третия .Не ми допада.
Алина за мен има бейби фейс и идва ли щеше да стой добре до Ибо. Съла с нейните черти плюс по-тъмната коса и достатъчно добър стайлинг и грим няма да личи разликата в годините с Ибо.
Нищо че Алина е 1 година по-голяма от Съла. Grinning

Но очаквам триъгълник, не знам как е оригинала, но тук няма как да не мине това.

# 689
Честно казано и на мен нещо не ми допада, а и Деврим като чели си е правила нещо по лицето - преди беше по красива.
Така или иначе ще дам шанс. Ако ми допадне добре, като не, няма да се мъча и причинявам  с нещо което не е моето.
И не само че е пипала.Като видя и  тия гадни татуси нашарени по телата на актрисите ми става лошо .Деврим и тя има ужасни.Няма да забравя че една от причините да не ми хареса напълно
Бирдже като игра с Ибо беше именно това.Ужасно грозни татуси тотално загрозяващи човек.😃

Общи условия

Активация на акаунт